Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.788
    Допаѓања:
    141.991
    Па децата му се шиптари и плус за ова е платен. Вака им дава леб.

На the.vampire.girl, Плавуша123, zuto и 5 други им се допаѓа ова.
  2. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    А што тоа, има некои луѓе задолжени за барање правда? Види, бога ти, jac пак мислев дека сите луѓе треба да бараат (facepalm)

Веќе е патетично ова "барање правда" кога напаѓачите се во притвор. ЈО ќе го процесуира случајот. Има сведоци кои дале исказ. Има обдукција. Се надевам ќе има доволно докази за да го водат како убиство со умисла. Што уште треба?

На CameliaMiller, makedonkamak, crimson и 4 други им се допаѓа ова.
  3. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Ќе има доволно докази? Па што доказ ти треба повеќе од дете закопано 3 метро под земја?

На the.vampire.girl, zuto, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  4. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Мамли, докази кои ги поврзуваат сторителите со делото. Уствари консултирај правник за прашањево, или некој инспектор. Јас немам искуство во областа.

На CameliaMiller, makedonkamak, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    2.221
    Приведени се двајва од нив третиот нне е ,тој немал влијание, двајцава што го удирале брутално се уапсени веќе неколку дена .

На cresa-jagoda и LollySky им се допаѓа ова.
  6. Baby-bubu

Baby-bubu Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2014
    Пораки:
    1.632
    Допаѓања:
    13.333
    А вака се знае мотивот за тепачката?! Зошто од нигде никаде не може да се деси нешто такво. Верувам дека многу работи се кријат позади случкава. Не ми изгледа баш дека е туку така излегување од кола и тепање...

Сепак жалосно е што згасна толку млад живот на ваков начин.
    Се надевам дека ќе си го добијат заслуженото во најбрзо време!

На Mishela, Плавуша123, oblace1 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. LollySky

LollySky Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.953
    Допаѓања:
    14.018
    Па и третиов... Познат му е идентитетот, во бегство е, јас верувам дека полицијата води потера по него. Може и во странство да избегал, не се знае.

На makedonkamak, cresa-jagoda и WildMk им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Се отепав објаснување со денови, на секој посебно, какви се законите, џабе...
    Од една страна сакаме правна држава, од друга страна, сакаме улична правда.

Да е до нив, гарантирам, дека би сакале линч на плоштад... и за оној што е виновен за нешто, и за оној кој не е.

Не знам како не им е јасно, дека полиција, обвинителство и судови има, баш поради тоа да не се тепаат луѓето по улици, туку да се решава криминалот во судски постапки. Бафлд сум... Не знам што да мислам. Дали е можно до толку да не разбираат, или само глумат лудило?

На CameliaMiller, lovestoneddd, makedonkamak и 4 други им се допаѓа ова.
  9. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.850
    Допаѓања:
    5.616
    Претпoстaвувaм нaвивaчки ривaли декa пoстoјaнo се пoтенцирa декa бил oд нaвивaчкa групa кoмити пoчинaтиoт.

На Baby-bubu, LollySky и WildMk им се допаѓа ова.
  10. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    2.221
    Јас колку што ра3брав од и3вори случката пред тоа била во некој кафиц и имало дофрлување и пцуење од страна на покојниот со бруталниве тепачи и после тоа и3гледа го имаат следено.

На cresa-jagoda, Baby-bubu и WildMk им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    И мене ме интересира... Мислам дека сите не интересира мотивот.
    Сега, сите можеме да нагаѓаме, а и разни муабети се шират по интернет...

Што и да била причината, страшно е што решаваат недоразбирања со тепање и убивање. :(

На CameliaMiller, makedonkamak, Tan4ence и 4 други им се допаѓа ова.
  12. monibejbi

monibejbi Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2010
    Пораки:
    1.965
    Допаѓања:
    2.221
    Ја имам и3вори дека било тоа, али факт е дека не треба на таков начин да3авршат, треба најостро да бидат осудени.

На Rama, cresa-jagoda, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.167
    Еве јас се чувствувам доволно компетентна да ти кажам дека ти немаш појма од закони. И дај објасни ми што значи институција?! Што е разликата меѓу законодавниот дом и младото дете кое живот изгуби? Жено, таму се собрале неколкумина и не ј*бат во здрав мозок. Да, животот на децата е поважен од Села и останати таму. Па и од самата институција, која се залага само за оние внатре, а не за оние кои треба да ги претставува. Ќе ја бутнеш и пак ќе ја изградиш. Детево не се враќа. И кога во таа институција ќе владее право, можеш тука да предаваш лекции. Вака не.

