1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.689
    Допаѓања:
    134.911
    Што ќе биде ако после ова жената затрудни по природен пат? Дали во затворот ќе му однесат виски и бонбоњера?
    Just thinking 8-|

На kjukli, kim.k, ivi1987 и 7 други им се допаѓа ова.
  2. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    3.987
    Допаѓања:
    21.534
    Уште и пробал со сопругот да се договори бе, без срам. За ова едноставно нема зборови. Јака им душа, само тоа ќе кажам. Не е лесно да се бориш за дете. А верувам потешко од ова нема, некој да ти дава надеж 9 месеци за на крај цел свет да ти го сруши. За кое добро бре, за чиво??? Овој нема ни д од доктор. Психотпат, не знам како другачије да се изразам.

На sj *O*, PaLaVa и fina erika им се допаѓа ова.
  3. Simeon-Simo

Simeon-Simo Активен член

Се зачлени на:
    14 април 2017
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    279
    Секакви пациенти во бели мантили шетаат по нашите болници, затоа што критериумите според кои се вработуваат и како завршуваат факултет се малку изместени.
    Ова е само еден пример од многуте кои говорат во каква состојба е нашето здравство а ние сеуште им се клањаме на шалтерите и дозволуваме да не третираат како животни.
    Не може во една држава квалитеното здравство да е достапно само за оние кои имаат да платат, туку треба да биде достапно за сите. Џабе ни се кампањите за раѓање кога недоволно се грижиме за оние кои веќе се живи.
    Секојдневно зборуваат за превентивни прегледи а човек во јавното здравство не може да дојде на ред дури и кога е сериозно болен.
    Но знаете, понекогаш мислам дека не сме ни заслужиле подобро, затоа што не сакаме да се избориме да ни биде подобро. Кога некоја партија ќе повика да им ја браните нивната фотеља или да им помогнете да дојдат до таа фотеља излегуваат десетици иљади луге, а кога се работи за работи кои се од општ интерес на обичниот човек излегуваат двајца без троица.
    Имам впечаток дека нашиов народ толку станал апатичен што утре да му наметнат арач цела плата да му ја земат и да работат за џабе имав впечаток дека и тоа ќе го прифатат без проблем, ма да и сега работѕат за џабе ама трчаат да бранат нечија фотеља ама тоа ти е..
    Сега се прашувате каква врска има ова со конкретниов случај? Има и тоа голаме. ако сме ние рамнодушни и си викаме ок тоа некому му се случило ама не и мене па што има јас да се бунам, или некој умрел поради неправилна дијагноза, чекајќи ред за операција... и сето тоа не не тангира во моментов ама прашање е на време кога ние или некој наш близок ќе стане жртва на таквиот систем.
    Јас ќе прифатам дека нашето јавно здравство е ок кога некој министер ќе ја однесе неговата сопруга и дете да се породи или лечи во јавна здравствена установа или она што народот го вика во државна болница.
    Па само да можете да ѕирнете о здравстените досиеа на пратеници, министри и оние кои малку се поситуирани ќе видите дека не ни влегле во државна болница а камо ли да се лечат и тоа од позиција на министер или пратеник каде ќе имаат посебен третман а камо ли да стојат во ходницине како обичниот свет чекајќи некој да се смилува и да им обрне 5 минути внимание.

На sj *O*, PaLaVa, anel и 10 други им се допаѓа ова.
  4. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    39.057
    Луѓето толку години се обидуваат да имаат дете, толку неуспешни обиди за бременост и ин витра зад себе и на крај да им каже некој доктор дека ќе имаат дете, ќе го сметаат за Господ. Барем јас така размислувам кога би се ставила на нејзино место. Па уште им покажувал снимки од ехо, прегледи и правел, им пуштал откуцај од срце, ја тровел со хормонски апчиња кои поправаат. Па кој не би поверувал. Желбата за дете е поголема од се. Многу нечовечно, монструозно однесување од страна на гинекологот. Уште зборувал дека за нивно добро го направил тоа, абе има ли грам мозок во главата, малку човечност во него. Би го задавила со свои раце да ми се случи на мене вакво нешто. Да се радуваш, после толку години, да купуваш облека, креветче, детска соба да живееш во сон девет месеци и на крај да ти каже некој дека се е лага, каков шок е тоа луѓе, никому не би посакала такво нешто. А докторот под итно на лечење нека го водат, нема ни д од доктор. Не му било прв пат што е најлошо, и најлошиот збор е предобар за ваков човек. До душа не е ни човек, туку психопат.

