Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Искрено, не разбирам зошто воопшто, има ваков адет? :)

И да е откако ќе ги испуштат, сеуште се со кревко здравје и мајката и бебето... не е нормално да се акнат во затворена соба со еден куп луѓе.

Скроз нелогично...

На Harper, lovestoneddd, КикиМаус и 4 други им се допаѓа ова.
  2. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.573
    Зошто прв пат слушаш?
    Љуљајката , тие што прават се разбира , ја организираат уште од денот кога ќе се роди бебето. Секој различно ја прави. Некој на трет ден од раѓање, некој трет ден од излегување на бебето, некој десет дена одпосле.

И воопшто НЕ ретко се прави ова чудо.
    Според мене со закон треба да се забрани оваа глупост.
    Еднаш присуствував на такво нешто, друг пат никако.

На Mikha4, КикиМаус, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.165
    Допаѓања:
    20.581
    Точно!!! Оти после ако умираат леунки и бебиња, здравството ќе е криво (не дека цвета здравството, ама и народот е за гревови).

На joy1, КикиМаус, Rama и 6 други им се допаѓа ова.
  4. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Многу странци се жалат дека Скопје стана многу небезбеден град последната година.

На Плавуша123 и Meckicja им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    го имаме зборувано ова ама ете има нови моменти. сериозно ако не ја затворат Санте срам да им е.

Јас не сум странец а секој ден го зборам тоа..

На Harper, Rama, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Странци во своја држава (facepalm):x

На КикиМаус, LiliBoz, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  7. ocicka2014

ocicka2014 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јуни 2014
    Пораки:
    4.212
    Допаѓања:
    13.672
    Зошто ја третираат починатава жена како родилка?
    Мислам џабе креваат паника за да се привлече внимание, да ја задржеле и 5 дена во болница немало нус појави ова се случува 3 недели по пораѓај и ја прозиваат како родилка?
    Сериозно?

Со другиве беше баш умирање на пораѓај ама ова може на секој да му се случи му се слошува и умира пред да стасаат да откиат што е мислам што не е јасно?

Резултатите од обдукција сепак ќе докажат и покажат мсилам дека и малце се претерува со информации од ракав и се манипурира со јавноста.
    Сепак ги разбирам дека блиските се револтирани, ама полека луѓе има и доктори што си ја завршиле работата како што треба не судете пред резултати секоја приказна има две страни.

На lovestoneddd и WildMk им се допаѓа ова.
  8. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304

Дај да видиме каде пишува?

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  9. tambelina

tambelina Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2012
    Пораки:
    743
    Допаѓања:
    1.983
    Се започнува 3 дена после царскиот рез а не 3 недели. И на социјалните мрежи револтираните блиски не ги обвинуваат КАРИЛ и неврологија туку гинеко.-Гевгелија .

На makedonkamak, cresa-jagoda и WildMk им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.736
    Допаѓања:
    40.145
    Блиските не кажуват дека заради адетот инсистирала да си оде трети ден. Не е во ред почината жена да се обвинува, ама да си ја чукнеа главата пред да се мотат 40 души околу тукушто породена со царски и бебе од 3 дена немаше докторите да ги обвинуваат сега.

На makedonkamak, cresa-jagoda и LiliBoz им се допаѓа ова.
  11. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    И да било од спиналната и да има поврзаност со докторите факт е дека да била во болница може немало да дојде до ова. Не за џабе е речено со царски 5 дена да се седи. Абе во Ремедика по 100 пати на ден те прашуваат дали си отишол во вц, да знаат цревата дали се во ред после царскиот. Без тоа не те пуштаат. Ако треба и чепчиња ќе добиеш само за да се сигурни на испуштање. Ова ваму село моје лепше од Париза. Си отишла таа да си слави. Бог да чува. Не знам што да кажам, ај да не зборам пред време ама нека испадне обдукцијата и те како ќе зборам. Мајка откако ќе се породи треба дупло да се чува. Се знае кој највеќе му е потребен на бебето. Ама...

На SummerGirl, bella.s, fana и 5 други им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.290
    Допаѓања:
    226.849
    Бубче премногу си ставаш при срце и изнесуваш информации од прва рака кои можеби не би требало. Да ми е сестра не би сакала да отворам на некој форум и да го прочитам ова. Едно е да збориме за резултат од обдукција друго е ова.