Ти си за правна држава?! Абе ајде. Па една си од првите која е на страната на кршење на правото, само ради тоа што си читнала неколку редови на нет од право и затоа што така ти одговара. Дај не ме смеј. Преку милион пати имаш оправдано скроз неправна држава.

Биди така. Промовирај право и правна држава тогаш кога ти одговара.

На carangigia, the.vampire.girl, snowflake.xoxo и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Narodot ne e svesen sto se slucuva, drzavata, instituciite ne se svesni sto se slucuva...
    Abe luge vie dali razbravte deka siptarive poleka ni gi ubivaat decata, brakata, drugarite....
    Slucajot "monstrum" koi se ubijcite ? Siptari...
    Sega deckovo za greota, koi se ubijcilite? Siptati...
    Ke slusneme po godina dena deka se oslobodeni od kaznata isto kako sto gi oslobodija ubijcite od slucajot "monstrum".
    Od niv se nema raat, oni i vo avtobusi vnatre se tepaa bilo romce bilo makedonce bap vrz niv i nikoj ne smeese da zucne, ma ni soferot ne go interesirase.
    Sto e ova be pa na kraj site ke ne ubijat.

На Плавуша123, Rama и SeaMermaid им се допаѓа ова.
  15. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Не институцијата како зграда, туку институцијата како државен орган.
    Упад во влади, судови, сообранија, има само за време на државни удари и секаде во светот се рачуна за тероризам, врз самата држава. Овде што е полошо, не беше ни упад на сила, туку им беа отворени вратите на оние што влегоа.

Секој живот е битен Лиана. Најубаво би било да не се случуваат тепања и убивања никаде и никогаш, но тоа нема да се случи. Затоа луѓето измислиле правен систем, кој точно е, кај нас потфрла во многу аспекти. Затоа и сите очи на народот се вперени кон нив во моментов. Сите чекаме, да видиме, дали ќе си ја звршат работата професионално.

На CameliaMiller и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  16. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.167
    Да бе еве не требат. И со вакви постови се претера. Намалете веќе со национализам. Ова можеше да биде и меѓу наши. Плус тоа, единствени со вакви случки не сме. Ги има и во други држави. Проблемот кај нас е нефунскционално право. Да функционира, ќе биде друго.

Собранието е на народот. Заев направи Пуч и за тоа се одговара кривично. Ама ти оти си за правна држава, тоа не го сметаш за државен удар, туку упадот во Собрание го претставуваш како таков. Погоди што, правно, постапката на Заев, тежи многу повеќе од упадот во Собрание.

За отварање врати не коментирам, оти не ми е тоа поентата. Убиства и криминал ќе има, во се поголем процент, се додека државата не ни профункционира правно. А како тоа ќе се случи, со Влада која нема легитимитет од народот, еве не знам.

На Плавуша123, zuto, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Пуч беше местенка на ВМРО, за да го тргнат сомнежот дека тие прислушкуваат. Што на крај се покажа како точно. Доправа ќе има разрешници и за тоа.

18. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Jas kako iden pravnik znam koi institucii se nadlezni.Ne mi trebase prosvetluvanje.Zosto se kriese slucajot? Se nadevam deka instituciite ke ja iznesat pravdata.Slucajot e sega kvalifikuvan kako nasilstvo so smrtni posledici.Toa isto li e so svirepo ubistvo? Ne e,eve da ti odgovaram.I nikade ne pisav deka "baram pravda".Sarenite go koristea imeto na Martin za se I sesto.Ete zatoa gi spomanv.A ti,citaj mi gi mislenjata ubavo I ne me citiraj za nesto sto ne sum go kazala

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Lianna Anna

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.167
    Вмро си ја има мувата на капата, ама не и за Пуч. Така само во штаб можат да ве лажат. А разрешниците во судски процеси мене ми се совршено јасни. Особено онаа евро за Вицето. ;) Чекај, за правна држава си рече. Реагираше за ова?! :D

На Harper, Cka, Плавуша123 и 2 други им се допаѓа ова.
  20. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Погоре постирав линкови, на сајтот на МВР, беше објавено во билтенот наредниот ден, исто и во медиумите беше објавено наредниот ден. Кој криеше?

Зошто бе сите мислите дека сум член на СДСМ?
    Не смеам да мислам како нив, а да не сум нивни член?

Можеа да го тужат ако имаа докази. Како што беа нас'скани пред да се смени власта, да имале докази, тешко дека би дозволиле да помине неказнето. Исто како што му направија за Пуч. Кој ги спречуваше? Се' беше во нивна рака. Ако во такви услови не успеаја, не ти се чини дека е сето гола вода?

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.