Мене матичната ми препиша Дабростон10мг. да ги пијам само 10 дена и после 2-3 дена треба да добијам. Искрено незнам дали тоа има врска ама со водените цисти почнав да имам проблеми кога почнав да имам секс. Пиел ли некој од овие апчиња?
ти благодарам многу,јас пиам само алое 2 пати на ден, за една недела треба да отидам на контрола, а ке видиме сто ке биде,многу ми е страв
водена е но ми е страв засто кога бев на гиниколог имасе излив и ми преписаа терапија со прмолут нор, и на следна посета на гиниколог ми каза дека на следниот преглед ако сеусте е таму мора да се вади
Здраво, неодамна ми открија циста која ми ја надгледуваа подолго време, и ги пиев сите лекарства за да пукне, но поради тоа што морам да идам во странство, докторот ми рече ќе ја отстрани со лапараскопија, за да не ми прави проблеми доколку не пукне. Сеа моето прашање е, бидејќи сеуште немам добиено, а слушнав дека пукнува најчесто во менструација ( која ми касни веќе некое време, а немам партнер, нити пак односи), ми се појавува од време на време чоколаден исцедок, кафеав. Дали е тоа можен знак дека цистата пукнала без менструација ? Дали воопшто треба да се појави нешто кога ќе пукне? Ви благодарам многу, итно е загрижена сум
Здраво Феминки, дали некоја од вас има искуство со параоваријална циста? Ако може некој да ми објасни колку и дали е сериозно.Фала
Dragi Feminki, ete pocna da me snajduva belja so problemi vo menstrualen ciklus i cisti. Celo vreme nekoi analizi, no konkretno resenie dosega nikoj. Kazete mi nekoj dobar, ama najdobar ginekolog za cisti sto e, za dijagnoza pred se, a potoa i tretman. Veke mi se smuci od problemi i postojano baranje nov ginekolog. Pozdrav i fala
Neredoven ciklus, akni,zgolemena telesna tezina, zgolemena vlaknetost, razdrazlivost. Voglavno se ovie, no za sigurno ke potvrdi ginekolog, nemora da znaci deka e toa. Edit. Poduenost moze, no ne mora da znaci ima i drugi sostojbi povrzani so poduenost.
Кај секој е индивидуално, јас скоро вадив циста 18см, откриена на гинеколошки преглед. Да напоменам дека се ми беше нормално и немав никакви симптоми, менструација секогаш на време, единствено што стомакот ми беше поголем и подуен, но тоа го препишував на здебеленост. Редовните гинеколошки прегледи се многу важни, не си играјте.
Имам водена циста по втор пат и пијам дабростон двапати на ден ( десет дена ). Треба да направам тумор маркери (ца125), дали додека ја примам терапијата можам да го направам испитувањето? Не ми напомена докторката, а такво сознание добив. Ако некој знае нека пише. Фала, поздрав.
девојки треба да правам лапроскопија на циста ве мооолам препорачајте некој добар доктор од гак зашто стварно очајна сум веќе незнам каде да идам...
Devojki zdravo, nova sum, i sakam da ve prasam nesto okolu ovaa tema. Imam 19godin, posle periodot na menstrualniot ciklus imam problemi, odnosno bolki vo leviot, dolniot del na abdomenot.. mislam deka e toa bolki na leviot jajnik... koga kje mi zavrsi menstrualniot ciklus posle 5-6 dena mi se javuvaat bolkite. ti ne se nesto mnogu strasni, tapi se.. isto taka primetivam i kako nekoj iscedok, vo vid na zrnca, lne e ona klasicno bas kako gusta tecnost. zgrutceni se i imaat nekoja bledo-zoltenikava boja... ve molam dokolku postoi nekoj so vakov slicen problem ili ako ste slusnale za nesto vakvo odgovorete mi.
Da ne ovuliras? Bas odi toj period na ginekolog da vidis dali ti se bolkite od ovulacija... na gin skoro si bila, se e vo red?