Цисти на јајниците

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Suzeto, 26 декември 2009.

1. Carpe Diem New

Carpe Diem New Истакнат член

Се зачлени на:
    24 септември 2016
    Пораки:
    553
    Допаѓања:
    479
    Ako e cista na corpus luteum sama ke se povlece, ne e opasna. Sum imala nekolku pati.

2. Pcelka544

Pcelka544 Активен член

Се зачлени на:
    16 септември 2022
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    92
    Здраво.Искуство со цисти на јајник во бременост скоро три месеци.Денес бев на контрола, не беа баш мали,две цисти.Се плашам.Докторот не кажа ништо посебно ,само дека се надева дека нема да растат во бременоста.Се плашам.Искуство некој?

3. MAJA BITOLA

MAJA BITOLA Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    194
    Допаѓања:
    178
    Здраво девојки
    Треба да правам Лапаратомија на ГАК кај Тофоски
    Ме интересира колку време се чека од прегледот до операција, од прилика за колку време би ме викнале?

4. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    420
    Дали ви се случува да добиете грч во јајникот, оди и позади и е многу болен, трае неколку секунди и треба да се промрдам за да ми размине. Ми се случува веќе месец дена. Имав интервенција дренажа на рана од царски поради јако воспаление и на истата страна (десна) имам и циста од 23 мм и затоа ме буни болката да не знам од што е. Гинеколог ми кажа дека веројатно грчењето е од цистата. Не знам каква е, немам искуство со цисти, кажа само дека кога ќе добијам здравје ќе пукне. Терапија не примам. Ваква болка некој?

На Pinna21 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Swwtbbgl

Swwtbbgl Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2023
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    2
    Здраво девојки. Дали имате искуство со лапараскопија на ендометриозна циста 35мм. Се двоумам помеѓу систина и ремедика. Дали може да ми препорачате доктор за оваа проблематика

6. Anettta

Anettta Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2022
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    138

Мајка ми вадеше кај др. Зоран Јовановски во Ремедика и се помина во најдобар ред.

7. Orchid152

Orchid152 Активен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки.Претходниот месец околу 20ти до 26ти имав крварење 1недела по завршување на циклусот.Бев на гинеколошки преглед и ми открија водена циста.Овој месец циклусот ми доцни 9 дена.Дали е нормално поради тоа да ми доцни?

8. gjul

gjul Истакнат член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    245
    Dali nekoj znae kolku cini operacija na jajnik vo drzavna bolnica se ooerirqm posle 10 juli pa dasi prasam ako nekoj znae bi bilo super da pise inaku sum dijabeticar pozz

9. Mari-Li

Mari-Li Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2011
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    2.917
    Јана дали уште ја имаш или се повлече?

10. Tamchy

Tamchy Нов член

Се зачлени на:
    18 јули 2023
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, дали некоја од вас има искустви си Фолиномел?

11. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Здраво,не знам дали имам циста на јајник или е нешто друго ама некогаш многу ме стегнува кај јајниците десен или лев и некогаш и како одпозади скроз долу под грбот исто трае 3 4 секунди и проаѓа ама многу сум под стрес не знам што ми е

12. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.131
    Допаѓања:
    11.915
    Гинеколог, не може да погодуваме што ти е.

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.100
    Допаѓања:
    75.917
    Најверојатно појаки овулации имаш. Закажи си на гинеколог во средина на циклусот, кога ти се отприлика овулациите.

14. Angelaaa11

Angelaaa11 Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2023
    Пораки:
    106
    Допаѓања:
    26
    Ама тоа не ми се случува само во овулација,туку и кога имам добиено,и секој ден без разлика дали сум во овулација или не

15. Друштвена

Друштвена Активен член

Се зачлени на:
    24 февруари 2023
    Пораки:
    61
    Допаѓања:
    81
    Здраво девојки, веќе некое време имам циста на десен јајник 4,7мм, пиев хормонска терапија Примолут нор 3 месеца и денес бев на контрола сеуште си стои. Не ми прави никакви проблеми при циклус. Сакав да ве прашам дали има некој искуство со ова и дали цистата пречи при забременување?

На Oscar Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Barbie_girl

Barbie_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    10
    Здраво девојки, пред 2 месеци бев на преглед поради болна менструација и докторот ми рече дека имам чоколадна циста од 6 мм, и ми даде да пијам апчиња Femminex (кои се на природна база). Предпоследна менструација ми беше на 13ти јули, па ми дојде пред неколку дена на 14ти пак. Пред оваа менструација мојот партнер сврши во мене и имав мачнини. Сега ми е 3ти ден од менструација и имам силни, неподносливи болки. Дали е можно да сум била бремена?

На Boyana9 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Barbie_girl

Barbie_girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2020
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    10
    Пречи да. Прашував и јас за искуства бидејќи бев преплашена и ми рекоа: Внимавај на исхраната, јади само здрава храна, никако благо, избегнувај. Пиј чај од глуварче секој ден и ако можеш ставај секој ден на тампон масло од кантарион. Се надевам ти помогнав. Со среќа

18. ivance..

ivance.. Популарен член

Се зачлени на:
    25 мај 2020
    Пораки:
    2.660
    Допаѓања:
    7.122
    Здраво да прашам дали после направена пункција на циста на лев јајник има крварење?

19. yinyangg

yinyangg Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2021
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Здраво девојки, последниве неколку дена имам силна болка на десниот јајник како некој да ме прободува со нож исто така ми се лоши и брзо се подувам дали може да станува збор за циста на јаникот или овулација зошто треба да ми дојде за една неделс од прилика?

20. angjelina

angjelina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    48
    Некој што знае повеќе на оваа тема нека ми пише лп:hug: