Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цисти на јајниците

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Suzeto, 26 декември 2009.

1. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    11.454
    kako ja otkrivte cistata mislam sekako na ginekolog ali dali imavte problemi bolki i nesto slicno ili ne se desavase nisto voobicaeno, dali se otkija na redoven pregled?

[mod-kirilica:3oo1i3yi][/mod-kirilica:3oo1i3yi]

2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.674
    Допаѓања:
    202.262
    Не мора да значи дека ќе имаш болки. Кај мене единствен симптом беше доцнењето на менструацијата, ништо повеќе, па отидов на преглед. Ама јас имав водна циста што пукна една недела после прегледот. За ендометриозните или чоколадни цисти не знам какви се симптомите.

3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    11.454
    леле па и мене ми доцни некогаш и по 5, 6 дена, а колку сум само плашлива не се опишува а имам само 24 години, овие болестите кога ги слушам цела сум во паника :worried:

4. K.e.ll.y

K.e.ll.y Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2010
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    363
    Јас немав никаков симптом,никогаш нити ми доцнело,нити ме болело нешто. На 19 год почнаа да ми се нафрлаат образите и прво што ми рекоа беше да проверам дали имам цисти и излезе дека имам. Од кога како што не знам,ама ете сум имала.

5. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    DALI E MOZNO PORADI CISTATA DA MI DOCNI? TREBASE DA MI DOJDE NA 12-TI, SE USTE GO NEMA.INAKU MEN.MI E REDOVNA.stomakot mi e naduvan,imam povremeno tapi bolki vo stomakot i pozadi vo krstot.Dosega mi nemat otkrieno cista,kakvi simptomi imaat?

6. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    може да ти доцни поради циста,ја имав циста ама не ја сетив воопшто докторот ми кажа,ми доцнеше и бев на гинеколог и виде циста,а ја до тогаш не ни сетив нешо,па пиев апчина и кога ми дојде 2 ден од менз ми пукна и тогас само болка почуствував моментална али посилна малку од обицна болка :)

7. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    A cistata sama si pukna ili piese nekoi apcinja.Mozno li e sama da si pukne ili mora so lekarstva?

8. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.674
    Допаѓања:
    202.262
    Може и сама да пукне, не мора со лекарства. Инаку, да, може мензисот да доцни ако ти се појавила циста.

9. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Зависи и од тоа колку е голема цистата, и за каков вид на циста се работи.
    Имам братучетка што мораше да направи операција, затоа што цистата беше преголема и не можеше самата да пукне. Многу беше раширена, па мораа и јајникот да и го извадат :worried:

10. daddys.princess

daddys.princess Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    319
    пиев лекарства ,од циста до циста има рзлика,некои не пукаат сами,една моја другарка имаше циста и каснеше 2 мес и кога оде на преглед циста колку диња,и мораше да се оперира,најдобро на лекар

11. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Lele e duri sega sum navistina zagrizena...ke mora da cekam duri v ponedelnik da odam na gin.Inaku sum izguena kako balon,stomakot mi e ko na 4-ti mesec trudnica.Ima li nekoj caj za olesnuvanje na tdgobite i naduenosta?

12. bitolcankaa

bitolcankaa Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    devojki ve molam da mi kazite dali mozam da go pijam cajot od ajducka treva neven i kopriva za vodni cisti i kako se prigotvuva cajot

13. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    E toa i mene me interesira.Please neka ni odgovori nekoj?!

[mod-kirilica:3tqt3p9l][/mod-kirilica:3tqt3p9l]

14. Gaabbii

Gaabbii Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Се става по една лажица од чајот од а.трева, невен и коприва и се попарува со 250 мл врела вода стои 10 мин се процедува и се пие.

15. bitolcankaa

bitolcankaa Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    колку пати на ден се пие чајот ајдучка трева?

16. Gaabbii

Gaabbii Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Јас по трипати пиев Ч)

17. bitolcankaa

bitolcankaa Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    и ти помогна барем? да знам дали да пијамЧ))

18. Gaabbii

Gaabbii Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2011
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    11
    Мене искрено ми помогна замисли мене некогаш менструацијата ме прескокнуваше цел месец и почнав чај да пијам и некои други работи прочепкај во темава ќе видиш и еве три месеци си добивам редовно мислам не на 28 дена што и никогаш не сум добивала ама на 33-34 дена да . Пробај па ќе видиш.

19. hipi

hipi Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    денес ми кажа дека имам полицистични јајници и премногу ме уплаши со неговите коментари дека можно е да немам деца да имам спонтани и сл. не ми кажа какви цисти ... треба да направам анализи и пап. ве молам споделете нешто позитивно или некои чаеви .... зошто мн сум уплашена ..:(

20. hipi

hipi Активен член

Се зачлени на:
    4 декември 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    0
    инаку ми касни месец дена...дали цел живот ке се мачам со полицистичниве јајници ? секога ке има по некоја циста ? докторот не го ни слушав што ми збори од што се уплашив Ч((((