Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цисти на јајниците

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Suzeto, 26 декември 2009.

1. AIT

AIT Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2011
    Пораки:
    979
    Допаѓања:
    1.751
    За забременување не се секирај ,јас со моиве полицистични јајници родив две деца и со двете останав бремена од прв пат :)

2. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    I jas imav cista na jajnik i toa 7 santimetri i ja primav taa terapija, ic bez gajle da bidis koga ke gi dopies apcinjata cistata ke pukni , a i edna drugarka imase cista pa denes ima dve deca.

3. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.227
    Допаѓања:
    48.159
    Нема врска тоа дека не можеш да останеш кај секој различно е. Имаш ли редовен мензис? :?:
    И јас имам цисти и сум пиела и диане и триста глупости ништо не ми помогна, и сега еве веќе 3 недели пијам чај од невен, коприва , ајдучка трева и кантарион, и се надевам ќе има ефект :)

На bitolcankaa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    I jas imav kafen iscedok pred da mi ja otkrijaat cistata, pa ti preporacuvam da pojdis na eho da te pregledaat da ne imas cista.Toa mozi e vodna cista koja site ja imaat za vreme na menstruacija i taa puka, no ako e na nekoe mesto kade so nemozi da pukni prirodno treba da zemas terapija so apcinja. jas piev diane 35.

На MissDior му/ѝ се допаѓа ова.
  5. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548

здраво еве сега си дојдов од контрола и докторот убаво ме прецека ме запамтил и ја имав таа мозност да влегнам преку ред ме прегледа ми ја виде само раната сто сум сецена, реце добра е да не се пласам.ми заказа пак контрола на 3 месеци а денес ми каза од кило потеско да не кревам на нива одене не , да сетам да седам,многу да не залегнувам у кревет.а за односи (SEKS) го прасав ми реце после 3 месеци правенје бебе ама па не е сигурен ке ми казе на сигурно кога ке стигнаат резултатите од операција ама го замолив и му реков многу ми е 3 месеци без секс и ми реце во месецот по еднас и тоа пазливо никако јас да не работам туку мас ми а јас да сум во легната полозба и така.а за бремена иц да не му се секирам ми реце 100% сигурно мозе да останам бремена.поздрав до сите и ви посакувам се најдобро

На Justicia123 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548
    за димитров незнам а и немам слуснато ако сакас мој совет оди кај игор алуловски во дрзавна мене тој ме опериса и сум многу задоволна од него.ти посакувам се најдобро и писи од сто треба да те оперисааат.поздрав

7. elenka88

elenka88 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    4
    Треба да оперирам полип на матка и ми го кажаа овој доктор,а алуловски кој ден е на клиника дали знаеш?? и дали се закажува за преглед,зашто прво на преглед треба да одам,па да видиме што ќе ми каже за понатаму...ставрно не знам кај кого да отидам ..

8. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548

alulovski e pondelnik soba broj 36 ne se zakazuva za pregled ama od maticen treba da si imas upat i taka pozdrav i se najdobro

9. baby-star

baby-star Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2012
    Пораки:
    2.473
    Допаѓања:
    10.909
    Значи има водени и чоколадни цисти.Најчесто водените цисти доколку се со помал дијаметар прскаат сами при следната менструација,а чоколадните се опасни цисти и ги класифицираат и како можни причинители за преканцерози(Цин 1,Цин 2,Цин 3) и канцерози(бенигни и малигни).
    Кај дијагностицирани цисти,треба да се прима соодветна терапија во зависност од видот на цистата,големината,структурата итн.
    Кај полицистични јајници и при подолготрајно и повеќекратно користење на комбинирани терапии(хормони) повторно се појавуваат цисти,од причина што полицистичните јајници се генетски склони кон создавање на нови.
    Според некои истражуавња се претпоставува дека полицистичните јајници може да бидат причинители за стерилитет,но тоа секако дека е индивидуално и не мора да значи дека кај секоја индивидуа ќе се детерминира.

10. rejc

rejc Активен член

Се зачлени на:
    5 април 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    zdravo jas sum nova na forumov.inaku i jas minatata godina imav problem so zadocnuvanje na menustracijata od 4 meseci i si pomisliv na bremenost poradi toa sto gi imav slicnite simptomi ne bremenost.zakazhav na ginekolog i posle ispituvanjeto mi najdoa hormonalna ciata na leviot jajnik,imav uzasni bolki.prvo mi dadoe terapija da pijam tableti za odblokiranje na menustracija da pijam 5 dena na 3 den dobiv i zapocnav od prv den na menustracija so druga terapija piev pilule LESTONETTE sekoja vecer po edna 21 den taka pa pauza od 7 dena ,se do 6 meseci gi piev tie piluli.a menustracijata mi se regulira mi ideshe tocno kako svajcarski sat he.no pred da dobivam imav mali bolki no nisto strashno.no sega od koga zaprev so pilulite.na 8 mart predhodniot mesec dobiv menustracija tocno kako predhodnata.no posle zavarshuvanje jas imam bolki uzasni vo dolniiot del na stomakot.custvuvam kako pritiskanje,bockanje,i vo kicmata imam bolki.leviot jajnik pak me boli nezanm so se slucuva,imav odnosi mislam tie denovi mi bea plodni on svrshi vo mene se sluci dva pati vo taa nedela.taka da se posomnevav na bremenost,no ke go cekam slednioo ciklus koj treba da go dobijam na 14 ovoj mesec.pa ke zakazham na ginekolok.samo dali znae nekoj da mi kaze ako imal slicen problem dali e opasna taa cista hormonalna?pozdrav do site

