Здраво, дали некоја од форумот имала дермоидна циста, а истовремено да била и трудна. Да сподели искуство ако може. Фала.
Здраво дали некој знае според слика од ултразвук да ми каже што е тоа? Утре имам термин но не можам да дочекам…
Zdravo sakam da prasam od 02 01 pocnuva kako kafeavo eve denes e 15 koga ke se izbrisam ima crveno .Ima denovi koga nema nisto I denevi koga ima crveno imam 48 god da mi kazete opasno li emnogu se plasam
Здраво, треба да правам лапараскопска операција на државна клиника. Пред околу 2 недели ги направив сите потребни анализи и ми кажаа ќе ми се јават за операцијата. Дали некоја имала искуство за колку време ќе ми се јават и колку се чека, по сите направени анализи? Фала.
Дали при чоколадна циста (6цм ако значи нешто) , во период на овулација некоја имала ненормални болки? Веќе 3 саати ме грчи, апла болно. По календар треба во овулација да сум. На преглед сум тек во петок... А да, и некој да ми ја каже процедурата чекор по чекор како оди за вадење на цистава? И спомнете некое прашање ако треба да го поставам на гинекологот во врска со целиот процес. Фала
Здраво, коментарот е од 2023, ама ако прочиташ би сакала да ми кажеш дали доктор те прати да правиш магнет на абдомен, и дали со магнетот се гледаат целосно репродуктивните органи?
Здраво, да правев магнет на абдомен и таму се гледа се освен цревата. Но, потоа снимката ја носев на повеќе доктори за мислење и секој ми кажа дека не требало да правам и дека е само за пари. Бидејќи само еден покачен тумор маркер не укажувал на ништо.