Здраво Дали циста може да се види со обично вагинално ехо или се праат други прегледи за да се откие циста на јајник?
Od koi pricini kaj tebe bese podolgo traenje na ciklusot? Mene 7 den uste imam crven iscedok na brisenje i po nekoja kapka.. Citam deka moze i pred menopauza da se poremeti ciklusot. Inaku imam 45 god.
Мене после операција на ендометриозни цисти ми се случи. Ем ми дојде порано ем ми траеше повеќе од една недела. Мислев пак ми се направиле цисти ама фала Богу немаше, докторот ми рече можеби од прелада... Не знаеше ни самиот, само рече дека нема проблем. После ми се нормализира, само еден месец ми беше тоа. Ако имаш малку крв не е страшно, се дочистува. Да е обилно крварење 7 дена, тогаш веќе е за на доктор. Не изгледа како да имаш некој проблем.
Kazete mi za lekot so leneno seme i med kako da go napravam,mene denes na kontrola posle poragaj mi najdoa cista za tri nedeli ke treba povtorno da odam na kontrola pa da probam i jas so toj lek i caj,inaku ima aptrka Stojanovi vo Skopje Kisela voda kaj rampa
Jas denes bev posle poragaj na kontrola na ginekolog j mi kazaa cista na lev jajnik,mi kaza ako dobijam da odam posle ciklus povtorno ako ne dobijam posle 3 nedeli na kontrola,ako ne e puknata cistata ke me pratela na tumor markeri,vas sto vi kazaa
Zdravo, dali ako kasni menstruacija mora da se Ima nekoj vid na cista? Ili moze da kasni a da nema cista? Sto znacat policisticni jajnici dali nemoze bremena da se ostane? Inaku mi kasni utre ke odam I ne sum imala do sega vakvi problemi dali moze neadnas da stanat jajnicite policisticni oti imav redovno I redovno odam na gin I mi nemaat kazano deka imam.policisticni a sega februari ne dobiv pa pretpostavuvam da ne e nesto takvo u prasanje? So promulot nor dali ke dobijam ako gi pijam?
Многу фактори може да имаат влијание на циклусот, ако ти касни не значи дека имаш циста. Ако имаш полицистични јајници се забременува. Штом одиш редовно на гинеколог и не си немала полицистични јајници веројатно немаш ни сега. Но циста може да има и некој што нема полицистични јајници. Исто така може да имаш циста и редовен циклус. Ако си направила тест и не си бремена, тогаш само гинеколог може да провери зошто ти касни.
Blagodaram na odgovorot, se nadevam nema da e cista ke proveram utre ke odam na gin a test nemam napreveno ama najverojatno ne e bremenost
дали чоколадна циста на јајник може природно да пукне и дали има некој природен лек за да пукне или да се намали?
Ако пукне чоколадна циста ќе ти направи проблем бидејќи течноста е леплива. Доколку е над 4цм се вади со цел да не пукне. Цистата може да се контролира со хормонски таблети за да не расте. А, не постои лек да ја снема освен операција
Се спремам за трансфер со замрзнат бластоциста. На 15 04 бев на преглед кај Таше, полицистични јајници. Требаше да одам штом ќе добијам. На 30 04{,по 15 дена} на ехо циста 5 см. Нема трансфер, рече, примолутнот 3по1 да пијам. Ме чуди како за 15 ден се направила цистата. Пијам вит д, метилирана фолна, в12, премама, селен. Можно ли е нешто од апчињата.
Не би требало да е од суплементите. Ќе се среди, не се секирај, се случува. Ќе се повлече цистата и ќе правиш трансфер.