Taravari zboruvase na albanski za ALBANSKI televizii koi prenesuvat progarama na ALBANSKI jazik Alsat, Tv21 i mislam uste edna bese. Koga mu postavija prasanje na makedonski covekot odgovarase na Makedonski i ne izigravase nesto pa da zboruva na albanski. Dosta vekje.
Сега бев на трансфузиологија, моментално и во скоро време НЕМА потреба од крв, доволно дарители дошле денес!
Нека почиваат во мир. Штотуку дознав дека мој помлад колега починал во сообраќајката. Не го познавав лично, само од видување. Последен пат кога бев во читална седеше до мене... беше пресреќен и многу мотивиран.. штотуку го беше положил испитот по Хистологија. Ми остави многу позитивен впечаток, шо ретко го среќавам меѓу колегите. Друже, ќе фалиш во лекарската професија!
Еден од вашите професори, а мој доктор; липташе како мало дете. Никогаш вака немам видено доктор да плаче. После сфатив дека му бил студент. Ноќеска кога не го нашол меѓу живите, на судска отишол да го бара... и го нашол.
Да, но роднините ќе бидат известени веднаш штом ќе има инфо. Сите живи се идентификувани веќе, починатите во болница се идентификувани, само за тие што починале на лице место нема официјална информација дали се сите идентификувани.
Многу жално... колку и да сме разлика академски и во години, сепак постои таа врска професор-студент кај некои повеќе, кај некои помалце.
На моја колешка другар Уште синоќа ми кажа дека загинал. Многу ми е жал, и за него и за сите останати. Жално за младоста нивна Нека им биде осветлен патот кон вечноста На албанските портали веќе има објавено за 6 жртви со име и презиме. https://skopje24.com.mk/zegin-donir...gP8rx1Cpq0plyBBEfuXgWeA4_thmsiyQ6pgD1-qUVPHv4 Во меѓувреме еден хуман гест, добро е ова. За жал, ваков настан ги спои Македонците и Албанците, покрај оние никакви коментари, има многу кај што луѓето меѓусебно си изразуваат поддршка и сочувство. Вчера кога слушнав за несреќата се ужаснав. Прво што направив, проверив дали е ок моја другарка од Тетово и еден другар. Со страв ѕвонев оти не знаев дали има некој од нив во тој автобус, редовно патуваат. Другарката си одела малку покасно, вика дека страотна била глетката кога дошле до таму. Премногу гужви, луѓе, растрчано, офкања, лелеци, брза помош Беше потресена само што видела. Краток си бе животе. На оние на кои вчера им пружи втора шанса, им посакувам се најубаво понатаму. Никогаш да не се повтори
И јас дознав за еден колега, магистер веќе иако не го познавам лично @CameliaMiller има залихи во Државна или и во двете?
Ќе беше доктор и ќе спасуваше луѓе: И 19-годишниот Садику е еден од настраданите. Иако официјално се уште не се споделени целосни информации за луѓето кои настрадаа во сообраќајната несреќа на патот Скопје – Тетово, на социјалните мрежи, веќе се изразува сочуство. http://www.aktuelno24.com.mk/ќе-беше-доктор-и-ќе-спасуваше-луѓе-и-19-го ПОЧИВАЈТЕ ВО МИР: Познат идентитетот на петмина од загинатите лицa. https://kurir.mk/makedonija/vesti/p...entitetot-na-petmina-od-zaginatite-lica-foto/
https://www.brif.mk/poznati-14-te-zaginati-vo-avtobuskata-nesreka/ Идентитетот на 14 души.. Нека им лесна земјата, многу тежок ден, многу жално...
Mnogu mi e zal za tragedijava so se slucila. Gospod da ne cuva site! Ne go kazuvam ova kako uzrecica, so kaza edna feminka pogore, tuku vistinski go mislam. Mnogu ke me razberat, a tie sto ne, bi sakala da mozat. Mene i moite Gospod ne socuva! Daj Boze da se oporavat site i za Bozja slava, da bidat dobro!
Го гледам од прозор знамето спуштено на половина копје и ми се плачи. Многу ми се плачи иако немав никој близок ни познаник. Тие луѓе имале соништа, амбиции, планови... Колку е непредвидлив животов..
Да не јадам трици Не ме држите за збор Шоферот изпрашан и пуштен дома Не се секава како се десило Траги од кочење има значи не спиел Неофицијално полуосовината на автобусот пукнала и изгубил контрола Се мислам дека газдата на фирмата го притиска возачот да не се кажува ништо ке ја заташкаат и оваа Кој е газда на таа фирма? Некој близок на власта да не е? Не ми замерувајте гласно си размислувам