Inaku ako e cistata golema i ima sansi jajnikot da se izvadi mene odvaj mi ostavi del od jajnikot cistese i od zdravoto tkivo zatoa sto bese 6 sm i mozebi celiot jajnik ke bese podobro da se odstarni i da si zamrznev jajce kletki.. sega vaka na strek i seledenje na sekoi 3 meseci i so pobrzo zabremenuvanje ili inekcii za menopauza za sigurnost deka ke se dosusi ako ima nesto btw jas sum po princip anksiozna i neznam kaj teram i samo si analiziram so ke dade bog toa inaku markerite togas mi bea okey ama vo naodot se pojavi deka atipicni kletki i sea ke vidam kako ke bidi rabotata
Zdravo devojki...jas sum vo podgotovki za vtoro ivf trebase da pocnam so stimulacii ama uste ne ....na eho doktorot vide cista najverojatno folikul sto ne e prsnat a toe e veke cista.... ciklusot mi bese mnogu kratok sigurno cistata e polna so krv....utre treba da odam doktort da mi ja isprazni bez anestezija....pa prasanjeto mi e kolku toa ke me cini vo sistina ova ne e operacija bar taka razbrav....nekoj so vakvo poznavanje
Zdravo Dali nekoj znae sto znacii dijagnozava D39.1 Ve molam za odgovor mnogu mi e vazno Zdravo mi otkrijata tumorozni cisti na dvata jajnika i mi postavija dijagnoza D39.1 dali nekoj ke moze da mi kaze sto e toa dali e nesto maligno?? Ve molaaam premnoguu , nitu jadam ni pijaaam isplasena sum
Не знам сигурно, но Гугл вели непознати промени на јајник. Можеби видел циста но не бил сигурен каква е, па така напишал. Што ти дадоа да испиташ со таква дијагноза?
Mi otkrija tumorozni promeni na dvata jajnicaa Tumor markerii I magnetna rezonanca na mala karlica Premnogu sum isplasena dali e nesto maligno
Kolku godini se ? DA ne stanuv zbor za cisti ? I od niv mozi da ima promena vo dimenzijata na jajnikot i kaj cista na jajnik davaat da proveris tumor markeri.
И кај ендометрима (чоколадна циста) се покачени тумор маркерите, не мора да значи дека е малигно. Немој да мислиш на најлошото сценарио. Колку ти беа маркерите?
Obata ovariuma so solidno cisticni tumorski formacii so zgolemen otpor niz istite. 245 mi bese Ca-125 Strav mi e bidejki e na dvata jajnicii ve molaam da mi kazete I zosto mi dade da pravam i magnetna rezonanca na mala karlica?
Не знам дали има на форумот некој доволно стручен за да ти каже. Разговарај убаво со твојот доктор, прашај се' што те интересира. Или оди кај друг гинеколог ако твојот не те информира доволно. Јас дефинитивно би побарала второ мислење.
Смири се не паничи,убаво ти пишаа погоре,оди кај друг доктор за мислење обавезно и повтори го тумор маркерот,уште подобро направи си Roma index тој дава подобра слика за промените во јајниците,сигурно ќе те упатат. Може да го сликнеш резултатот од тумор маркерот?
Смири се,висок е тумор маркерот да ама повтори го,може имаш ендометриозни цисти,закажи консултација кај Димитров во Ремедика или кај Тофоски на ГАК.
Dali endometriozni cisti se gledaat na vaginalno eho bidejki mojata doktorka nisto ne mi kazaa za toa