Сега го гледав видеото на Алсат. Видов како еден дечко го носеа на носилка, во црвена блуза беше и фацата му се гледаше. Како можат да снимат така.
Вo вaкви ситуaции не се oстaвени без кaфе и чaј. Имaaт пријaтели сo нив, имa медицински персoнaл, чистaчки, кaфемaти (зaр немa?) пa и некoј oд стрaнa дa е непoврзaн секoјa чест зa гестoт, нo штo е пoентaтa сo oдење јaвнo и бaрaње пoддршкa зa сoк и кaфе вo вaкви мoменти?
@PaLaVa ..како во Систина го нашол?Јас лично се јавив вчера таму да прашам за мој човек ми рекоа дека не е донесен ниту еден од повредените кај нив.
На другарка и се први комшии. Пред малку зборувала со таткото на Седат, и кажал дека бил во Систина и дека бил добар.
Мнoгу ќе гo кaзнaт aкo излезе декa збoрел нa мoбилен. Вoзaчкa ќе му земaт. Зa дoживoтен зaтвoр е вo тoј случaј.
Бриџет, општо мислев дека на сите што ги фатат дека зборуваат на мобилен треба да им се земе возачка. Сега со минимални казни си минат сите. Дремат на телефон и возат.
Го изгледав и јас Срамота како можат да објавуваат такви видеа! За нашиов народ треба да се забрани и интернет и све!
Го пренесов тоа што ми го кажаа, дека го нашле во Систина а како стигнал таму тоа не знам. Имаше и нивни возила на местото на несреќата, можеби не бил со тешки повреди па го префрлиле во Систина само на рутински преглед и преноќил таму. А и што е тоа битно на крај краева, битно добар е и со семејството е.
Читам за несреќава по странскиве портали ,коментари на возачи на автобуси и камиони ,тие велат дека при возење на 100 км на саат,ако се дупне гума на автобус, возач не може да го исконтролира никако.А посебно ако е кривина
Каде е видеото? Страшно. Трагедија. Претежно млади луѓе, студенти. Нема некој што денес може да се насмее. Иако не познавам никого сепак плачев и ми е ужасно тешко. Невидена тргаедија.
Да ги хејтаме. Има сајт сервис за проверка на факти, таму може да се пријави неетичко известување на медиуми. Дајте линк од видеото каде е, да ги лупнам да ги опоменат Алсат.
Море грд ден у пичку матер. Сите што беа дојдени кај нас на работа денес со тажни фаци, сите жалаат. Со јад ги отворав сите статии денес, ги чекам луѓево што се во животна опасност да поминат тие критични часа и се надевам дека ќе се опорават. Имале моја крвна група, се јавив и прашав. Без текст сум цел ден. Никогаш да не се повтори. Никогаш.
Медицинскиот персонал и чистачите не прават никому кафе, оти друго работат, а богами едвај бил исчистен УЦ, крв имало насекаде. Без оглед, јас не гледам проблем во тоа на дечково да му се покрие трошокот, 100+ луѓе седат пред болница и не смеат да влезат (има забрана за посети ради епидемија).