Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цисти на јајниците

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Suzeto, 26 декември 2009.

1. 1-Lady-in-red

1-Lady-in-red Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2012
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    44
    Немој да се плашиш,може да ти доцни менструацијата а кога ке ти дојде ќе имаш повеќе бело пред да ти дојде а после тоа можно е нешто како кафеаво,како и да е ќе пукне не се секирај има еден чај Ајдучка трева мене една баба ми го кажа,за женски болести е ,и многу добро ги решава и цистите :) многу е ужасен ,горчлив ,но ти издржи пиј од него без шеќер и ќе видиш дали ќе помогне и кога ќе пукне не престанувај да пиеш од чајот за да се целосно среди проблемот,ти посакувам многу брзо да оздравиш и не плаши се :)

На Kamelija2115 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pandevci

pandevci Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки пред една недела бев на гениколог и ми открија чоколадна циста и ми рекоа дека треба да се оперирам сега сум преплашена незнам што да правам и кај кој гениколог во државна да одам ме молам некој нека напише некое мислене.

3. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    здраво правена сум операција од циста на јајник но мегутоа не било циста туку голем тумор од 7 кила и ми го отстранија со операција но и левиот јајник ми го отсранија и сега се пласам дали ке мозам да останам бремена бидејки немам ни едно дете а во брак сум 3ипол год.мојот доктор ми каза дека и со еден јајник се останува бремена но сакам некој овде од вас да ми казе ак го имале истиот проблем сто и јас.однапред благодарна поздрав

zdravo ne se plasi jas sum pravena pred eden mesec i nisto ne e strasno odi vo drzavna kaj aluloski igor toj e dobar doktor . inace za operacija koga e pravaat nisto ne osekas togas si pod celosna anestezija nisto ne e strasno ti kazuvam od iskustvo i taka .

4. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.070
    Допаѓања:
    12.083
    Денес бев на лекар и ми открија цисти. Ама многу, многу. Јајниците ми се како швајцарско сирење. Изгледа заради нив немам нормална менструација. Ми рече докторката дека ќе ми даде некои апчиња ако не добијам за 1 недела, а по 2 последователни циклуса да одам пак на контрола да видиме дали сами се повлекле цистите.
    Искрено се исплашив малку. Би можело понатаму да имам последици некои? А и многу чудно ми беше затоа што немам никакви болки.

5. Zagrizena21

Zagrizena21 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1

Јас бев на операција пред 2 месеци кај др. Тантуровски во државна оди кај него најдобар е. Со среќа

6. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    i saso stojcevski e dobar ama tanturovski ne sum bas zadovolna od nego oti on e glaven provesor i od koga ke te napravaat operacija tanturovski gleda odma da te izbrka od bolnica ne ni ceka 7 dena zatoa najdobro e da si go odberes igor aluloski vo pondelnik e vo ambulanta soba broj 36 tamu ke go najdes i ke zakazes so nego za operacija srce e toj naj dobar i naj spremen doktor .so sreka i pisi sto si napravila.

7. Zagrizena21

Zagrizena21 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1

Јас сум задоволна од тантуровски и ме дрзесе во болница 7 дена не сакаше порано да ме пушти а и он ги испусташе пациентите на другите доктори, он кажуваше кој кога да си оди без разлика кој доктор ја вршел интервенцијата.

8. pandevci

pandevci Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    бев на преглед кај алуловски и сум премнугу задовлна од прегледот и одсносот со пациентите ми закажа операција за две недели :( па ке ви пишам како сум поминала

На veli4ekate му/ѝ се допаѓа ова.
  9. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    девојки ме интересира за каква операција станува збор, за лапароскопија или класична, и јас треба да се правам лапараскопија и бев кај др тофовски во државна, дај ве молам ако има некој искуство со него нека ми пише, многу сум исплашена и загрижена и многу ми е страв не само од операцијата туку и затоа дали после тоа ке имам проблеми со забременување бидејќи немам раѓано до сега, ве молам било какви искуства пишете и дали на некој му помогнале некој чаеви за еднометриозни цисти што не пукале сми и се полнеле со крв.Се извинувам на долгиот пост.

10. Zagrizena21

Zagrizena21 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1

Јас сум со класична операција, и сеусште немам ни јас раѓано така да и мене ме интересира некој ако има со искуство да каже дали можно е да има некакви проблеми за во иднина.

11. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Многу ме болат јајниците,имам правено пап,и сите 4 бриса плус урино култура у последниве 6 месеци ,се беше во ред освен тоа што на брисот уреоплазма односно микоплазма ми најдоа и пиеф една недела лекоклар.сега страф ми е да не се цисти или нешто по сериозно?исто и вагинално ехо правев кај септември октомври.исто и многу бело прање иам повторно.јас одма на најлошото мислам,дури помислив да не е и вонматерична :( :( ;( ;(

12. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.206
    Допаѓања:
    10.113
    Девојки, малку сум исплашена и се сомневам дека станува збор за циста, па би сакала некоја од вас да ме посоветува. На 9 Март добив менструација и ми траеше 7 дена( до 16 Март), пет дена немав ништо и еве три дена повторно имам кафен исцедок како да ми завршува. Дали некоја од вас знае што може да е проблемот(не ме боли стомак и не користам орална контрацепција и никогаш не сум крварела помеѓу два циклуси)?

13. Bubbi

Bubbi Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    359
    Допаѓања:
    563
    леле аман више од овие цисти... цела систем ми е испореметен :(
    требаше менструација да ми дојде најдоцна до 12-13 март (а сега сме 23ти) така да ми доцни и стомакот ми е подуен, и бел секрет и чудна надуеност... ќе си цркнам :@ :@
    и башка мава на психичка база... се некако нервозна и напната сум, негативецот во околината
    да се разбереме, од нова година навака не сум сексуално активна (немам партнер/дечко, раскинавме) и не сум трудна :!:
    кога маааалку ќе притиснам со дланкте на долниот дел од стомакот, чуствувам (мислам дека тоа може и да се чуе или барем јас си го слушам) некоја чудна циркулација на течности, како нешто да ми се превртува внатре :(

14. Neluska

Neluska Активен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво и јас имам цисти на едниот јајник...не сум имала сеуште односи...мене ми доцни неколку дена..бев на гинеколог тој ми рече дека нема ништо..само мали цисти на десниот јајник...ме боли по малце стомак имам преголемо количество на бел секрет...и сеуште не ми доаѓа а на моменти имам болки...:( а прошлиот месец ми дојде 3 дена порано а сега ми доцни...

15. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    milo mi e sto go izbra alulovski toj e dobar doktor znae i da te nasmee koga ti e tesko.inaku sega na 26 sum na kontrola kaj nego pa ke vi kazam kako sum pominala oti jas nemam decinja a mi izvadija golem tumor od 7kila i jajnikot lev.pa ke vi kazam sto ke me sovetuva doktor alulovski za ponatamu..

16. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    Tanturovski e dobar samo za negovite pacienti inaku tie sto ne se negovi pacienti saka sto pobrgu da gi ispusti od bolnica eve primer mene uste na 4 den mi vika mozes da si odis dobra si.jas mu velam sakam toa da go slusnam i od mojot doktor aluloski i togas mojot doktor rece se dur ne napravi mojata pacientka 7 dena od operacija nema odenje doma .i taka i bese ostanav 7 dena posle operacija a 8 den si dojdov.

17. Zagrizena21

Zagrizena21 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    Немам намера да бранам ниеден доктор зошто ништо не ми се... Јас ти го кажувам само моето искуство, со мене во соба имаше девојка што ја оперираше алуловски и он и кажа да си оди ама Тантуровски не дозволи и остана уште, така да незнам зошто викаш дека ги брка. Ама како и да е со среќа нека ти е и се да помине во најдобар ред, па коа ке се вратиш те чекаме да пишеш како си поминала :D

18. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    Zagrizena i jas nemam namera da gi branam dokturite ama jas so igor alkuloski nogu dobro si pominav taka da mnogu mnogu sum zadovolna od nego,i obavezno ke vi pisam u ponedelnik vecer koga ke se vratam od kontrola za da vi kazam sto me sovetuval doktorot i jas tebe ti posakuvam se najdobro i napisi od sto si operisana da znam.

zdravo varsa jas sum pravena klasicna operacija i toa i jajnikot mi e izvaden i doktorot mi rece deka ke mozam da ostanam bremena posto i jas nemam rodeno
    ,operacijata nisto ne e strasno togas si pod celosna opojka i nisto ne osekas a za so caevi da se lecis neznam posto jas tri koga bev devojce piev 3 god i od koga se omaziv pak piev uste 3 godini i nisto so caevite najdobro te sovetuvam da si otides na doktor i oni ke ke sovetuvaat kako i sto i ako treba operacija ic ne mu ja misli odma pravi se ne cekaj ni 5 minutki.pozdrav i ti posakuvam se najdobro.

19. elenka88

elenka88 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    4
    Дали некој има искуство со доктор Горан Димитров во државна??Ми го препорачаа, па ако некој бил кај него,нека каже што човек е..зашто треба да идам ви државна а не знам кај кој доктор..

20. bitolcankaa

bitolcankaa Активен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    pred dve nedeli doktorkata mi kaza sum imala pocisticni jajnici i mi dade terapija diane 35 eve gi pijam i neznam so ke bidi a ne sum ni mazena se plasam kako ke ostanam bremena posto citav mnogu bilo tesko da se ostani bremena so policisticni jajnici... i da li znaj nekoj istovremeno dali mozam da gi pijam apcinjata i ajducka treva neven kopriva konjsko opavce pomognete devojkii:((