Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Walker7

Walker7 Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    120
    Zosto be gi lazes lugjeto vo Cair makedoncite ziveat super na nikoj vlakno ne mu fali a tebe ti precelo albanskiot jazik zatoa i si se odselila od tamu.... Kako ne ti e sram da lazes i da siris dezinformaci ne mozam da te razbiram..

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Luciferovog zlo♧

Luciferovog zlo♧ Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2017
    Пораки:
    365
    Допаѓања:
    5.497
    Е па нема ни да разбереш затоа што не си Македонец :D

На Плавуша123, Selest, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  3. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Ни треба казнување. Не гледање низ прсти.
    Да видиш како ќе се смират и едни и други, ако строго се казнуваат говор на омраза и тепачки и убиства предизвикани од етничка омраза.

И сигурна сум дека МВР има дебели досиеја на сите навивачи. И на времето имаше за Чкембари, кога живеев во Битола. Ги знаеа кои се проблематични. Се' се знае. Не сме 100 милиони па да можеш да се скриеш.

На CameliaMiller, Gosh, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  4. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Ne go opravduvam ubistvoto pa ne i ova _20180711_152238.JPG pochivaj vo mir Sezdo :(
    Uchete gi majki decata da cenat sechii zhivot

Последна измена: 11 јули 2018
    На lovestoneddd, Rama, Dream-Girl и 13 други им се допаѓа ова.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Родителите ги наоѓам виновни!!
    Зошто си ги туркаат децата во оган!??
    Аман не ги задојувајте со омраза!!!

п.с. не се однесува на тебе

На Dream-Girl, Joi, CameliaMiller и 6 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.848
    Душо моја. Кој и да напрај беља треба да одговара за стореното. Јас немам намера да придонесам со ништо туку да се спакувам и да си бегам зашто овде само полошо ќе е. Немам таква моќ да можам да сменам нешто. Нит сум политичар нит сум министер . За младината- да ме боли. посебно ме боли кога ќе чујам татко како си го пцуе своето дете и после се чудиме зашто дебили од деца има. Со инка во туѓ мозок не се може. Јас никаде не повикав на бунт, ако најдеш таков пост од мене повели цитирај ме. Јас сакам правда. Како за Никола така за Мартин така за Алмир така за секое дете што загинало прерано и на неправеден начин. Тоа што си го пишала дека го пишал -да, не звучи на место и не е во ред. Ама не е причина некој да го убие. Дали она погоре мртов каур Добар каур е доволно добро алиби за јас да убијам некого! ? Да погодам. Не е. Не треба да не допира сешто ќе чуеме прочитаме. Треба да сме попаметни. Ама треба и закон за секој да има. Посебно за вакви случаеви.

На Rama, Harper, VDT2906 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Можеш да направиш!
    Сите ние можеме да направиме.
    Да ги воспитуваме децата во духот на разбирање и толеранција.

Насилници ќе има секогаш, нема сите да се просветлат, ни тука, ни било каде во светот. Заради тоа, се согласувам со тебе, го пишав и предходно: органите на државата треба да реагираат брзо, строго за сите, без разлика кои се.

На КикиМаус, CameliaMiller, oblace1 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. diskreten32

diskreten32 Популарен член

Се зачлени на:
    15 август 2013
    Пораки:
    519
    Допаѓања:
    3.067
    Bez ogled dali e makedonec ili albanec turcin rom ili ne znam sto pred se da se odzeme zivot e zivotinska osobina a tie sto odzemat necij zivot se nisto poveke od zivotinji a kaj zivotnite nema nacija ili vera . Omrazata kon drugi ne vodi nikade zatoa e potrebno da se saka a ne da se mrazi. Treba da se zbori za osuda na ubijcite a ne deka se albanci ili makedonci deneska albanci pred godina dena makedonci .

