Цистата не е толку голема, најчесто од 6цм спаѓа за операција. Јас мислам да се консултираш и со друг гинеколог. Можи да ти даде и контрацептивни таблети, можи да се намали со нив и да ја контолираат да не расти. И чести гинеколошки прегледи на два месеци, за да ја следиш. Смени исхрана, бело брашно, благо, млечни производи не. Стрес на минимим, вежбај. Оти операција не е трајно решение, по некое време пак ќе се појави, оти не се лечи причината со операција.Тоа е ендометриоза и вадење на цистата само не е крајно решение.
Fala za odgovorite ke napravam uste eden pregled kaj maticen pa ke pobaram i vtoro mislenje pa mozi na kraj ke se promeni nesto
Jas ne znaev deka imam policosticni jajnici mi otkrija na dermatolog na test za hormoni doktorkata mi rece imas promeni vo prilog na policisticni jajnici i mi rece da odam na ginekolog so dobar eho aparat zosto mikro cisti ne se gledale sekogas. I taka ispadna. Edinstven simptom mi bese akni na lice koi ne pominuvaa nikako so godini
Дали постојат симптоми за цисти на јајници? Последните 2 месеца ме боли страната на мешето,доле. И кога имам секс осеќам болка. Вчера толку многу ме заболе,што и партнерот рече допрев до нешто. И кога легнам да спијам ме боли ... Дали имал некој вакво искуство? Ќе посетам гинеколог обавезно.
Постојат симптоми, тоа најчесто се болки во стомак, грчеви во нога, нагон за повраќање, вртоглавица....овие се моите симптоми, може кај некоја да е само болка во стомак Посети си гинеколог
Здраво, Пред 2 недели матичната ми даде да пијам Метформин за овулација, а претходниот месец пиев Дабростон за регулирање на менструацијата. Сакав да прашам дали можам повторно да пијам Дабростон, бидејќи повторно ми доцни менструацијата, додека истовремено пијам и Метформин за овулација?
Дали знае некој да ми каже, може ли да се реши чоколадна циста со пункција. Дали некоја имала ваква интервенција? И каде можам да го најдам Д-р Сапунов?
Poradi cista na jajnik pijam mikroginon 3ti mesec i vo periodot vo koj treba da dobijam menstruacija imam samo kafeav iscedok. Po konsultacija so ginekologot koj mi ja prepisa terapijata me ubeduva deka e vo red i e normalno. Mene me zagrizuva bidejki i predhodno gi imam pieno mikroginonot ama vo periodot za menstruacija si dobivav menstruacija. Dali ima nekoj so slicno iskustvo so mikroginonot.
Да, исто е и кај мене. Цистата постепено се повлекува, а крварењето (ако може така да се нарече) беше ептен оскудно, кафеаво-црвено само на бришење и траеше околу 2 недели. Потоа престана и повторно се појави малку крв на бришење. Д-р ми ја следи состојбава на 5-6 дена.
Izvini mos sum dosadna, ama previse zagrizena. Dali pred terapija ti pravese proverka na hormoni ili nekoe drugo ispituvanje i dali imas iskustvo so zabremenuvanje?Predhodnata godina istiod period imav cista na lev jajnik so mikroginon za 4 meseci ja nemase, posle 6 meseci se pojavi na desen jajnik i povtorno mikroginon. Se plasam nekako za zabremenuvanje cela godina veke kako pomina. Na eden pa na drug, pa do koga vaka..
Откако ќе прсне, не би требало да е проблем забременувањето. Следи ја на ехо. Не сум правела проверка на хормони, ниту пијам сега терапија. Ја чекавме сама да прсне. Сега полека се повлекува. Се’ уште земаш терапија? Кога си на преглед? Што вика д-рот, зошто се појавува? Како ти се јајниците? Читав по интернет дека циста може да настане ако јајникот е малку поместен, поставен позади матката. Кај мене баш левиот јајник, на кој се направи цистата, е позади матка. Не знам колку е ова вистина, или така случајно се погоди.
Vi blagodaram na odgovorot. Na pregled sum na 12ti oktomvri, pricina najverojatno od hormonsko poremetuvanje. A drugo za jajnicite mi nema spomnato.
Од каде хормонско пореметување? На кои хормони? Провери си ги тогаш хормоните и нека не ти нагаѓа докторката. Во секој случај, не се грижи многу. Ова често се случува и поминува.