kako ja otkrivte cistata mislam sekako na ginekolog ali dali imavte problemi bolki i nesto slicno ili ne se desavase nisto voobicaeno, dali se otkija na redoven pregled? [mod-kirilica:3oo1i3yi][/mod-kirilica:3oo1i3yi]
Не мора да значи дека ќе имаш болки. Кај мене единствен симптом беше доцнењето на менструацијата, ништо повеќе, па отидов на преглед. Ама јас имав водна циста што пукна една недела после прегледот. За ендометриозните или чоколадни цисти не знам какви се симптомите.
леле па и мене ми доцни некогаш и по 5, 6 дена, а колку сум само плашлива не се опишува а имам само 24 години, овие болестите кога ги слушам цела сум во паника
Јас немав никаков симптом,никогаш нити ми доцнело,нити ме болело нешто. На 19 год почнаа да ми се нафрлаат образите и прво што ми рекоа беше да проверам дали имам цисти и излезе дека имам. Од кога како што не знам,ама ете сум имала.
DALI E MOZNO PORADI CISTATA DA MI DOCNI? TREBASE DA MI DOJDE NA 12-TI, SE USTE GO NEMA.INAKU MEN.MI E REDOVNA.stomakot mi e naduvan,imam povremeno tapi bolki vo stomakot i pozadi vo krstot.Dosega mi nemat otkrieno cista,kakvi simptomi imaat?
може да ти доцни поради циста,ја имав циста ама не ја сетив воопшто докторот ми кажа,ми доцнеше и бев на гинеколог и виде циста,а ја до тогаш не ни сетив нешо,па пиев апчина и кога ми дојде 2 ден од менз ми пукна и тогас само болка почуствував моментална али посилна малку од обицна болка
Може и сама да пукне, не мора со лекарства. Инаку, да, може мензисот да доцни ако ти се појавила циста.
Зависи и од тоа колку е голема цистата, и за каков вид на циста се работи. Имам братучетка што мораше да направи операција, затоа што цистата беше преголема и не можеше самата да пукне. Многу беше раширена, па мораа и јајникот да и го извадат
пиев лекарства ,од циста до циста има рзлика,некои не пукаат сами,една моја другарка имаше циста и каснеше 2 мес и кога оде на преглед циста колку диња,и мораше да се оперира,најдобро на лекар
Lele e duri sega sum navistina zagrizena...ke mora da cekam duri v ponedelnik da odam na gin.Inaku sum izguena kako balon,stomakot mi e ko na 4-ti mesec trudnica.Ima li nekoj caj za olesnuvanje na tdgobite i naduenosta?
devojki ve molam da mi kazite dali mozam da go pijam cajot od ajducka treva neven i kopriva za vodni cisti i kako se prigotvuva cajot
E toa i mene me interesira.Please neka ni odgovori nekoj?! [mod-kirilica:3tqt3p9l][/mod-kirilica:3tqt3p9l]
Се става по една лажица од чајот од а.трева, невен и коприва и се попарува со 250 мл врела вода стои 10 мин се процедува и се пие.
Мене искрено ми помогна замисли мене некогаш менструацијата ме прескокнуваше цел месец и почнав чај да пијам и некои други работи прочепкај во темава ќе видиш и еве три месеци си добивам редовно мислам не на 28 дена што и никогаш не сум добивала ама на 33-34 дена да . Пробај па ќе видиш.
денес ми кажа дека имам полицистични јајници и премногу ме уплаши со неговите коментари дека можно е да немам деца да имам спонтани и сл. не ми кажа какви цисти ... треба да направам анализи и пап. ве молам споделете нешто позитивно или некои чаеви .... зошто мн сум уплашена ..
инаку ми касни месец дена...дали цел живот ке се мачам со полицистичниве јајници ? секога ке има по некоја циста ? докторот не го ни слушав што ми збори од што се уплашив Ч((((