Јасно ни е на сите тоа и без да го кажаш, не мора да го потенцираш тоа. Само ние пробуваме да ти објасниме дека шоферот и да беше албанец ќе беше исто. Газдата нормално ќе проба да се спаси, така да нема врска која националност е шоферот.
Абе они се можда финансери на ДУИ ама вжештени и револтирани роднини да не ја преземат правдата у свои раце, па и ДУИ да не може ништо. Оти не дека немало и такви случаи, ако се разбираме. Плус загина и дете на пратеник (мразам шо го потенцирам ова) ама бар малце ми дава надеж дека ќе расчистат ситуација ко што треба. Сега треба патниците и роднините сложно да им е*ат матер на сите по ред, со извињење.
Ја не тврдам дека нема поделби. Има, верувам. Ама во случајов си сакаат да си ја спасат компанијата и го местат шоферот кој ете излезе да е Македонец, а можеше да е и Албанец. Исто како што под претпоставка, газдата да возел или син/внук, ќе речеа дека некој од патниците е крив оти прднал и го дефокусирал. Во ваква ситуација ќе се фатат за сламка само тие да се спасат.
Е што ако беше албанец, тогаш ќе признаеше дека автобусите не биле исправни? Се погоди да е македонец и да беше албанец ќе беше исто. Дај биди малце реална. Некогаш имам чувство дека седната си во некој штаб и пратена да замараш овде луѓе со теории на заговор.
https://infomax.mk/wp/весна-бејби-п...uEqbirgYrRr1_urRrUGuCDgZ9xqa2yrw2eqBVom4OO6a8 Поарно да си поќутеше газдата...
Не знам, ДУИ се до толку заштитени што јас мислам дека СДСМ ќе ги прекрие нив отколку пратеникот. Штом јас ова го зборувам. Ете колку за пример, поради ДУИ, Грујо е пуштен па сега види колку се тие влијателни.
Сметам дека шоферот не е виновен. Тој направил се што е во негова можност, дури и патникот кој сведочи дека му припомогнал кажува дека шоферот се обидувал да го откочи воланот. Независно дали кочел заради куче или механички закочил факт е дека толку нагло свтување на лево не е по шоферова воља. Тоа е техничка грешка-закочен волан за кој треба огромна сила да се откочи дека најчесто се случува да се скрши осовината и воланот во раце да му остане. Очигледно е дека автобусите на Дурмо се технички неисправни кога и утринава се закочиле задните гуми на друг нивни автобус.
Мене уште една работа не ми е јасна. Се превртува автобус, 14 мртви, 20 и кусур повредени. Не се знае дали технички е исправен автобусот. Како уште возат, како не им е замрзната линијата и како не се под истрага колку им се исправни автобусите? Тоа несреќа од огромен размер се случи, овие си шишаат по старо. Денеска пак се укочил автобус, среќа никој не настрада. Н е в е р о в а т н о. Пародија сме, треба документарки за нас да снимаат, некоја неизлечлива болест во мозоците да ни бараат.
Не е етничка основа, туку моќ на богаташ вс сиромав. Многу едноставно. Како што кажаа, жртвено јагне ќе беше возачот дури и кога би бил Албанец. Кога Македонец би бил газдата,исто би постапил. Едноставно опресија. Исто се согласувам со Дузи.. Погинато дете на пратеник на актуелната власт, може ќе ја истурка виделината и правдата на дневно светло. Жалносно е што го потенцираме ова и што во ова гледаме шанса за правда...
Онаа старата, “каде што има сила нема правдина”. Тоа ако не го научивме до сеа - шејм он ас. Туку и останатите повредени здравје боже, ќе оздрават, некој нешто сигурно видел, слушнал, па ќе се сети... Некако полесно се манипулира со малку луѓе, ама автобусот бил полн. Не можат да ги притиснат сите.. Ја таму гледам надеж..
Живи били па видели, никогаш кај нас у државава ниеден случај не се расчистил до крај. Колку што се расчисти случајот кај Смилковско, толку и овој.
како и да е голем потрес .. и да бил шоферот сигурно не сакал да се маане .. ама не е крив он .. да си ги надгледуваа бусевите и да му правеа технички на време вакво нешто немаше да се случи.. премногу тажно .. затвор за газдава одма ..
Според мене логички од тоа што слушам а и не коментирав во врска со ова, сепак според мене Највалидно треба да биде сведочењето на тие што биле на лице место во автобусот. Значи неможе да заклучува никој друг од страна ни газда ни никој. Според сведочењето на човек што бил таму рекол дека се блокирал воланот. Е сега тоа е од техничка природа,е сега да се провери само дали бил технички исправен или за беља се закочил во моментетот. Сепак се работи за жртви ова Ојо мора да го истражи до крај. И сите други автобуси заради конртола на Дурмо мора да бидат и проверени и редовни а исто и за дргите превозници. Тука мора да има контрола во тој дел.б
И да му се со поново годиште мора да имаат соодветен технички преглед, а тоа го прави газдата на автобусот.
https://makfax.com.mk/makedonija/на...Rw9cKYCDJ01uycNxLDqe_OVLvWoP8Xrn-52Bd6cH92u-Y Povekje od ocigledno stanuva deka se raboti za tehnicki neispravni vozila od strana na kompanijata...