На КикиМаус, Rabbit, LollySky и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Nalutena1

Nalutena1 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    498
    Допаѓања:
    1.764
    Ova ti se zezas?? Daj molimte jas ne razbiram kako imas lice da gi branis siptarite. Jas ziveev megju niv, imav i drugarki albanki zatoa Sigurno poarno od mene ne gi znaes.
    Jas dosega nemam slusnato makedonec da ubie makedonec, ok mozelo da se dese ama vo slucajot ne ne se desilo, a i vo drugite slucai se albanci i samo albanci.
    Ma kakov nefunkcionalno pravo ziti se? Koj sakas da reagira Zaev koj gi oslobodi monstrumite? Talat Dzaferi koj e albanec? Ti svesna li si koe pravo go imaat oni vo nasata drzava? Vo sekoja ustanova vo sekoj dokument mora da ima prevod na albanski, a mozes da zamislis i so zakONot za jazici, a zgora na se i nasilnici i ubijci....sekoj eden decko/devojka/tinejdzer se plasi od niv pogotova koga idat negde sami vo nokta kaj sto se vrtkaat i tie nemoj da kazes ne zosto znam deka e taka.
    Spored tebe treba da im aplaudirame za storenoto? Da ne sireme omraza, a oni nek si prodolzat so svoeto...

На Rama, BGLIGOROVA и fificaaa им се допаѓа ова.
  10. orevka

orevka Популарен член

Се зачлени на:
    17 август 2016
    Пораки:
    1.332
    Допаѓања:
    5.407
    procitav pred malce na fb pishuvat deka niz k.voda se zborelo mn za devojkata na Nikola deka ona imala malce krivica vo ova kolku e vistina neznam moze grev ke si stavam ama pishuvam toa shto sum procitala

Mislam deka nie clenovite tuka treba da prestaneme da se karame zaradi temava ostajte go deteto neka pociva vo mir

На WildMk и zalosna им се допаѓа ова.
  11. Lianna Anna

Lianna Anna Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2017
    Пораки:
    2.539
    Допаѓања:
    20.168
    Поздрав Љутице. Убаво од тебе што се чувствуваш компетентна да одговараш во мое име, па уште и да тврдиш дека јас не ги познавам Албанците подобро од тебе. Епа, иако не е тоа поената, еве да те просветлам. Јас растев со нив. Мојата најдобра другарка, од детство е Албанка. Се уште сме во контакт, иако сум преселена во друг град. И многу ни беше убава дружбата. Се гледаме пак, иако поретко. Имам колешки Алабнки и Албанци. И супер ми е.

Имам јас лице. Знаеш зошто?! Затоа што никого не бранам, а уште помалку пак употребувам говор на омраза. Јас сакам правдата да биде задоволена. Но дали имаш ти лице, па луѓето не ги делиш на луѓе и не луѓе, туку на Албанци и Македонци?! Човек уби човек. Дете закла дете. И брат ми пред неколку години беше нападнат, претепан и ограбен од Албанци, па не дојдов на форумов да плукам по нив, оти генерализацијата и омразата на етничка основа, не се убава работа. Ама не сте вие криви, што од дома никој не ви објаснил.

Закони, политка и право, објаснувај му на некој друг, не мене. Особено затоа што не ме читаш по темиве, па не го знаеш моето мислење во врска со ова. Да го знаеш, нема да трескаш вакви небулози. Ама ајде, колку да се напише нешто.

Според мене, треба да се казнат сторителите. И скроз не ми е битно која националност се. Не знам каде виде дека според мене треба да им аплаудираме. Ајде те молам прочитај го моето мислење уште еднаш, па можеби и ќе разбереш.

И не. Не се зезам. Ич. Се надевам дека шегата е на твоја страна.

Последна измена: 11 јули 2018
    На WildMk, lovestoneddd, Rama и 10 други им се допаѓа ова.
  12. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    Јас сум Македонка која секој ден е во Чаир, а исто така, на факултет бев единствена Македонка.

Живеам меѓу Албанци, се дружам со Албанци, кревет и леб со Албанци сум делела, моите родители исто така.

Никогаш, ниту еднаш, не сум имала проблем.

Проблемите на националистите (македонски, албански, грчки итн.) не се мои, а да не кажам какво мислење имам за навивачки групи.

Та Комити, та Шверцери, се' тоа со закон да се забрани треба.

Дечишта немаат попаметна работа, светот на дланка го имаат, тие ќе се убиваат за некакви си седумнаесетторазредни клубови.

На sparklie, WildMk, theowndemon и 14 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    А кој кому има право да му каже за што да протестира?

На Amellie13 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    43.578
    Да жалам некој шо се тепа и убива првично за мочан фудбал, па со тоа се вади шо уствари е националист и социопат...Не фала. Приридна селекција ти е тоа...
    А овие убијциве доживотен затвор, па нека иде некој друг да убива од досада.

