Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    Само на полошо ќе оди. И сива. И воздух. И се!
    Колку години поминаа откако не тепаа во школо и се уште е истата слика на исто место. Секое чудо за три дена! Никогаш ни на вести ни никаде немаше дека претепале дете како што нема ни сега. А директорот Г-дин Албанец викаше дека ние сме ги провоцирале ние сме биле виновни.

На PaLaVa, Rama, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Немa ништo пoстрaшнo oд идејaтa oвaa земјa дa прoдoлжи дa пoчитувa рaмкoвен дoгoвoр.
    Пaтoт кoн мирoт е еден, се другo е кaпитулaцијa и вечен ужaс.
    Штo би рекле Лaвoви пoдoбрo еден ден лaв негo цел живoт oвцa.
    Ужaсoт гo живееме држaвaтa пoвеќе не е нaшa.

На PaLaVa му/ѝ се допаѓа ова.
  3. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.181
    Не знам цуци не пратам такви статистики ама јас имам пиено чај у сред Грчец па никој лошо не ме погледна а не да ми рече нешто. Мора да разбереме дека и они се дел од нашето секојдневие и да работиме на подобро утре а не да палиме фитиљ за кој еднаш имаме искуство како испуца по сите

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.470
    Остај Грчец, да одиме во Гази Баба сега под рака, да видиш какви погледи ќе добиеш ти, а особено јас како девојче кое не е во шамија. Сум била, си бил и ти, знаеш за што зборувам. Нема соживот на ова поднебје меѓу нас. Ниту било, ниту ќе биде до распадот на Северна.

На PaLaVa, Rama, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.181
    Ама такви погледи ќе добиеме и у Битола да отидеме сеа, знам сум осетил. Поголема нетрпеливост таму осетив него у Гази Баба на пример.
    Соживот ќе има ако сакаме сите и се стремиме кон тоа, е ако не сакаме тоа е друга прича.

6. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.470
    Во Битола ќе добиеш погледи под око? Не се согласувам. Многу пати имам отидено таму, народот е културен, модерен и добар. Никој нема да те чека со артилерија пред врата како што е случајот во Арачиново на пример.

И Џон, стварно не гледам како ние не сме за соживот. Зошто ебено ништо не правиме за да се влошат односите меѓу нас, а добиваме ножеви во грб. Како е тоа океј бе љочка? :D

Последна измена: 26 декември 2019
    На PaLaVa, Rama, Tanjamm и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.181
    Е па глеаш сите имаме различно искуство и не треба да се генерализира дека проблем е соживотот кој инаку е проблем свесни сме.
    Може јас и ти сме, ама ете Тања погоре и таквите ко неа се за соживот? Ај ако не да се гетоизираме и да неаме контакт едни со други, може подобро ќе биде

8. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Само јас ли шетам раат низ Чаир а сум женско..
    Од прашања кои ме мачат..
    И сум прашувала албанци кај да најдам дуќан. И кола коа ме остај еден тркна антифриз да ми донесе од бензиска... Еве не знам..

На ZAHRA, candy.cane и violetblue им се допаѓа ова.
  9. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.942
    Допаѓања:
    53.181
    И јас сум немал проблеми никогаш, не знам до што е

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. christinnn

christinnn Форумски идол

Се зачлени на:
    28 август 2014
    Пораки:
    2.765
    Допаѓања:
    21.479
    Шо Битола? Збор лош да не слушнам за градот мој:!:
    Фини сме, културни сме во јавност, тоа шо си копаме очи позади грб е скроз небитно. Вака пред другите сме скроз кул:D И плус никогаш сме немале вака конфликти со албанците, ги има во мал број и не смеат да писнат, како што добиваат сила во градовите кај шо се во поголем број. Голем дел од нив се скроз претопени со нас, си зборат македонски, се дружат со наши итн. А да, забулени имаме многу малце, шо е исто еден голем плус.

А иначе, овде поголемиот дел се распашано племе. И нема жива сила шо ќе ме натера да поверувам дека сите овие дешавки се наивни, навивачи од спротивни тимови се тепаат крвнички меѓу себе.
    Многу си имаат земено сила, се знае кој е виновен за тоа. Како само наши страдаат бе, како никогаш албанец не бил онај шо настрадал од македонец?:?: Со која слобода само се перчат со ладно оружје на сред бел ден, демолираат, вреѓаат и на крај ние треба да трпиме само ради тој соживот. Епа, нема соживот само едната страна кога ќе го почитува, а овие немаат абер од тоа.
    И сите овие случки прават да ми се одбивни сите во пакет, а најмалку шо сакам е да делам на национална основа. Свесна сум дека има и добри и лоши кај двете страни, ама ете посилно е од мене.

