Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.689
    Допаѓања:
    182.132
    Вака било така било луѓе секој нормални си ја бране својата страна
    Дајте да не збориме ко баби на селска чешма да видиме што ке покаже обдукцијата па после ке дискутираме
    Тука по мое има пропусти и на двете страни и има многу дупки во приказната
    Сепак ај после обдукција да зборуваме

На SummerGirl, eli25, Bubce38 и 3 други им се допаѓа ова.
  2. eli25

eli25 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    15.194
    Допаѓања:
    124.748
    Ве читам и не верувам...Таа љуљалка не се прави на 3 ден. А и неможам да поверувам таа сама да барала да си оди за таков глуп адет. Кажувам зошто цимерката што се породи со мене беше од Миравци и ми раскажуваше што значи тоа. Она правеше на 6ти ден баш ми пиша која катастрофа било... Кога сме веќе на таа тема.

Бог да ја прости :(
    Жално за бебето, за неа, за сите :(

Последна измена: 19 јули 2018
    На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Извини може не е за тука, ама што е тоа љуљалка? Каков адет е тоа?

На SummerGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Македонското здравство е слика и прилика на државата во којашто живееме и менталитетот на народот. Ужас е преблаг збор за да се опише моменталната состојба.

На jasbi, Belgin1, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Розево и совршено беше пред тоа т.е пред 1-2 години, сега пукна проблемот на ужас.

На lovestoneddd му/ѝ се допаѓа ова.
  6. SeaMermaid

SeaMermaid Популарен член

Се зачлени на:
    17 мај 2015
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    14.447
    Не знам кои се причините заради кои родилката починала.Жално е,навистина.Знам дека само после спинална,треба да се пие Кока Кола,за да се исфрлат побрзо некои отрови кои се ослободувале од нејзе.Татко ми имаше операција пред неколку месеци и со спинална го оперираа.По операцијата испи 2 литри кока кола и лежеше еден ден,пред да стане.Можно е компликацијата да настанала од тоа,особено ако се повредил некој нерв.Тоа што таа побарала да си оди дома втор ден,е преголем ризик.Родилка,плус и со царски рез.Па за една рана од слепо црево јас лежев цела недела,а не пак царски рез.Зошто и како е адетот,тоа е друга тема.Нека почива во мир.Баба ми велеше дека на матката и требале 40 дена да се врати во нормала после пораѓај (изгледа оттаму она со 40 дена),по нејзино-родилка со една нога в гроб е.Сега јас не знам колку е тоа точно,ама 2 дена и да се стане,со рана,после 9 месеци нагла промена на организмот,и плус бебе мало,премогу е.А овие критикувања на докторите,па може да е лекарска грешка.Ама во отпусната листа,ако си одиш предвреме,сам си се потпишуваш дека ја преземаш одговорноста на себе.Нека излезе обдукцијата,па ќе кажат што е точно причината.

На makedonkamak, SummerGirl, Meckicja и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Никогаш не било розево и совршено. Секогаш било ужас со тенденција никогаш да не мрдне од мртва точка. Не е само нестручноста и непрофесионалноста на докторите, туку и културата на генералната популација.

На realGirl, WildMk, SummerGirl и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mamli

Mamli Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2017
    Пораки:
    1.501
    Допаѓања:
    4.241
    Ме интересира тие што живеете во странство дали во болниците има гужва, зборување, влегување преку ред, полни ходници?

На SummerGirl и kikica14 им се допаѓа ова.
  9. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Овде не

10. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.542
    Допаѓања:
    289.076
    Да.
    Последниот пораѓај ми беше во државна болница.
    Цимерката која се породи ден после мене ми кажа, а и докторка и бабица потврдија исто, дека 8 биле истовремено, на подвижни кревети, во ходник, и ги проверувале колку се отворени.
    Сите полу голи, сите во ходник, сите на среде гужва, оти немале капацитет сите 8 одеднаш да ги внесат. Молеле да ги внесат побрзо.
    Па брцале наизменично во сите да видат колку прати се отворени, па по тој приоритет да влезат вомпородилна дала. Немале капацитет ни за цтг за сите.

На КикиМаус, WildMk и SummerGirl им се допаѓа ова.
  11. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Nema vrska zenata e gorela od temp uste vo bolnicata sestrata I rekla sto samo ti da ne si se porodila so carski rez

12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    A I jas ovie denovi koga lezev vo bolnica so mene lezese I druga trudnica zenata bese 7mesec bremena I se zalese na glavobolka I edna od sestrite znaete sto I kaza I mene me boli glava pa sto da pravam

13. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    16.689
    Допаѓања:
    182.132
    seta a znajte vie pa aaaa
    aj ne tuku sirite rekla kazala muabeti
    ostajte da ispadne obdukcijata posle ke jadime trici

14. zalosna

zalosna Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2011
    Пораки:
    4.742
    Допаѓања:
    78.094
    Од каде ова инф.?
    Муабетиве ти се како на пазар да си правши муабет

На realGirl, ALISA0000, referentka и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Ne se trac muabeti ti znaes li jas odkoga znaev za nea od denot koga pocina od nejzini bliski rodnini

16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    Порано испишување и адети за новороденче (и општо адети), не се на темава, ама секој треба да биде свесен, дека и едното и другото се неодговорност и глупост.

Законски, не може доктор, или било кој да те натера на сила да останеш хоспитализиран или да те натера да примаш било каква терапија, ако не сакаш. Значи законски, секој одлучува за себе. Затоа потпишуваш формулар, во кој стои дека пациентот ја напуштил болницата, или прекинал со терапија, спротивно од мислењето на докторот.

И да не е поврзано се' од ова со случајов, има луѓе кои читаат, и секој може да се најде во ситуација да биде хоспитализиран од било која причина, и да посака да си оди... Треба сите такви да знаат, дека си го ризикуваат здравјето и животот. 90% не ни читаат што потпишуваат. Што е поразително.

Друга работа. Адети како гореспоменатитот се исто ризик и за родилка и за бебето. И да е на 3тиот, и на 6тиот и на 16тиот ден, не е во ред. Леунките и малецките се со слаб имунитет и не се препорачува мешање со многу луѓе. Тоа е факт.

Значи, на страна од конкретнава приказна, ова е нешто што секој треба да си го знае и да си го има во предвид, пред да донесе било каква одлука, поврзана со неговото/нејзиното здравје или со здравје на новороденче.

На azelea, jacqueline.s, Mikha4 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.237
    Допаѓања:
    48.559
    Преска на вестите на Сител збореше сопругот на женава, кажа дека уште во болница имала температура но и рекле дека тоа било нормално и сепак ја пуштиле дома. Имаше објавено и разговори како му пишувала дека гори од тт и дека ја оставиле тука да умре. Сето ова беше на гевгелиски пишувано но мислам дека разбрав добро. Ке има вечер пак вести сигурно пак ке кажат.

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Смеат ли да објавуваат јавно работи што се дел од истрага?

19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.305
    @RainBow , сменете го насловот на темава. Веќе 2 дена не е тема тоа од насловот.

На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Bubce38

Bubce38 Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2016
    Пораки:
    11.706
    Допаѓања:
    175.576
    Кај ја оставиле да умре ?
    Во Гевгелија ?