На душленце, mimiiiii, oblace1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    А како би знаеле ние дали да веруваме на докторите, на роднините или на Бубче? Сепак ниту еден од овие не познаваме...барем јас.
    Сметам дека не е коректно да се обвинува жената, особено кога нема резултати за смртта. Верувам ќе се разјасни случајот, ама дотогаш...стварно не е убаво некои работи да се коментираат. Зошто си отишла порано дома мене не ме интересира, ме интересира зошто починала, која е причината за тоа. Додека тоа не се дознае, би рекла гризнете си јазик.

На SV1911, zhap4e, x.Daisy.x и 5 други им се допаѓа ова.
  14. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.736
    Допаѓања:
    40.145
    Не е во ред ни за докторите да се изнесуваат лажни информации и да се обвинуваат затоа шо утре и други жени ќе се пораѓаат кај нив

На SummerGirl, eli25, candy.cane и 2 други им се допаѓа ова.
  15. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    А како би знаеле ние дали е лажна информацијата за докторите? Јас не сум била таму. Има некој од докторите овде на форумов да се изјасни?

На tambelina му/ѝ се допаѓа ова.
  16. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    ^ Toчно.. Тие луѓе имаат кариера и репутација, не е во ред одма да се вперуваат прсти кон нив.
    Ако вистина дале се од себе, не е во ред да имаат црна дамка врз своето име и дело.

Народов премногу трча пред рудата, заклучоци на своја рака вадите и ширите дезинформации.
    Така беше за Никола, еве и за женава. Нека излезат резултатите па тогаш ако треба да се окриват докторите, сите ќе го сториме тоа. Вака не е ок.

На SummerGirl, cresa-jagoda, honest girl и 2 други им се допаѓа ова.
  17. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.736
    Допаѓања:
    40.145
    Епа оти не се знае кој е виновен најдобро е да не се коментира.

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Ќе знаеш после обдукцијата. Викаш како им е на роднините или пријателите ако прочитаат што пишуваме тука? А ако некој од докторите чита ? Плукање, колнење а МОЖЕБИ вистина дале се од себе..

ЕДИТ:
    Колку дена после пороѓајот починала ? Не ми се совпаѓаат приказните од медиумите и тоа што се пишува тука. Како што пишаа погоре, зошто се води како почината родилка, ако родила на 29ти Јуни ?

На SummerGirl и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  19. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Овде мислам не прочитав некој да ги колне докторите :^) И споредуваме како се чувствува докторот, со како се чувствува семејство што загубило драгоцен член засекогаш?
    Не ми е цел да се карам, само ми дојде глупо, ако не сфаќате зошто, ваше си е.

20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.573
    Точно не знаеме на кој да се верува .
    Ама ко така не треба ни да тврдиме дека немало кислород во комбето .
    Јас знам дека видов оти има . И затоа напишав дека одговорно тврдам дека комбето беша од најновите ,нормално со кислород .
    Напишав и дека ја видов пациентката пред тргнување . Беше цо општа добра здравствена состојба . А не како што пишуваат некаде дека била во кома .
    Јас не барам никој да ми верува ,таман работа . Не напишав дека жената е крива што си отишла и порано дома . Напротив ,напишав дека не верувам да е починала само затоа што правела некој си адет ,забава ,дома .
    Напишав што видов и што знам .
    Жената пред да тргне за Скопје ја видоа најмалку 10 лица . Камери има низ цела болница . Јасно може да се види на снимките дека жената во комбето си влегува најнормално ,без придружба.

Не е убаво да се пишува вака за починатите ,да .
    Ама не е убаво и да се колнат докторите . На слепо ! Читаат и жени кои се пред пораѓај.
    Кутрите ,ќе помислат дека во нашата болница КОЛАТ!
    Е затоа се дрзнав да напишам .

А ако излезе дека е лекарска грешка ,прва ќе бидам што ќе плукам јавно по одговорните за овој немил настан

На WildMk, SummerGirl и cresa-jagoda им се допаѓа ова.