На PaLaVa, Rama, Feminka22 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.470
    Штом вие двајца слободно шетате низ Чаир, сигурно овие три случаи годинава и уште сто од 2001 наваму се фикција. Новинарска хајка, измишљотина. Иначе живееме во хармонија, разбирање и љубов.

На Rama, Tanjamm и Angie1432 им се допаѓа ова.
  12. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.307
    Допаѓања:
    226.947
    Навивачките групи и од двете страни се понашаат како каубојци. Не бранам никој и не подржувам никој. Само да не се претерува. У арачиново пред месец дена у 7 сабајле прошетав сама.. Никому ништо.

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Asdasovski

Asdasovski Истакнат член

Се зачлени на:
    12 април 2019
    Пораки:
    1.252
    Допаѓања:
    1.599
    Амaн сo муaбетите зa шетaње и знaење aлбaнци... Кoј гo знaеш ?... А дa Бени Шaкири е супер... Акo некoј верувa вo еднo oпштествo... Oди купи си куќa вo aрaчинoвo и живеј, дa те видaм дaли мoже... Еве не вo aрaчинoвo, зaјaс липкoвo и сл... Oди купи куќa... Штo не мoже ? Епa не мoже ни кaј мене... Чao пријaтнo.

На Rama, Feminka22, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Nigredo Odor

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.470
    Не се претерува. Наивно е да мислиме дека сето ова нема позадина.

Џокерче горе пишала дека е можно да се влоши ситуацијата. Да се надеваме дека нема да е така и ќе се заврши на овие три случаи.

На Rama и gjoker4e им се допаѓа ова.
  15. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    Така ги учат од дома. Затоа и се помлади. Дома постарите ги учат.
    Детево мое има скоро 3 години. Прва случка: Друго дете 3 години машко албанче го удира два пати со клоца. Таткото не реагира никако.
    Втора случка: Исто на таа возраст прави пиштол со раката и пука на моето исто албанци.

Никогаш не сум ги мразела колку сега и тоа во странство. Така ги учат и секогаш така ќе ги учат. Ја моето го учам дека тоа не е добро и нормално дека поголеми се шансите некој да го истепа на улица отколку тоа да истепа некој. Тука знаат дека не смеат одма ќе ги притворат, а во Мк ни закон ни бутур.

На Rama, ninja35, Tanjamm и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.786
    Допаѓања:
    14.235
    Јас кажав, ако ми претепаат дете, нема да чекам полицијата да реагира, нема да реагира, идам и го рокнувам. Мојот живот и животот на моето дете ми се најважни, а соживот ако сакаат нека го покажат тоа. Јас лекции за култура нема да продавам на племиња, оти нема да се разбереме, а резервна држава немам, кој има нека го фати патот, а не да ме малтретира.

17. candy.cane

candy.cane Популарен член

Се зачлени на:
    1 ноември 2017
    Пораки:
    1.684
    Допаѓања:
    8.984
    Ова нема врска со националност. И Македонци и Срби и Турци и Французи исто може да се испонашаат. Карактер, култура, однесување..

За останатите муабети, јас вакви ситуации гледам само меѓу навивачки групи. Не знам некој што бил истепан од онака.
    Ама дека има нееднаквост - има. Исто ко црнците во Америка, секоја критика ја превртуваат и испаѓа дека се работи за дискриминација.

На LiliBoz и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.639
    А ако детето ти е нападнато од Македонец?

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.422
    Допаѓања:
    37.626
    Според мене има со оглед на тоа што такво им е домашното воспитување.

На Rama и Tanjamm им се допаѓа ова.
  20. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.786
    Допаѓања:
    14.235
    Ако е Македонец реакција ќе има. Инаку сите кои верувате во соживот, ај преселете се во Арачиново ве молам. Тие им пречи полицаец Македонец од Куманово еден кој работи во ПС Матејче, еден шумар Македонец ако им отиде таму, еден касап пукаат по него на заминување ( ова се случило навистина, па кај пџата реагирал да не го чепкаат, да им каже на разглас дека е тој човек корисен, доаѓа да работи, да коле). Тема соживот не се отвора, соживот се живее, едностано се живее како што соработувам, се гушкам, пијам кафе со кумановски Срби, како што на секој јавен настап велат „да градиме добри односи со братскиот македонски народ, истакнуваат наше знаме“. Е тоа е соживот. Инаку Албанците освен сами со себе со никого не можат, им пречат Македонци, Срби, Црногорци...

И во Тетово денеска е истепано дете од неколку ученици.

На Rama и Feminka22 им се допаѓа ова.