На sj *O*, PaLaVa, anel и 12 други им се допаѓа ова.
  5. VIKTORIJA 1

VIKTORIJA 1 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    434
    Навистина жално за сопружниците.
    Тој е доктор треба да лечи, да советува ама на своја рака вакво добро да прави .....:x
    Ако не мрда бебето во стомак т.е не го чуствува не значи дека нешто не е во ред.Јас моето не го осетив па здраво право.Тоа го кажуваат еден куп мајки дека не ги чуствуваат бебињата и дека се во паника и одат на ехо да се уветат дека се е ок по форумите и сигурна сум дека за секој симптом читала.
    Веродостојни се прегледи од доктор , ехо снимки.
    Докторов ова го правел од корист а по се изгледа финансиска.
    Зашто инаку би си го трошел времето со нив.

На LollySky му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    31.197
    Што не ќе слушне и прочита човек. За бременост без било какви симптоми имам слушнато само на онаа америчката емисија каде жени се до самото породување незнаат дека се бремени.

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Jacques

Jacques Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.892
    Тие доктори коишто се малку поквалитетни се уште покорумпирани и поголеми ѓубриња од останатите. Ти глумат љубезност во Систина само затоа што те дерат со цени. На колку луѓе само знам дека им земале пари за операции, а им немало спас. Поголема етика и хуманост ќе најдеш во криминалец отколку во доктор.

На PaLaVa, sjdgo и Simeon-Simo им се допаѓа ова.
  8. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    3.987
    Допаѓања:
    21.534
    Тие доктори што навистина вредат, си го завршиле факултетот со љубов, не се ни по приватните болници, или се надвор од државава или не работат по струка. Медицина не се учи само 5-7 години туку цел живот. Ако си завршил и имаш кој да те вработи ќе работиш и ич не ти чуе. А другите џабе маката. Затоа не ни го бива здравството.

На manako1 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. kukla21

kukla21 Мама Член на тимот

Се зачлени на:
    4 август 2013
    Пораки:
    23.744
    Допаѓања:
    108.738
    На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Prijatelot

Prijatelot Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2015
    Пораки:
    2.321
    Допаѓања:
    2.779

Пушти страната да ја видам.

11. sakambebe

sakambebe Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2015
    Пораки:
    642
    Допаѓања:
    934
    [QU
    @Адрија mislam deka bese

12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.519
    Допаѓања:
    39.057
    Јас како што разбрав случајот е од лани, така?
    Не знам мажот како останал прибран во тој момент, абе ќе го задавам на лице место, ненормален еден психопат.

13. Milobebence

Milobebence Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јули 2016
    Пораки:
    5.047
    Допаѓања:
    100.556
    На AURUA, afrodita26 и kukla21 им се допаѓа ова.
  14. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.267
    Допаѓања:
    40.592
    Понекогаш, ќотекот е излезен од рајот.

Уште ако колективно го измлатат маживе на жениве, на сред бел ден, некаде на плоштад неусшешниов абортус од ,, гинеколог ,,...

Само тоа е чарето у државава без закон, морал и образ.

И таа рошлана од одговорна у Гинекологија, и цела комисија, и сите одговорни таму што знаеле, доживотна забрана за работење у струка поради НЕЧОВЕЧНОСТ!

Е за ова ,, спонтано,, се собира на протести, ,, Маќедонче,,.

http://novatv.mk/nova-otkriva-serija-zheni-zhrtvi-na-istiot-ginekolog/

На kim.k, cresa-jagoda, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Адрија

Адрија Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2016
    Пораки:
    98
    Допаѓања:
    292
    Не сум јас мене 6 месеци ме лажеа јас имам 23 год ..
    Оваа жена е друга ..

16. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.539
    Допаѓања:
    78.661
    Кога прочитав, ми беше неверојатно, како некоја сцена од америчка комедија. Се прашувам со какви апчиња се труела кутрата, како ја лажел за месечниот циклус, за ехото, растењето на бебето и зголемувањето на стомакот, за еден куп други работи. Бременоста е сложен процес, бара постојано следење на промените, како може така да се лаже и како може да се наседне на тоа... Какви се ликови не ќе сретнеме во здравството...

17. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.120
    Допаѓања:
    20.260
    Што ли се не ќе прочитаме, веќе. Не е салам тој бе, доктор-недоктор... Шутрак

18. k.frosina

k.frosina Форумски идол

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    2.516
    Допаѓања:
    27.359
    Што се не ке прочиташ (facepalm)
    Нашево здравство во краток превод Шпанска серија :clap:
    Абре нормален ли е овој? Веднаш нека го избркаат од работа.

На Sesil му/ѝ се допаѓа ова.
  19. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
    Кој д-р те лажеше ако можеш да пишеш?

На @nn@ му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.694
    Допаѓања:
    130.381
    У бременост најмалку 5 гинеколози ме гледаа. Како е можно само 1 да ја гледа и да ја лаже? Зар крв докророт и зимаше и мокрача?

На AURUA му/ѝ се допаѓа ова.