Да, но девојката имала предходни здравствени проблеми. Не било нечиј пропуст. Што не го менува фактот, дека е тажно што е изгубен, уште еден човечки живот...
сум исфрустриран најубавите години ми ги земаа бандитиве место да уживав во младоста јас работев по 12ч. за да преживеам имам 41г. а стаж 10г. моите останаа без работа работевме како робови за парче леб.
Тоа стажот што ти фали сигурно не ти е од Грујо, само сети се кој донесе закон да не мора да си пријавен, а да можеш да работиш? И сите доаѓаат за да искрадат колку што можат повеќе, не треба да се плука само по едни сите се исто.... воразлично пакување повеќе од јасно е, ама ако кукаш па цел живот ништо не постигнуваш
Треба секој да си преземе одговорност. И моите останаа без работа, и двајцата, татко ми беше со инвалидска пензија, па не седеа така, си презедоа одговорност... Си направија бизнисче мало.... и не хранеше тоа, цела фамилија, добри 10 години... Буквално, додека имавме потреба од тоа...
ни грујо ни никој политичар не ми помогнал, јас работев во приватна фирма 5г. не пријавен па тек после ме пријавија (фабрика) предходно се на црно ме држеа кај сум работел од градежништво, угостителство и сам веќе незнам кај све сум бил амал. и денес сум сменски работник. за мене сите се исто гомно.
Не теба да ти помогне партија да се вработиш! Оти така сите сте учени?? И вработени, и невработени... Не е тоа работа ни на партија, ни на власт... Власта треба да обезбеди нормални услови, за развој на економијата, а не директно да вработува луѓе. Не е биро за вработување. И не си во право. Ни врски ни требаа, ни кој знае каков капитал.. Со помалку од 1000 евра го почнавме!
Ај навреди ме... пробај. Не се прикаски! 93та отворивме колонијал... Со минимална инвестиција и без врски. Никој не чепкаше ситни бизниси тогаш...
Според извештаите на некои неспособни доктори во малово ни Државиче секоја родилка или новороденче биле во лоша здравствена состојба. Да па кој е будала да признае дека згрешил утнал дијагноза оти е неписмен. (Чест на исклучоци од доктори.)кој работат прецизно и професионално а земаат плата колку неписмените. Е сега треба докторот кој ја надгледувал бременоста на жената и докторот кој ја породил да се однесат пред портите на законот па таму да пејат. Ако има закон у оваа Држава закон последниве 20г.
Јас не познавам, ама затоа знам доктори завршени во Штип кои немаат никакво знаење. Да бидеме искрени, најголема штета е медицинскиот факултет во Штип. За жал само тие доктори останаа. Сега е хаос, ама за 2-3 год ќе биде пекол.
Совесно тврдам дека ни еден доктор што работи со пациенти значи е клиничар нема шанси да не знае колку бубрега има во човечкото тело. Сите полагаат државен испит за да се стекнат со лиценца за работа. Овој одговор го знае секој осмооделенец што учи со разбирање биологија на човечко тело. Е сега што има особи кои сакаат да створат слика дека не знаат нашиве доктори ништо и овој-оној е крив што да пишам-но комент. Ако не ни чинеја докториве немаше Словенија и Германија да ни ги увезува.