1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цисти на јајниците

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Suzeto, 26 декември 2009.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Те пече внатрешно или надворешно?

2. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.787
    Допаѓања:
    4.825
    @lepoticamagicna види ако е циста треба да боли кај јајникот значи горе, а не доле кај усната. Ваков проблем со печење сум имала ама јас имав многу проблеми. Имав во исто време циста, уринарна и кандида.
    Така да, обрни внимание на детергенти, не користи гелови, пеглај, прави промивка со камилица да го смири печењето.
    Сега не знам, болка е или печење?
    Побарај вагинално ехо ако не ти се смири овој проблем, пошто вака не можам да знам. Ако не и веруваш на докторката, закажи кај друг. Ама мислам дека за толку си ја знаат работата...јас вака споделив што би можело да ти олесни, ама штом докторката вика дека се е чисто...може ќе повторите брисеви ако не помине.

3. lepoticamagicna

lepoticamagicna Активен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2021
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    6
    Внатрешно

Од печење се претвори во болка.

Последна измена од модератор: 1 ноември 2021
  4. Bejb15

Bejb15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 октомври 2016
    Пораки:
    1.439
    Допаѓања:
    1.193
    Здраво,

Некој да сподели искуство со еднокорна циста, ми рекоа водена 60мм. Што значи тоа еднокорна? Ми дадоа апчиња да пијам за да пукне. Некој да знае и некој природен лек плус?

5. galeb77

galeb77 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 април 2021
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    8
    Здраво,
    Дали знаете колку време имаат важност упатите за прогестерон и тумор маркери?

6. WarriorAngel

WarriorAngel Популарен член

Се зачлени на:
    16 март 2012
    Пораки:
    1.787
    Допаѓања:
    4.825
    @galeb77 кога ми давале упати за на клиничка биохемија секогаш ми кажува сестрата дека ми траат по еден месец.

7. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.588
    Допаѓања:
    39.593
    Дали некоја имала прв пат полицистични јајници после пораѓај?

8. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Денеска бев на преглед и ми кажаа дека повторно имам водена циста од 5цм.. Ми препиша докторката апчиња но не сакам да ги пијам, бидејки минатата година исто имав циста и почнав да ги пијам и мн депресивно се осеќав од нив.. Дали некој можеби знае некој природен лек за водена циста?

9. Brooklyn

Brooklyn Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    810
    девојки имате ли инфо за ROMA индекс дали се прави на клиничка биохемија и инфо за каде е најевтино во нашиве лаборатории?

10. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.963
    Допаѓања:
    134.825
    РОМА индекс до скоро го немаше никаде на државно, го немаше воопшто во систем, не можеа матичните да издадат упат за него. Во Авицена знам дека се проверува и чини 2800ден.

На Brooklyn му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Brooklyn

Brooklyn Истакнат член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    810
    Ти благодарам мила :hug:

12. saritabarita

saritabarita Активен член

Се зачлени на:
    1 декември 2021
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    18
    Здраво,дали некоја од вас е во скоро време направена операција од циста на јајник и каде?Повторно имам циста на јацеводник морам на операција.Првата операција ми беше во Мајка Тереза пред 5год.,сега не сакам пак да одам таму.Персоналот,докторите сите беа предобри но бидејќи ми се повтори не сакам пак таму па би сакала да чујам ваши искуства.

13. Littlegirli

Littlegirli Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    119
    Zdravo
    Jas imam endometrioza, pred tri godini otkriv cisti i na dvata jajnici, 3 stadium, se pravev laparaskopski operacija, mi gi otstranija i bev na terapija jasmin edna godina. Pred edna godina gi prekinav i eve edna godina kako se obiduvame za bremenost i neuspesno bidejki cistata pak mi se vrati na desniot jajnik .. i ne znam sto ponatamu dokulku nekoj ima iskustvo so nekoj iskusen ginekolog od ovaa oblast .. blagodaram.

14. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Истото е и кај мене... Во фебруари правев лапаро и хистеро.. отстранета ендометриоза.. во септември ми "пукна" циста... отидено кај многу доктори сите викаат ќе останеш природно ама не останувам... во неделата ми се деси иста болка како кога ми "пукна" цистата ама не отидов на лекар и сеа ми касни 5 дена... Јас одам кај др. Зоран Илиевски во Чаир и после операцијата не ми даде никаква хормонална тарапија ради ендометриозата. Од сите доктори кај што бев само он рече дека 99 % имам ендометриоза а ќе потврди за 100% коа ќе напраам лапаро и во право беше. Што симптоми имаш ти?

15. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Кај и да отидеш... кој и да ти прави операција неможе 100% да ти гарантира дека нема да се повтори цистата... пробај да избегнуваш благо храни се здраво и прај контроли на секој 3 месеци... ја тоа го правам ама за жал пак ми се појави циста што не би значело дека и кај тебе ќе е исто.. едноставно јајниците ми биле склони на цисти така ми рече матичната

16. Littlegirli

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    119

Jas odam kaj dr. Tofovski, i kako mi se vrati endometriozata pak gi imam istite bolki vo dolniot del od stomakot, sekoj den a za vreme na menstruacijata najmnogu .. i ne nemozam da ostanam prirodno isto .. sega ispituvam hormoni pa koga ke ispadnat rezultatite pak ke odam na kontrola

17. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Ја на инекции завршувам коа ќе имам менструација... а коа немам ме боли како некој да ме сече со нож и со два кетонала сум ко нова после :)

18. Littlegirli

Се зачлени на:
    14 декември 2021
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    119
    Jas isto po 5-6 apcinja pijam na den koa me boli mnogu … a ti imas ispituvano hormoni?

19. Ivana 8

Ivana 8 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2021
    Пораки:
    804
    Допаѓања:
    772
    Да, сите ми се добри .

20. Linda24

Linda24 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2021
    Пораки:
    270
    Допаѓања:
    557
    Zdravo zenski pred 3 meseci za prv pat od kako dobiv menstoracija mi docnese menstoracijata 10 dena bev na gonekolog i mi bese kazano deka imam mnogu mala cista i ne bilo nisto strasno i ne mi dade nikqkvi lekarstva mi rece vo rok od 5 dena ako ne dobiam menstoracija da odam.na pregled jas dobiv menstoracija potoa ovie 2 meseca imav normalna menstoracija.. duri i po rano 2 dena mi doagase.. ovoj mesec eve vejke 2 dena mi docni imam nekoi blagi bolki i imam bel iscedok .. dali mozebi pak se formirala cistata ili mozebi ke dobiam menst.. ve prasuvam bidejki termin imam duri na 30 ti.. :/