Јас пошто имав доста болни менструации. се обратив кај матичната и ми дадоа упат за на генеколог на ехо ме прегледаа и ми кажа дека имам циста или две не знам точно како ми кажа одамна беше пред околу 6 или 7 години. Ме интересира од што настануваат цистите зашто малку ми е и страв и нешто околу лекувањето. Сега прашувам затоа што од време на време имам болки во долниот лев дел од стомавот и дали можат да настанат од набиеност еднаш како помала паднав на задник
butterfly јас ги пиев 6 месеца овие теблети по шема , а во врска со природно нешто нема што не пробав , те пиев некои чаеви но ништо , мене дотолку не ми доцнеше мензисот имав секој месец редовно но имав проблем со лицето премногу внатрешни акни..и хормоните неми беа в ред и така 6 месеци пие и по 6 месеца веднаш останав трудна edit-i ne dopi[av , mi pomognaa mnogu vo vrska so liceto mi se iscisti i sega nemam nikakvi problemi ni so hormoni ni so menzis
Da znam po sema se pijat,i edna druga dr gi piese za potkozni no ne i pomognaa kaj nea genetski bea,a za docnenje mi docni i po 13 14 dena, no ova za deca mi mati umot.Fala ti
pozdrav na site, ve molam za iskustva i mislenje za Dr. Gligor Dimitrov od Remedika. Treba da operiram cisti na jajnicite, Dali Remedika ili Dr.Marijan Stojovski na klinika. Blagodaram
Јас во систина правев кај Мирослав Темелковски,чоекот е стварно супер стар доктор си ја знае работата,супер помина операцијата и контролите покажаа уредни резултати. Поздрав и со лесно
И двајцата се супер, јас ќе вадам жлезда ама чекам да се врати Димитров (до 28ми е отсутен). За Марјан имам слушано премногу пофалби у смисла за стручност. Ама тешко да најдеш термин за кај него. Јас денес ќе одам и до кај Хаџи Лега Маќули (Ремедика), да ме ѕирне да слушнам и негово мислење. Како и да е, за кој и да се одлучиш, мислам нема да згрешиш.
Феминки помош!! Бев на гинеколог и ми открија фоликуларна циста на десниот јајник 3,5 см.Докторот ми препиша Дабростон ги испив, и откако ги испив ми дојде менст.и Флажил 250 мг.кои треба да ги пиам допрва.По форумов цитам дека Добростонот е за ако сакаса да останеш бремена а не за лечење на циста???!! Јас не сакам сега да останам бремена не сум ни мажена.Цистата е фоликуларна без присуство на течност каде докторот со терапијата ми кажа дека ке ја исушиме но јас гледам дека едните апчиња за вагинална инфекција а другите за потикнување на хормоните А НЕ ЗА ПРОБЛЕМОТ КОИ ГО ИМАМ!!вВЕ МОЛАМ ЗА СОВЕТ
Kakvi flazil vaginalni ili tabletki,ako se tabletki moja drugarka gi piese i nonstop bese omalaksana nem od krevet da stane pa gin i rece da gi prekine,a za ovie dr nez
ТАБЛЕТИ ФЛАЖИЛ 3 ПО 1 Само незнам колку од оваа терапија е за проблемот кои го имама (фоликуларна циста од 3,5 см.)Докоторот како цело време да ме наведуваше на тоа да останам бремена додека ги пиам хормонските апчиња??
Извини вака, ти повеќе веруваш во тоа што ќе го прочиташ по форумов отколку на специјалист гинеколог кој цел живот среќава проблеми како твојот? Ок.... Да ти објаснам, како и да е. Дабростон по состав е прогестерон ( хормон) кој игра еден куп улоги во организмот. Меѓу другото, спречува понатамошен раст/развој на цистата, или народски кажано, ја суши. Го поттикнува циклусот, т.е. овулацијата, а кога има овулација многу нормално не се ствара циста. Флагил, од друга страна е антибиотик кој најверојатно ти е препишан ради некоја инфекција. Испиј ја целата терапија, па оди на гинеколог на контрола, ќе види докторот каква е состојбата со цистата. При односи задолжително користи заштита, кондом (не "се пазиме и сл.") и гарантирано нема да останеш бремена, ниту пак да се развие некоја инфекција. Ако имаш партнер моментално, и тој веројатно треба да пие антибиотик за да не си ги пренесувате инфекциите еден на друг цело време.
здраво феминки одамна немам пишувано,иако често ве читам, ве молам за совет, неодамна ми открија водена циста на јајник,цистата е многу мала и исто има и излив но не пука ми дадоа терапија со примолут нор, но кога бев на контрола сеуште стои, ми кажаа да чекам усте месец дена мозе сама да пукне ако не да одам на лапроскопија, е сега сакав да прасам дали некој од вас пиел некои чаеви или пробал со некј народен природен лек, вемолам доколку некој знае да ми помогне... Ви благодарам однапред
сестра ми пиеше мед со алое, се меша во однос 1:1 и наутро на гладно пиеше по една лажичка, од 9цм и се намали на 5 но сепак ја оперираа.
Јaс се прaвев вo плoднoс имaв јaкa инфекција нa јaјници зa жал ми ги извадија јајце вoдите нo ми гo спaсијa животот бидејки сo лaпaрoскoпијa прoбaле не влегувалo пa нa страна и таму не можеле пa ме сечеa пoд стoмaкoт и внaтре што ке видaт хaoс дури oд јaкa инфекција цреватa ми биле зaлепени a oхрид ке ме прaвеa глупите oперaцијa oд слепo цревo ,a дoктoр благоја ме прaвеше и многу сум зaдoвoлнa петок бев нa кoнтрoлa се е вo ред сегa само дa се пoдгoтвaм психички и ке пoчнaм сo пoдгoтoвки зa вештачко. Така дa не се мисли зa тaму нaјдoбри се
Тoa ако беше тaкa сегa немаше дa пишувам сум зборувлa и сo други што имaле прoблеми ако не беa oвие привaтниве бoлници ништо не прaвевме