Devojki ve molam nekoja od vas ako ima broj za kontakt bi sakala da odam na pregled kaj Sapunov, mi kazaa deka sega privatno imal ordinacija ama neznam kako da najdam kontakt...
Бев на гинеколог пред околу 40 дена, ми рекоа дека имам циста 3 cm исто така ми рекоа дека кога ќе добијам цистата ќе пукне. Од тогаш добив еднаш, ми подрани 6 дена, не знаев зошто, помислив поради стресови испитна сесија и слично. Сега еве ми доцни 6 дена, дали стварно има врска тоа поради цистата дека може да доцни или под итно да се појавам на гинеколог?
Имам чоколадна циста на десниот јаник со големина од 4 цм . Планирам да одам на лапараскопија и ме интересира колку време трае овој процес , колку време се останува во болница и дали стават катетер ??? Вии благодарам
Imam eden problem pred 1 nedela bev na kontola i dobiv radosna vest deka sum bremena no isto mi kazaa deka imam 2 cisti na leviot jajnik ednata e 7sm drugata 8,2sm,dosta golemi i sega za sega mi prepisaa samo terapija i miruvanje,pa kontrola za 1 nedela.Dali nekoj ima iskustvo so ova?Da napomenam deka pred ovaa bremenost imav i spontan abortus i sum malku isplasena.Se izvinuvam na latinicata nemam mk fond na mobilniot.
epa mozhno e poradi cistata a i poradi stres ne e e zagrizhuvachki ama da ne ti bide vo misla posetisi ginekolog
Mojot ginekolog mi kazha za laparaskopija se lezhi do 2 dena.. Na pr. denes ako te prat laparaskopija utre ili drugiot den te pushtaat..
Simptomite se tie, jas koga imam cista umiram od bolka, za operacijata se lezhi skoro edna nedela mozhi i pomalku, a za laparaskopijata okolu den dva
Бев на гинеколог и ми направи ехо,немам циста,ми рече дека и јајниците и матката ми се супер.Но уштее чувствувам притисок на левата страна,ама подоле од јајникот и врска немам што може да биде
Бев на гинеколог, ми рекоа дека сум имала полицистични јајници, а ми доцнеше 17 дена, кога отидов на гинеколог тогаш ми дојде и докторката ми рече дека голема е веројатноста поради цистите да ми доцни и ми рече кога ќе ми заврши да отидам, така да сега кај и да е треба да одам. прво имав циста на едниот јајник, таа пукнала сега имам на другиот. Исто така ми спомна за терапија со антибиотици, но бидејќи јас прв пат се сретнувам со цистите, ме фаќа страв.
Jas go imam bash istiot problem so cistite mene taka mi docneshe dva meseci mislev deka sum bremena ama ne bev tuku mi kasnelo bidejki imam cista... no velat deka shtom ke zabremenish se ke se sredelo..
taka jas imav silni bolki mislev deka e cista bev na ginekolog i nishto nemav pa pojdov kaj opshti doktor da proeram mokracha i mi rekoa deka imalo nekoe vospalenie na mochniot meur i na kanalite i mi dade da pijam ili chaj od brusnica ili uvin chaj jas bi ti preporachala da probash da pijash sekoj den chaj od brusnica mnogu e ubav a i mislam deka toj ke ti pomogne...Kaj mene pomina samo so chajov, probav prvin so uvin ama ne mi beshe ubav za piajanje i prodolzhiv so chajot od brusnica i mi pomogna....se nadevam ke ti pomogni i tebe, no sepak odi proveri mokracha za sekoj sluchaj
Да видеов порано веднаш ќе ти пишев,ама ајде се надевам не е касно Докторот работи во турската болница Newborn Clinic,побарај ја и на фб имаат страница.Јас пред некој месец бев кај докторот,иако јас имам долга историја со него,кратко кажано ми го спаси животот ако можам така да кажам а воедно и да можам да имам дечиња утре ден,нема да згрешиш ако појдеш кај него
Зависи каква циста. Јас имав чоколадна и имав ненормални менструални болки, температура и веќе пред операцијата, болки во ципата и ногата. Болките се како гасови, како да ти шета нешто низ стомакот, барем кај мене беа такви... Се надевам, дека ќе помогнам на некого да реагира навреме, а не како мене
Феминки .... по 20 дена доцнење на менс денес појдов на гинеколог ....ми најде циста на левиот јаник со големина од 3,5 цм... ми даде апчина да пијам за да ми дојди менс и ми рече после менс. да појдам да видиме дали цистата е пукната ...ако не пукни во рок од 2-3 месеци да сум правела операција лапароскопски . каже те ми дали цистата можи да биди нешто сериозно прв пат ова ми се случува и сум многу исплашена :'(