Доколку нема оштетување на јајник и јајцеводот нема зошто да се плашиш. Јас исто така бев многу исплашена, милион прашања во главата, стресови кога се обидувавме за бебе една година неуспешно и кога решив да оставам така да се смирам со бидна...
Бев на редовен преглед на гинеколог во февруари и докторката ми покажа на ехо дека имам водни цисти. Пред година ипол немав. Имам редовна менструација, со болки и за време на овулација имам болки, но ме интересира следново: дали секоја жена што има полицистични јајници мора да и изостанува или касни менструацијата? Мене тој дел ми е во ред. НО! Почнав да се загрижувам кога приметив дека речиси 10 месеци не останувам бремена (онака чисто пробавме) и патем, имам акни особено ситни на челото и големи внатрешни на вилицата и мрсна-комбинирана кожа.
@Splendor. Фала ти на одговорот. Ме нервираат и акните, не само проблемот со зачнување, изгледам на тинејџерка ко ќе ми испаднат одеднаш Ама, океј, како и да е, летно време иде, повеќе ќе целам кон салати и овошје, а помалку прженици.
Neli 28mm folekul e veke folekularna cista.Zosto doktoror me ubeduva deka si e top folekul i deka moze ne e prsnat od minatiot mesec.Kolku sto znam se sto e nad 25mm e veke cista.
Кои се симтоми на циста? Јас осеќам како некоја језа од левата страна и се симнува надоле кај вагината. Ова го осеќам 2 месеци поизразено е пред да ми дојде. Дури и накај нозете ми се симнува језата. Гадно чуство, немаш болка,а не си раат. Кога лежам не толку,ама кога одам,ужасно е
Треба да правам пункција на водена циста од 5.5см на УГАК. Кажете ми, со каков вид анестезија е интервенцијата? Има ли некои ризици? Баш ми е страв
дали од нив можм да имам циклус на различен ден од 24 до 30 ? пред бременоста добивав на 28ден сега ми е пореметено...
E za toa stvarno ke ti ja preporacam crvenata maka mene se mi sredi, imav i visok endometrium i cisti so uste ne. Ama da ne zemas od sekade crvena maka baraj ja onaa peruanska crvena maka vo prav
Ah duso duso, kako ne vidov porano da te posovetuvam da ne odis na noz.. JAs cistata ja iscistiv samo so crvena maka i cuvar kuka so med.. taka piev 5-6 meseci seto posle 4 meseci iscezna, ama jas popijav za da se iscisti skroz. Oti se plasev od operacii.. Ova e makata ja zemav od crvena i crna maka vo prav
Jas možam da ti ja preporcam crvenata maka vo prav, da si ja pijas i se ke ti se sredi... Malku smeni i ishrana bidi poveke na salati. Pa ke vidis posle 4-5 meseci pijanje kolku se ke ti se podobri. Inaku ne zemaj od sekade crvena maka mene mi ja preporaca edna moja prijatelka ovaa i prezadovolna i jas ja pijam.. Ja naracuvam od crvena i crna maka vo prav
Ve molam za informacija, dali nekoj imal Dermoidna cista. Jas imam 5cm mi rekoa za operacija. Ve molam iskustvo i nekoj doktor preporaka.
Мојата мајка ја има баш така е името дермоидна циста и со операција е решение само Во државна оди на прегледи за неколку месеци ќе треба да види како што за операција
Vi balgodaram, da prasam samo dali kje i pravat laparaskopska operacija ne so cel rez kako standard operacija?
Мојата мајка ја има баш така е името дермоидна циста и со операција е решение само Во државна оди на прегледи за неколку месеци ќе треба да види како што за операција Мајка ќе мора цела матка и јајници да вади, превентивно заради тоа што имаше карцином на дојка
Дали некоја од вас на форумов, имала дермоидна циста, тоа е вродена циста, која што не пука. Бев на повеќе мислења, некои доктори ми кажаа треба операција, некои не, да не чепкам ништо. При увид на ехо цистата е околу 2,5мм, при увид на ренген околу 5мм. (Но не сум сигурна во овој резултат, зашто привично докторот кажа дека сум трудна, а со сигурност не бев, па потоа му кажав дека ренгенот го правам за да се утврди видот на цистата..). Ве молам за искуства. Фала
Здраво, дали може да ми споделиш искуство. Ја имам истата циста, па ми е страв за операција, бидејќи немам родено. Фала