Здраво, дали можеш да ми споделиш подетално искуство. Дали со оперцијата се оштетува јајникот и слично? Фала
Женски пред да одете под нож пробајте со чај. Пред 3 месеци 2 цисти (водна + чоколадна) + миом. Др ми предложи антибеби пилули, спирала или опе, јас сите три ги одбив и решив со чај да си ја пробам среќата. И еве денес после 3 месеци редовно пиење по 1л чај на ден, едната циста ја нема а другата намалена миомот исто намален .. најсрекна сум . Др ми рече да продолжам да го пијам мојот чудесен чај
Добро ти си најдобро знаеш, но се што можам на природен начин да спречам или лечам ке пробам ништо ме не кошта може само подобро да биде Позз
Кај мене си остана јајникот функционален немав никаков проблем ни со бремености ни ништо, лапароскипски е се вади само цистата јајникот ми кажа докторот дека немало потреба да се вади. Но оди и кај добар доктор бидејќи 2ца на државна сакаа да ме оперираат со царски рез и да ми го извадат цел јајник
Фала ти на споделеното искуство. Колкава беше цистата кај тебе? Др Алуловски оперира на клиника? Досега што бев на мислења ми кажаа лапараскопски да се оперира, додека некои ми кажа да не се вади (немало потреба). Целосно различно, што малку ме буни..
Zdravo,nova na forumot.Imam 23g sega 24 mi otkrija cista na desen jajnik na slucajna kontrola na eho na abdomen.Na 19.07 na genekolog,cistata e folekulna rece sama ke pukne 56mm. Na 26.07 mi dojde menstruacija a prethodnata mi bese ovoj mesec od 09.07 do 13.07
Не се сеќавам на големината, мојата беше дермоидна циста секаде ми кажаа дека мора да се оперира бидејќи ако пукне внатре може да ми направи голем проблем, твојата може е друг тип. А да алулоски бесе на клиника мислам уште е таму
Ајдучка трева, вркута, коприва, кантарион, пелин, и еден чај фрауен мантел (на германски се вика) не знам на нашки . Тоа се мешав и пиев скоро 3 месеци .. мене ми помогна( не скроз ама има голено подобрување) и сега правам малку пауза
Zdravo. Predhodniot mesec ciklusot mi docnese 20 dena. Dobiv imav normalen ciklus. Posle 5 dena od zavrshuvanjeto imav kafeav iscedok i bolka u desen jajnik veke 4 i pol dena. Imam i nekoi bolki nasabajle polovinata me boli. Utre imam zakazano kaj genekolog. Dali nekoj se soochil so istoto? Da napomenam od koga se porodiv ne sum imala cisti.
Извини сега гледам. Се оперирав пред 3 години кај доктор Алулоски, супер поминав се е во ред со јајникот. Моментално сум бремена, така да се функционира како што треба ☺️ Лесно оди и опоравувањето после тоа така да според мене треба да се оперираш и да си го решиш тоа. Поздрав
Ne mi se pojavija povtorno cisti zosto dermoidnata e vrodena vo princip i ne e demek povrzana so hormoni... Epa posle 3 godini so toa sto posle edna godina doktorot mi preporaca da ne probuvam za bremenost.