Доктор ти рече дека не може? Јас пијам еутирокс од 50 ама сум земала и други хормони. На природна база регулирање со Витекс пробај..
Posle menstruacija znam da prokrvaram malce a imam policisticni jajnici i imam non stop bolki vo jajnici.. dali e mozno da pukat cistite posle menstruacija isto taka znam da se popravam odnosno izduvan mnogu i pak da se odduvam.. bev na ginekolog mi rece nemoj da stavas na dusa ke pomine so tek na vreme ako ne gi mislis koga ke rodis ke gi nema ama ete mene strav me faka...
Здраво нова сум на форумот сакав да ве прашам во врска со оваа тема за циста на јајникот дали имате болките на едната страна од долниот дел на стомакот мене десната ме боли и позади долниот дел на грбот прв пат ми се случува ова и сега прв пат тој месец ми касни 8 дена а секогаш ми беше редовно..
Jas imam vodeni cisti na dvata jajnici. Koristev kontraceptivni tableti 2 godini ,no koga prestanav menstruacijata se izgubi. Doktorkata rece da gi pijam Primolut nor ,i deka ke se stabilizira menstruacijata ...Imav 3 menstruacii po red ,no ovoj pat veke 20 tina dena docni. Praev test za bremenost i e negativen. Doktorkata rece deka trebalo pak na eho da odam ( do sega sum bila vo edna godina i pol 3, 4 pati) , i iskreno mi se cini deka samo saka da zaraboti pari na sekoe so ehoto ,a mislam deka nema potreba . Dijagnozata si ja znam , znam i deka Primolut nor mi pomogna , no sega ne sum sigurna dali da go smenam ginekologot ,da odam vo Plodnost se mislam . Možebi e poskapo ,ama barem nema na sekoe eho da mi praj . Ili taka treba ? Nekoja iskustvo ima? Inače čekav da mi dojdi menstruacija i da ispitam hormoni ... Zasega ne znam šo da prevzemam :/
Каде и да одиш мислам дека ќе имаш често ехо преглед зашто нема друг начин да се прати ситуацијата со цистите. И јас од јануари до сега сум била едно 7-8 пати на вагинално ехо поради истиот проблем. Најдобро е да одиш кај еден матичен лекар, тогаш ехо прегледот е бесплатен
Тоа не смее да го прави, државата им плаќа за контролните прегледи. Распитај се дали во твојот град сите матични земаат пари за ехо контрола, доколку не земаат смени ја
Јас до сега немам слушнато за матичен што не наплаќа. Едино бесплатни се консултации, се друго се плаќа.
jas porano imav maticna kaj so ne se naplakase ,ama počina pred edna god i bev primorana da si najdam nova. mislev deka ne se naplaka kaj novata ,i koga ja prasav oti mora da plakam,rece deka imala sovremeni instrumenti i masini ,i deka celo vreme trosela pari kako na primer za kondomite so gi klava na instrumentot za eho so e i lubrikantot . i spored zakonot ne treba da plakame ,i treba da se prijavat vakvite slučai za da se kaznat ,ama site si kjutime.. nema ni izbor da se najdi normalen ginekolog i plus to da ne zema na " crno " pari. zato mi se cini deka luge so imaat problemi kako cisti na jajnicite ,i moraat da odat pojke pati godisno na pregled ,deka treba da ima poeftina sansa kako so i treba da e ...ama vo drzavnite ordinacii nema ni mesto ,ili pak prat mesto za tie so mu odgovaraat .
Е тоа е нашето здравство, законот еден докторите друго, многу молчиме. Доколку имаме избор треба да бираме матичен лекар
Јас веќе 9 години се расправам со полицистични јајници и секакви лекови пиев ништо не ми помогна, а овие до сега не сум ги пиела не знам зошто никој доктор не ми ги препиша а слушнав само пофални зборови за нив. Тебе што ти помогна ти се среди циклусот?
А колку време пиеше Примолут Нор? Јас ги пиев 4 месеци и додека ги пиев добивав менструација, откако ги прекратив повторно почна да ми доцни..
Ednaš . I tri meseci imav redovna menstruacija. Sega vtorpat ispiv i cekam da dobijam pak, pa ke vidime kolku vreme ke traj efektot pak.
Искуство со лутеални цисти (цисти од жолто тело) на двата јајници? Едната 6 см.и друга се појави од 4 см на другиот јајник. Терапија-само лежење и мирување.
Zdravo. me interesira kako ja znajš goleminata na cistite? ginekologot moži da vidi na eho ili?i dali ti davaat tebe sliki od eho da imas nekoja preglednost vo tekot na podobruvanjeto ili vlosuvanjeto ,so tekot na vremeto ?