Здраво.Искуство со цисти на јајник во бременост скоро три месеци.Денес бев на контрола, не беа баш мали,две цисти.Се плашам.Докторот не кажа ништо посебно ,само дека се надева дека нема да растат во бременоста.Се плашам.Искуство некој?
Здраво девојки Треба да правам Лапаратомија на ГАК кај Тофоски Ме интересира колку време се чека од прегледот до операција, од прилика за колку време би ме викнале?
Дали ви се случува да добиете грч во јајникот, оди и позади и е многу болен, трае неколку секунди и треба да се промрдам за да ми размине. Ми се случува веќе месец дена. Имав интервенција дренажа на рана од царски поради јако воспаление и на истата страна (десна) имам и циста од 23 мм и затоа ме буни болката да не знам од што е. Гинеколог ми кажа дека веројатно грчењето е од цистата. Не знам каква е, немам искуство со цисти, кажа само дека кога ќе добијам здравје ќе пукне. Терапија не примам. Ваква болка некој?
Здраво девојки. Дали имате искуство со лапараскопија на ендометриозна циста 35мм. Се двоумам помеѓу систина и ремедика. Дали може да ми препорачате доктор за оваа проблематика
Здраво девојки.Претходниот месец околу 20ти до 26ти имав крварење 1недела по завршување на циклусот.Бев на гинеколошки преглед и ми открија водена циста.Овој месец циклусот ми доцни 9 дена.Дали е нормално поради тоа да ми доцни?
Dali nekoj znae kolku cini operacija na jajnik vo drzavna bolnica se ooerirqm posle 10 juli pa dasi prasam ako nekoj znae bi bilo super da pise inaku sum dijabeticar pozz
Здраво,не знам дали имам циста на јајник или е нешто друго ама некогаш многу ме стегнува кај јајниците десен или лев и некогаш и како одпозади скроз долу под грбот исто трае 3 4 секунди и проаѓа ама многу сум под стрес не знам што ми е
Најверојатно појаки овулации имаш. Закажи си на гинеколог во средина на циклусот, кога ти се отприлика овулациите.
Ама тоа не ми се случува само во овулација,туку и кога имам добиено,и секој ден без разлика дали сум во овулација или не
Здраво девојки, веќе некое време имам циста на десен јајник 4,7мм, пиев хормонска терапија Примолут нор 3 месеца и денес бев на контрола сеуште си стои. Не ми прави никакви проблеми при циклус. Сакав да ве прашам дали има некој искуство со ова и дали цистата пречи при забременување?
Здраво девојки, пред 2 месеци бев на преглед поради болна менструација и докторот ми рече дека имам чоколадна циста од 6 мм, и ми даде да пијам апчиња Femminex (кои се на природна база). Предпоследна менструација ми беше на 13ти јули, па ми дојде пред неколку дена на 14ти пак. Пред оваа менструација мојот партнер сврши во мене и имав мачнини. Сега ми е 3ти ден од менструација и имам силни, неподносливи болки. Дали е можно да сум била бремена?
Пречи да. Прашував и јас за искуства бидејќи бев преплашена и ми рекоа: Внимавај на исхраната, јади само здрава храна, никако благо, избегнувај. Пиј чај од глуварче секој ден и ако можеш ставај секој ден на тампон масло од кантарион. Се надевам ти помогнав. Со среќа
Здраво девојки, последниве неколку дена имам силна болка на десниот јајник како некој да ме прободува со нож исто така ми се лоши и брзо се подувам дали може да станува збор за циста на јаникот или овулација зошто треба да ми дојде за една неделс од прилика?