11. varsa

varsa Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    3
    девојки ве молам пишете кај кој доктор да се правам лапароскопија имам ендометриозни цисти на двата јајника и сакам да се правам во систина само незнам кај кој доктор ве молам пишете ако има некој со искуства било од каде и од кој доктор

12. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.615
    Допаѓања:
    772
    Ke moze li nekoj da mi kaze koi se simptomite ako imas cisti na jajnicite.Mene nesto denovive mn.mi e naduen stomakot,ima tapa povremena bolka dole i malce poobilen sekret.

13. Polsko

Polsko Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2012
    Пораки:
    937
    Допаѓања:
    573
    Кај секој е различно, на пример јас имав чести главоболки, болки во рбетот и градите така да најубо е да си појдиш кај гиниколок да си провериш за што се работи можи да имаш некоја инфекција.

14. macaangel91

macaangel91 Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2012
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво женски! Нова сум На форумов. И јас имам проблем со јајниците,а не сум мажена, а немам ни деца. Извесно време имав менструални болки што никогаш не ми се случило пред некое време бев на гинеколог тоа беше прв пат во мојот живот ми казжаа дека имам циста на десниот јајник, но тоа лекарката ми го соопшти како да е крај на светот и дека веднаш треба да се направи хирушки зафат. Одтогаш се чувствувам како цел свет да ми пропаднал. Цистата е во големина околу 5 см, но не била некоја лоша бидејќи била исполанета со бистра течност. и што е уште по сомнително никакви лекарства на ми понуди дуку дирекно на операција. Ве молам за Помош!! :(

15. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    Јас на твое место, би отишла на уште еден гинеколог. И на уште еден, и на уште еден. Најлесно е да речат ајде на хируршки зафат. Види, спореди ги мислењата, отиди кај некој добар, сигурно ќе ти препише некоја терапија. Секој лекар си има најразличен начин на третирање пациенти. Некои така едно две оп ајде во операциона сала, а некои ќе се окозат на секој друг начин да те излечат.
    Немаш потреба да се плашиш, оди и на друго место, види друго мислење, ќе пробаш со некоја терапија.
    И ако ете, не дај Боже мораш да одиш на зафат, ќе се смириш и се ќе биде добро.

На macaangel91 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. veli4ekate

veli4ekate Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    588
    Допаѓања:
    548

odi kaj igor alulovski

17. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Не мора да значи ако имаш чиста дека мора веднаш на операција. И без осет се некои лекари, нека се научат посмирено да соопштуваат резултати, можат само да гу уплашат пациентките без притоа да им разјаснат убаво за што се работи.
    Јас би ти препорачала веднаш да побараш и второ мислење, па после да одлучиш.
    И мене ми се случило да ме уплашат прво со цинот, и после тоа кога отидов кај друг гинеколог испадна дека ништо не е.
    :)

18. Sundream

Sundream Истакнат член

Се зачлени на:
    29 февруари 2012
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    47

За Горан димитров се најдобро. Еднаш поодамна имав големи гинеколошки проблеми и сменив едно чудо гинеколози. Можам да кажам дека само Горан Димитров ми го даде вистинскиот совет и лек!!!

19. Zagrizena21

Zagrizena21 Активен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1

И мене ми се случи истото, на најлош начин ми соопштија дека имам циста и дека морам да одам на операција. Бев во државна и ми рекоа да причекам во мегувреме додека чекав бев кај уште 2 гинеколози и ми потврдија дека мора операциски да се отстрани. Па јас би те посоветувала да одиш и да побараш уште едно мислење, а што се однесува до апчињата и мене ништо не ми дадоа. Јас и се оперирав и пак ништо не ми дадоа... Позз

20. sasha123

sasha123 Активен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    jas imav cista na jajnik 6sm bev slucajno na pregled mi ja pronajdoa ama kaj mene imase 4 tumori na cistata, me upatija na operacija bev vo sistina so cel da se operiram no prvin mi pravea tumor markeri i otkrija deka se benigni probavme so terapija noretisteron i koga mi zavrsi ciklusot bev na pregled mi puknala no i na na drugiot mi se pojavija 4 mali cisti isprimav uste edna terapija i nemam otideno na ginekolog a ponekogas cuvstvuvam ostri bolki vo predelot na jajnicite.

[mod-kirilica:12ymsfat][/mod-kirilica:12ymsfat]

На macaangel91 му/ѝ се допаѓа ова.