Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Lancier

Lancier Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2019
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    606
    На Asdasovski и zalosna им се допаѓа ова.
  2. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Грешка моја извини.Црна хроника е уствари насловот на темата.Мислев дека е ставен поради претходниот случај.
    Извини хахја

3. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    На Tanjamm, Shmizla94 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  4. Lancier

Lancier Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јуни 2019
    Пораки:
    489
    Допаѓања:
    606
    Nema sega #prayfornicola i pagjanje vo transovi kao sto bese so #prayforalbania.Ocigledno ne e kul.Licemeri nevideni:)

На Shmizla94 и Asdasovski им се допаѓа ова.
  5. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Зa тoa препaѓaa зa друг случaј и Висaр Вишкa буквaлнo ќе пaлеше се... Oд се прaвaт етнички прoблем дoдекa не им беше кaжaнo декa делoтo не е oд мaкедoнец туку србин, еве гo и oсмaни денoвиве јa нaрекувa Кaрaкaмишевa шoвинист и се стaвa вo улoгa нa жртвa.
    Немaм веќе сoлзи вo oчиве кoлку се зa жaлење.

На Tanjamm, sjdgo и PaLaVa им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Мора поголема рација во градов.
    Тресење малолетници обавезно.
    Ова со ножевиве е веќе страшно.
    Јас еден период толку бев параноична што си носев и јас во мене нож ама нормално за самоодбрана.
    Ако ми се пушти некое бате да ме коле да го колам и јас.
    И ние женските сме загрозена категорија иначе.
    Не нѐ брцаат да чукнам во дрво ама затоа имаш следење со коли, свиркање, нападни погледи.
    Еден во Плеј во вторникот ја утепа од сликање другарка ми која седеше карши него, значи апла беше дека ја слика.Другарка ми се преплаши сакаше одма да станеме страв ѝ беше, јас само му се свртев на батето и му го кренав Швепсот како знак дека ќе му лета во глава ако не преќине.
    И на крај си станавме.
    Ова не е нормално веќе.
    Не сум шовинист, сум за етнички соживот ама Македонците веќе стануваат мета на насилство вербално и физичко.Ова ги преминува сите граници..
    Не знам шо ќе се праи, треба изгледа стварно сите да почнеме со ножеви или со солзавци да се шетаме..
    Дојде време да ти е страв во сопствен град, сопствена држава да не можеш да искочиш на улица.
    ДО КОГА БЕ?

На Роберт 7, sjdgo, PaLaVa и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.470
    Детето е во подобра здраствена состојба и надвор од опасност според внатрешни информации. Неофицијално се знаат и напаѓачите. Не стварајте само беспотребна етничка паника, ќе биде решен и овој случај.

На oblace1 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Кaкo мoнструм... И дa биде решен пaк ќе му текне нa некoј aмнестијa, терoристи oд дивo нaсеље дoбивaa кaзни сo кoи еден ден ќе излезaт, мaкедoнците требa дa престaнaт дa му верувaaт нa системoт штo му јa укрaде држaвaтa и конститутивнoстa.

На Shmizla94 и sjdgo им се допаѓа ова.
  9. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Научи ја прво разликата меѓу албанци од Албанија и албанци од Косово. Едни со други се различни и меѓу себе ич не се сакаат, зошто вториве се РАК каде и да одат.

На oblace1, SummerGirl, Asdasovski и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Пa и кaј нaс не се aвтoхтoни aлбaнци oд мaкедoнијa дури и пoвеќе oд 30% меѓу нив... Тoест секoј трети aлбaнец вo мaкедoнијa е кoсoвaр, сo дaвaње џaбе нa држaвјaнствa 90тите се згoлеми прoцентoт нa aлбaнци зa 10% нa нивo нa држaвa, штo сo брoјките oд 2002 пoписoт кoгa ќе ги спoредиш излегувa декa секoј втoр е кoсoвaр.

На Tanjamm, Ева33, Shmizla94 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Fleur-De-Lis

Fleur-De-Lis Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2012
    Пораки:
    627
    Допаѓања:
    1.650
    Точно така!

