1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Цисти на јајниците

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Suzeto, 26 декември 2009.

1. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    748
    Допаѓања:
    1.085
    Доколку нема оштетување на јајник и јајцеводот нема зошто да се плашиш.
    Јас исто така бев многу исплашена, милион прашања во главата, стресови кога се обидувавме за бебе една година неуспешно и кога решив да оставам така да се смирам со бидна...

На izabela.nik му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.967
    Бев на редовен преглед на гинеколог во февруари и докторката ми покажа на ехо дека имам водни цисти. Пред година ипол немав.
    Имам редовна менструација, со болки и за време на овулација имам болки, но ме интересира следново: дали секоја жена што има полицистични јајници мора да и изостанува или касни менструацијата? Мене тој дел ми е во ред.
    НО!
    Почнав да се загрижувам кога приметив дека речиси 10 месеци не останувам бремена (онака чисто пробавме) и патем, имам акни особено ситни на челото и големи внатрешни на вилицата и мрсна-комбинирана кожа.

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Splendor.

Splendor. Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2023
    Пораки:
    132
    Допаѓања:
    426

На dea.18 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. dea.18

dea.18 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.967
    @Splendor. Фала ти на одговорот.:)
    Ме нервираат и акните, не само проблемот со зачнување, изгледам на тинејџерка ко ќе ми испаднат одеднаш:D
    Ама, океј, како и да е, летно време иде, повеќе ќе целам кон салати и овошје, а помалку прженици.

На Splendor. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. .kukla..

.kukla.. Активен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2024
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    8
    Neli 28mm folekul e veke folekularna cista.Zosto doktoror me ubeduva deka si e top folekul i deka moze ne e prsnat od minatiot mesec.Kolku sto znam se sto e nad 25mm e veke cista.

На Bejb15 и SunnyGirl2 им се допаѓа ова.
  6. ancenche

ancenche Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2014
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    3
    Кои се симтоми на циста? Јас осеќам како некоја језа од левата страна и се симнува надоле кај вагината. Ова го осеќам 2 месеци поизразено е пред да ми дојде. Дури и накај нозете ми се симнува језата. Гадно чуство, немаш болка,а не си раат. Кога лежам не толку,ама кога одам,ужасно е

7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    5.887
    ако не прсни претходниот месец не се зголемува ?

8. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    6.380
    Треба да правам пункција на водена циста од 5.5см на УГАК. Кажете ми, со каков вид анестезија е интервенцијата? Има ли некои ризици? Баш ми е страв:sweat:

9. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.523
    Допаѓања:
    5.887
    дали од нив можм да имам циклус на различен ден од 24 до 30 ?
    пред бременоста добивав на 28ден сега ми е пореметено...

10. Digital

Digital Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6

11. Digital

Digital Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    E za toa stvarno ke ti ja preporacam crvenata maka mene se mi sredi, imav i visok endometrium i cisti so uste ne. Ama da ne zemas od sekade crvena maka baraj ja onaa peruanska crvena maka vo prav

Прикачени фајлови:

На SunnyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Digital

Digital Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Ah duso duso, kako ne vidov porano da te posovetuvam da ne odis na noz.. JAs cistata ja iscistiv samo so crvena maka i cuvar kuka so med.. taka piev 5-6 meseci seto posle 4 meseci iscezna, ama jas popijav za da se iscisti skroz. Oti se plasev od operacii.. Ova e makata ja zemav od crvena i crna maka vo prav

Прикачени фајлови:

На izabela.nik му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Digital

Digital Активен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2022
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    6
    Jas možam da ti ja preporcam crvenata maka vo prav, da si ja pijas i se ke ti se sredi... Malku smeni i ishrana bidi poveke na salati. Pa ke vidis posle 4-5 meseci pijanje kolku se ke ti se podobri. Inaku ne zemaj od sekade crvena maka mene mi ja preporaca edna moja prijatelka ovaa i prezadovolna i jas ja pijam.. Ja naracuvam od crvena i crna maka vo prav

Прикачени фајлови:

14. prevarena

prevarena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Ve molam za informacija, dali nekoj imal Dermoidna cista. Jas imam 5cm mi rekoa za operacija.
    Ve molam iskustvo i nekoj doktor preporaka.

15. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    380
    Мојата мајка ја има баш така е името дермоидна циста и со операција е решение само
    Во државна оди на прегледи за неколку месеци ќе треба да види како што за операција

16. prevarena

prevarena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Vi balgodaram, da prasam samo dali kje i pravat laparaskopska operacija ne so cel rez kako standard operacija?

17. Elenpelen

Elenpelen Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2017
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    928
    Нека бара повеќе мислења, мислам дека може лапароскопски.

18. nancyyy

nancyyy Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2013
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    380
    Мојата мајка ја има баш така е името дермоидна циста и со операција е решение само
    Во државна оди на прегледи за неколку месеци ќе треба да види како што за операција
    Мајка ќе мора цела матка и јајници да вади, превентивно заради тоа што имаше карцином на дојка

На Ververica123 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. prevarena

prevarena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Дали некоја од вас на форумов, имала дермоидна циста, тоа е вродена циста, која што не пука.
    Бев на повеќе мислења, некои доктори ми кажаа треба операција, некои не, да не чепкам ништо. При увид на ехо цистата е околу 2,5мм, при увид на ренген околу 5мм. (Но не сум сигурна во овој резултат, зашто привично докторот кажа дека сум трудна, а со сигурност не бев, па потоа му кажав дека ренгенот го правам за да се утврди видот на цистата..).
    Ве молам за искуства. Фала

20. prevarena

prevarena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 октомври 2019
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Здраво, дали може да ми споделиш искуство. Ја имам истата циста, па ми е страв за операција, бидејќи немам родено. Фала