А и тие навијачи ( хулигани шо не се тепани ко мали доволно, испуштени од раце ), само коа ќе им ја префарбаат салата , или па нив ќе ги зашлапа некој се дигаат, а иначе они коа млатат тоа океј е. Коа има утакмица да ти е страв до дуќан да отидеш, ко терористи и личат и се понашаат.

Пациенти. Се тоа у поправен дом. Или на работна акција. Нека копаат ровови, нека прават пруги и згради гага, за парче леб и тањир грав, па после нека шират терор и страв по улици.Тито врати се.

На Mini90, Belgin1, WildMk и 18 други им се допаѓа ова.
  15. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.829
    Допаѓања:
    274.985
    ^ баш така.

Очигледно вишак време имаат, па глупости им текнуваат, а изгледа и вишак енергија имаат.

Кога веќе учењето им е слаба страна, по една мотка и на копање, да им се разбистрат мислите.

Уште од пелени отпадок на општеството се, што родители имаат, дете средношколец (14-18 години) да иде наоколу и да се тепа и тоа да му е преокупација...

И не зборам само за Никола, за сите важи.

На Gosh, WildMk, theowndemon и 9 други им се допаѓа ова.
  16. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Навивањето и тепањето секогаш му е во умот. (facepalm)
    Шта речи, а не заплакати...

Од бес не знаат шо праат децава и после Цацко е крив.

На Gosh, WildMk, oblace1 и 8 други им се допаѓа ова.
  17. orevokrsacka

orevokrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2013
    Пораки:
    2.472
    Допаѓања:
    8.587
    А чекајте, зошто немаат распишано потерница по третиот крвник кој е во бегство? Да не очекуваат сам да им се предаде? Во западните земји веќе ќе го имаше неговиот лик телевизии, весници, на мрежата, меѓународни потерници...Овие од Мвр си ќутат како риби, и после зошто таков револт, говор на омраза, дрн- дрн. Епа еве зошто, знаеме со кого си имаме работа и до каде им е допуштено (од некого) да ги пуштат нозете. И оние од ЈО до кога ќе собираат докази дека се работи за убиство? Додека не се случи нова говнарија или што?

На Selest, Rama, Dream-Girl и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Планот за размена на територии и население беше најдобриот предлог со кој ќе се спречеа поголеми конфликти и ќе се воспоставеше траен мир. Како што се договорија Холандија и Белгија на пример. Во иднина само Северномакедонците ќе бидат се поголеми губитници на долг рок.

На kikikikirika му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Walker7

Walker7 Активен член

Се зачлени на:
    5 јуни 2018
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    120
    29260959_353541775132875_5615181892167724092_n.jpg

На Belgin1, lovestoneddd, violetblue и 10 други им се допаѓа ова.
  20. snowflake.xoxo

snowflake.xoxo Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јануари 2015
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    55
    Убаво што си го стаил видеово, пошто мислиш дека си информиран за се зошто не напиша дека шверцери ги наместија комити, пошто како и секогаш соработуваат со полицијата, и они проаѓаат без ништо а наши деца се маткаат по судови? Буквално ниеден шиптар тој ден не беше уапсен, од комити беа уапсени 10-15 души. Пошто @WildMk смета дека треба да ги казнуваат навивачите повеќе за да им дое памет, да те прашам дали е во ред само едните да се казнуваат (и тоа пошто враќаат на јасна провокација од шиптариве), а на другите секој пат да им се прогледува низ прсти? Не е прв пат така да ги наместат, до сега од тие пари што ги имаат фрлено комити по судови цел еден град можеше да се изгради, воопшто не преувеличувам. Јас најмногу сум против насилство и пак ќе кажам не ги оправдувам ни едните ни другите, ама нема смисла постојано навивачите да ви се мета за се што се дешава у земјава. Како е можно полицијава да си ја "врши добро" работата кога станува збор за вакви намешталки, да се уапсат толку мн души и во станица да се држат 8+ саати, а сега да се трага по третиот сторител? Како секогаш кога станува збор за шиптари не им се знае трагата, не се знае кои се итн.? Ист беше случајот со Златко, сред бел ден на рекорд "никој не видел, никој не чул" кои се сторителите..

@Walker7 еве сите ние лажеме, само ти си во право, ние очигледно некои јаки дроги консумираме и ни се причинуваат ствари..

На Плавуша123, Rama, zuto и 1 друга личност им се допаѓа ова.