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.398
    Срц додека се реши тој случај искочи уште еден.На сред Рекорд.
    Не ми се става целото видео
    DC0A9D42-D64B-4DEA-BD78-114C7052066A.jpeg Тука е целото видео, поише души им се сипаат на нашиве, ги легнуваат на земја и ги шутираат.Уште едниот вика ,,А пичка ти матер на кој му се праиш.. “и тука ваљда мафија вика не се слуша убаво.
    До коа вака?Ова ви личи на етнички соживот?
    Саздо, Смилљковско езеро, еве погоре тоа детето во Бутел, сега и овие,и мој другар исто беше нападнат на Рекорд.
    Другар ми беше со уше 3-4ца они биле 10 души плус нож му извадиле, среќа ништо не му е.
    Знаете колку се тресам секад при ваков настан да не е повреден мој другар?Пошо они милост НЕМААТ.
    Секој праг на толеранција го поминаа, бар кај мене.
    На мене или мој близок нешо да ни се деси од нив, ја ви кажувам ќе ги размонтирам мајка им дома шо не ги воспитала да не може да ги познае.
    Ако сум женско, не им се плашам а и малце ми треба да ми се спојат жичките ако ми е животот во прашање.
    Абе ни Господ Бог не им помага.
    Ќе преќинат коа еден од нив ќе го јаде колку за сите наши кои прерано умреа.
    Нема веќе трпение и милост.
    Јавно ви кажувам, бар не од моја страна.

На Ники., Rama, PaLaVa и 4 други им се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    Кога е ова? И дали некаде има иницијали на нашиве деца? Дали и на други портали пишува за ова?

Последна измена: 26 декември 2019
    На ninja35 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  14. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Ова е на Рекорд пред 2-3 дена од прилика,имаше по порталите деновиве за оваа случка.

На gjoker4e и Feminka22 им се допаѓа ова.
  15. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.181
    Феминке вакви навивачки пресметки имало и ќе има, не треба да се подгрева меѓуетничка тензија. Зошто мене не ми се деси вакво нешто а секој втор ден сум у Чаир? Не треба ради изолирани случаи да се крева толкава фама, факт е дека и од наша и од нивна страна има вакви едноклеточни суштества што другачие не знаат освен со боксови и ножеви.

На Feminka22, candy.cane, Fauhxy и 6 други им се допаѓа ова.
  16. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    Со ова не се согласувам затоа што двајца мои школски ги нападнаа ни криви ни должни. И тоа многу мирни деца, сред бел ден во близина на школото, во различен ден.
    Нас редовно не гаѓаа со топки снег и внатре со камен. Никој ништо не превзеде ниту превзел до сега ниту ќе превземе.
    Цело средно со страв одев и се враќав посебно втора смена кога бевме.
    Да бев тогаш со овој памет не би ни одела во школо!!! Да се трауматизирам за цел живот за некоја си диплома што ништо не вреди, а можеш животот да си го загубиш и ко ништо да не било, никој нема да одговара.

На Rama, candy.cane, Nigredo Odor и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.181
    Добро сеа не зборев баш за сите ама еве генерално да праиме муабет. А изолирани случаеви секогаш ќе има. И баш симптоматично е како секогаш тоа се некои 18,19 годишни копиљаци што им лета паметот, јас не знам за некои 30 годишни да земат на рекорд да се испочукаат..

На ElenaOfRivendell, gjoker4e и Meckicja им се допаѓа ова.
  18. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.470
    Џокац, дугачок "ш" да ти влезе у дуп брат.
    Ептен изолирани случаи, жими мајка. Ова е трети годинава.

Првиот кај Автокоманда, вториот пред месец дена во Бутел и третиот рекорд сега пред Нова Година. Не е коинциденција од причина што сите три пресметки се од меѓуетничка природа. Очигледно е дека некој од страна ја подгрева тензијата, а они ко паљевина трчаат по спроведување на задачата.

На PaLaVa, Rama и DAngel им се допаѓа ова.
  19. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.181
    Јас би рекол навивачки инциденти и уфилмани копиљаци. Лошо е у државава кога ќе речеш меѓуетнички инцидент, одма ќе улетаат 100 души ко Тања и шо праиме после? Извини цуци ама не сакам децата да ми растат со омразата и сликите што ние ги глеавме додека растевме

На candy.cane и referentka им се допаѓа ова.
  20. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.470
    Не се согласувам дека контра - напад е решение. Но, да кажеш дека три пресметки се изолирани случаи не е муабет на место.

Очигледно дека плански се кова челикот, а одбраната лежи во тоа дека се навивачки тинејџерски групи. Кога малку подобро би размислил ќе сфатиш дека децата се само добар cover. Топовско месо за извршување на нарачаното. Малолетни, кривично неодговорни пред законот. Ring the bell...

Не сум за војна, али уште помалку сум за вака преку леб погача да јадат со ладни оружја во раце сред бел ден.

Имаш чуено некој шиптар да бил избоден/убиен од македонец? Еден случај само, а да не е во самоодбрана.

Знам дека сакате мир, но не по оваа цена. Нека ја решаваат они правдата по улица, ние со четири во вис ќе се крстиме и вадиме со ,,изолирани случаи" и ,,нема везе со политика" фрази.

Протест!
    За сивата економија.
    Воздухот.
    Етничката нееднаквост.

На PaLaVa, Rama, RoseRain и 5 други им се допаѓа ова.