Нормално дека никој не ги прашува,веројатно сами се изјасниле дека не се чуствуваат виновни,само не ми е искрено јасно,убиле човек,дете,го тепале до кома,и не се чуствуваат винови,стварно неможам да разберам.За жал никогаш нема да престане војната која трае со децении,помеѓу Комити и Шверцери,веројатно додека политиката се меша во спортот до тогаш и оваа војна ке трае,бар јас така мислам.Навивам цел живот само за еден тим,кошаркарски,сум идел во мојов живот па сигурно најмалце на над 3000 утакмици,како во Скопје така и надвор од Скопје,секогаш кога имало инциденти сум бегал настрана(не дека сум мек во душа,или плашлив),едноставно сум сватил дека тие проблеми не се од тимот и навивачката група,него од политиката,која направила огромен притисок на мозоците на тие луѓе,и едноставно се тргам на страна,и си фаќам патот под нозе за накај дома,како знам и умеам.За среќа и фала му на Бога,што секогаш сум наоѓал решение кога ке има конфликт да избегам,ради тоа што не сум дошол да се тепам,да водам политика,или да се објаснувам на некој за политика,него да го подбрам мојот тим,да се изнавикам,истурам негативната енергија,и да си отидам дома задоволен,но за жал све помалце имало и ке има како мене,затоа решив повеќе од 5год,да не одам веќе со навивачи на утакмици,него си одам со друштво на неутрална трибина,си гледам уживам и тоа е тоа.
Па мора да потенцира бидејќи ние сме луѓе сфаќаш ние сме Македонци на Македонија другите во државава не се битни..првин постна ,,Кавадарчани нападнати во 55ка” така нешто и после за да исповоцира уште повеќе мораше да пише МАКЕДОНЦИ. Демек нема да дознаеме ако го отвориме линкот..
Па да не си помислиме Кавадарци во некоја друга држава дека е.. И покрај тоа што голем број вакви инциденти се помеѓу Албанци и Македонци, не значи дека секоја тепачка е на етничка основа. Плус, може да се случи да се истепаат поради сосема друга причина. @Mamli
Ја слушам изјавата на адвокатот кој ги брани обвинетите за случајот со Саздо. Значи ми се гади!!! И да е ко што вели, и да се повлекле откако паднал... како можеш да речеш немале директен удел во смртта на саздо? Ама свесен бил. А од крварење не може да почине демек после 10 дена!? Ама не се криви они што паднал. Он паднал зашо така му се сакало! И немале намера да го утепаат. Ни ја немав намера да станам денес од кревет ама станав. Срамота е ова. Ако им успее да ги извлечат секоја им чест. Или играат на карта-ај и така е мртов де. А да беше жив ќе беше-епа ете де, жив е, шо ако е во кома. Го третираат случајов ко да на Саздо му било судено дента да стане од кревет и да умре без разлика дали некој го претепал или не... Го пројдовме дното луѓе. Имало скриена просторија под него. Друго дно за нас.
Искрено јас веќе немам нерви да ги слушам овие гадови од луѓе,крвта одма почнува ми врие и ми иде да направам 300 глупости.Ова да се случеше во било која друга држава,до сега ке беа осудени на доживотен затвор во рок од 10 дена од делото.Затоа што се работи за крвничко убиство,убиство со умисла,и НЕ НЕ МЕ УБЕДУВАЈТЕ ДЕКА НЕ САКАЛЕ ДА ГО УБИЈАТ(ако не сакале да го убијат,ке добиел 2 бокса,3 клоци и да те нема од местово),а е тепан ДО КОМА,дали бе луѓе сте свесни колку треба некој да тепаш до кома ејјјјјј до комаааааа ццццццц,ова е катастрофа и беда.
Абе да... Ние прости се, па ќе поверуваме во приказната дека не умрел од што е претепан. И ме мора да се 1000 удари, доволен е еден на правото место за ваква беља. Не можам да сфатам како тоа, претепале, умрело детето и демек не е од тоа, па ај ќе им простиме??? Зошто тогаш тепале? Не е ова прво дете што умира од последици на претепување. Не знам само дали треба на бокс да им умре за да ги осудат за убиство. Никакво насилство не оправдувам, никакво, не па со смртен исход. Според ова, дали некој кој ќе почине неколки дена после сообраќајка, не умрел како последица од истата??? Мизериии!!!! Ко деца ќе се лажеме.
http://www.aktuelno24.com.mk/момчето-од-драчево-било-во-сектата-кој Момчето од Драчево било во Сектата која сее страв во Скопје – и го прегризал гркланот на бабата
За жал детево не е ни прво,ни последно што е дел од секта,за жал ги има многу,само што тешко се откриваат.Сеа пред некое време дознавме со девојками,за една нејзино комшиче,кое 1-2 година средно,дека е во секта,и незнам што и како ке се прави,али тоа све треба да се истреби од прв до последен.
Кога беше убиството на мачето напишав вака. Ете сега испадна и тоа. Убиецот на мачката го направи истото на сопствената баба. Немам коментар, зошто полицијата не се заангажира да го фати пред да се случи ова. Зошто не се обидат да ја урнат оваа секта што одзима животи? Што прави полицијата, спие ли?
А соседите го знаеле како мирно момче од кое немале проблеми. Мирните и молчаливите многу често испаѓаат опасни.
Ту мач сензационалистички некако ми делува,ко нас кога не плашеа ко мали со црни ружи така и сеа сективе што сеат страв низ ск
Знаев уште одма чим чув за веста..Нормален човек не би заклал род. Мрдната работа.Е овие би ги пцуела и правела од черга подоле. Ова со сективе треба да се среди под хитно пред да земе замав. Ама најсериозно. Ќе коле некој ради Сатаната.. ј***м ти сатану без мозок луѓе
Само што прочитав, лелее страшно. Уште еден доказ дека тој што е способен да убива животни може и човек. Детево и сите во сектата не се во ред со мозокот и психата, пореметени се и треба да се лечат. Дури и бесилка за ваквите оправдувам, ова не е ништо помалку од сериски убиец.
Крвта на бабата не е само на рацете на дечкото, туку и на институциите. Како бе некој коли маче и го преполовува на средина и не е крената никаква постапка? Чекале човечка жртва. Епа ете. А ова можело да се спречи, навреме да се реагирало немало до ова да дојде. Па уште иницијали кријаат. Зошто го штитат? Дајте нека го кажат кој е, како се вика сектата, членови, све. И што поука од ова, секој што сака може да прави и онака ние нема да разбереме. Го оставиле на слобода а искасапил маче, па сега кога и човечка жртва, се чешаат. Да ви се плукнам во неспособиите од суштества што сте.
Па не е само он во сектата..кузнае уште колку се. Штета што нема смртна казна кај нас.. Сè почитувам,и атеизам и верување во различен Бог од мојот ама секти не поддржувам воопшто и за нив би зборела ,,дрско” или што би се рекло со говор на омраза бидејќи е ненормална работа да колеш луѓе и животни бидејќи ,,сатаната” така сакала..ако сакаат жртви сами нека си се понудат место штети да прават. Тешко дека ќе извлечат инфо од него бидејќи може лошо на фамилијата негова да направат..Нема зафрканции со нив. јас сум да го објават со име и презиме и затвор кога ќе одлежи да биде ,,обележан” од народот.И по можност цела секта во ќорка да заврши.