Кога може за Села нападот да е тероризам зашто ова да не може извини! ? Ај ти малце не претерувај да беше твое ќе те видев.
Луѓенца стварно нешто не е ок со вас,дефинитивно,ејјјјј млад живот згасна,го утепаа на сред автобуска,се кријат убијците,се мачкаат црнила на очите на нородот,а вие тука кажувате да не се шири омраза?Не бе вие уште не сте свесни што се деси,џабе тука се збори.Недај БОЖЕ ЗНАЧИ НЕДАЈ БОЖЕ ДА БЕШЕ ВАШЕ,ИМАШЕ ДА ЈА ЗАПАЛИТЕ ДРЖАВАТА.
Во сообрание се случи нападот врз Села, беше организиран и беше во законодавен дом. Нормално е неговите блиски да размислуваат и на одмазда и на крв, погодени се, чедо им е. Не би му посакала на душманот. Но зошто вие посакувате нечија смрт, а воедно тврдите дека ви смета што нема правда? Убивање од одмазда, не е правда, одмазда е. И зошто ти цело време зборуваш за врски, и зборуваш дека не функционира системот оти сите имале врски? И друг пат да не ти се повтори да речеш некому: Да беше твое! А твое да беше? Уствари знам.. ти за нетвое ќе фаќаш врски и ќе колиш по улици... Почни. Никој не ти брани. Утре некој твои ќе коли за одмазда на нивните, па твои за нив, па нивни, па твои.. па сите испозаколете се. Кај се криеше жити се'? На 29ти во 17:30 се случи, истата вечер се идентификувани напаѓачите, двајца приведени, а наредниот ден имаше извештај во билтенот на МВР.
Познавам албанци кои се добри нормални луѓе, имам и другар. Ова е дивјачко племе кое се населило овде 2001 од Косово. Дивјачко нецивилизирано племе. Комунистите му беа душо, не Словените. Лошо те учеле. Повеќе Словени се убиени од страна на Сталин и Тито а не од Хитлер. Како и да е, во овие моменти не е тоа тема на разговор а не ни сакам да дискутирам понатаму за ова. Кај што има сила нема правда!
Не треба омраза да се шири ама бунт и протест и те како треба ја не знам кај живеете вие у некој паралелен универзум каде што цветаат рози и со молчење се решаваат работите. Се знае молкот со што резултира.
Абе кој напаѓачи жити се,никој ниту е приведен,ниту лежи,ај не си прајте бајрам на мозокот,и верувајте на оваа мрдната терористичка власт.Ај прекинете више да верувате во лоповиве и лудациве.
@WildMk Малце офф. Инаку Хитлер од сите словенски народи само Македонците ги сметал за ариевска раса и наредил да не се чепкаат. Не можам да го најдам на нет текстот кај што изјавува, ако го најдам ќе го ставам.
Па во ваква држава нормално дека ќе фаќаш врски за да не испадне дека детето ти се скршило од ќотек само и паднало во кома од дома. Јасно кажа -за ТЕБЕ Села повеќе вреди. Се понатаму што ќе кажеш од мене ти е на игнор, не вреди да читам. И да не ти се повтори уште еднаш да кажуваш што јас би сторила . сеирџика една.
Абе приведени се Тоа што не покривале медиумите, не значи дека е скриено. Отвори го билтенот на МВР, од било кој ден. Обавезно има 10тина случаи, а за колку од нив се пишува по медиуми?
Абе ај ти не се к.рчи отвори билтен алоооо гуглај се е таму цела вистина на гугл лежи. Што се занесуваш ништо не знаеш ти гугл знае све.
Ама никој од народот не видел дека некого привеле,ама се приведени така?Како тогаш бе луѓе кој се во мвр,на татко ми(кој беше во полиција 36 години) му рекле,абе кој приведени,знаеш како идат овие убиства,и како иде оваа процедура све е јако изиграно.И сеа ти тврдиш билтени?Стварно власта ви го пие јако мозоков,алал да ви е. Јас не верувам на политика уште од пред 15 год,а нема ни да верувам до крајов на животот.И едните и другите се за мене ѓубриња. па и мвр преку гугл ги имаат фатено убијциве,ама не пишува во билтенот,пошто ке има јак коефициент за уплати.
Не вреди за мене Села, нападнат беше во државен дом. Абе немате појма што значи институција, а зборувате за функционални институции. Појма немате ни од закон ни од ништо. Само да се лупало по интеренетот небулози од ракав истресени и да се ширело гнев. Оди заколи се'... реков.. никој не ти брани, види како ќе си поминиш, види како изгледа крвна одмазда...
Убаво си седеше во секс теми. А што би сторила јас за свое дете е моја работа. Ти за твоето глеј си и не мрдни со прст ако не сакаш. Ти реков да прекинеш да ме цитираш небитно ми е што мислиш.
кај пишав колам!?!? пак си пашнала ти очигледно. реков правда!!!! а за мое да-ќе колам. срамота е мидл ејџ вака да измислуваш. последно ти е ова од мене.ти го знам умот од претходно не си ти човек сериозно да те сфати.
Акнете ај еден клуч на темава,додека не се убиеме тука.Детето почина,правда никогаш немало,а нема ни да има во оваа дупка од држава.Нека си бркаат работа судовите и полицијата,ние да му одадеме почит каде што е место и тоа е тоа.Ако се сложувате со мене,акнете клуч.
Се сеќавам кога човек уби куче во самоодбрана затоа што го нападнало. Пола скопје се крена на нозе, исто и кога се сечеа некои дрва поради нова градба. Вчера убија наше дете, наш другар. Тишина, како ништо да не се случило.
Кој да се крене кога пола избегаа од државава,пола се обоени шарени револуции,притисок од партија,притисок од работа да не зуцнат ништо,и што сакаш повеќе?Говна од народ е тоа сме ние.
Имаш право ептен забегавме на темава. Ме чешаат прстиве да пишувам, а ако продолжам траен бан може ќе добијам. https://republika.mk/936849 Ќе има протести.