Кому му лепи рачето ќе си пашта Најверојатно сопственикот на дуќанот (како што можам да приметам) му се сипал. Можел да побара нешто ако му треба, а нема пари. Ако е за храна ја би му дала. Ама да ме краде, и раце и нозе ќе му исушам да не му текне друг пат да погледне нешто не па да краде
Ко што е во кривичен законик предвидена казна за кражба, така е предвидена казна и за насилство. Овие тиквариве што го истепале треба јако да одговараат. Цивилизирани луѓе не го прават ова туку ќе викнат полиција. Насилство не се решава со насилство. Се надевам дебело ќе платат.
Од коа кражба е насилство жити Господ? Ако е типов циган и е бездомник знаеш шо ќе му напраат?Ништо Ќе му трубат малце и ќе го вратат на улица и пак ќе го напраи истото. Пола и поише не ги ни има како живи во државава. Не е оправдување ќутекот, да ама и ти да начекаш крадец, МОЖДА во моментот во афект ќе му ја треснеш една. Ја не би го шутирала, ама стапче од дрен да имам ауу Нема да му текне. Веруј ми
Јас не би му ја треснала во афект. Немам таков афект. Не се сите луѓе исти. Постојат луѓе што доживеале поголеми маки од овие газдиве што детево им украло цигари па не направиле нешто непромислено во афект. Тоа што ти мислиш дека државата не презема доволно мерки за ваквите можеш да го решаваш на поинаков начин. Има прекрасни луѓе што макотрпно одат притисоци вршат, секој ден се по телевизии, со невладини организации соработуваат, информираат, дигаат свест, работат. И тоа е за пофалба, а не, ај ќе се степаме ко да не сме имале допир со цивилизација никогаш. Тешко нас ако секој си ја земаше правдата во свои раце.
https://www.facebook.com/groups/571954476550421/permalink/868813706864495/ Мора сите ова да го видат. Јавен линч за говедава
Се превознемирив. Ако не се направи нешто тогаш ништо не бидува од оваа држава. Леле ставајте апдејт ако слушнете Се тресам стварно
Ќе си го добијат во притвор а и во затвор квалитетно. Ќе плачат и ќе молат за милост, ќе мочаат во гаќи и ќе се лигават за да им се намали ќотекот, ѓубриња гнасни!!
Претепуваат девојче во влез веројатно, еден снима друг ја мава, се дере, по глава, дури лежи на земја
Веќе ги нашле кој се,се преземаат мерки веднаш.Иначе јас замолив,на 10 мин само да ме остават сам со тројцата,ги правам одма инвалиди до крај на живот,да жалат што се родиле,само 10 мин ништо повеќе.Скапани копилиња ахх мамицата....
Свесни сте што пишувате? Крадел па си заслужил ќотек? Катастрофа сте. Мизерни во ум и душа се овие, не се нафатив да го гледам видеото, само прочитав. Ако украл, најмалку што треба е насилство. Ни прв ни последен што крадел, затоа си има служби надлежни за вакви случаи.
Нели се двајца? не тројца. Ги објавија веќе на фб, и имиња и се им обелодениле. Гадно, страшно. Каква казна да им дадат, малку ќе им биде
Кај го изгледав видеото кај се запустив. Повелете, име, презиме и слика од господата Не можам да ви опишам кој бес го осетив кога го видов клипот, секое влакно на кожава ми се наежи. Имаат среќа што живееме во демократско општество, имаат затоа што за вакви бесилка е малку. Не се знае која е причината зошто го тепаат девојчето, шпекулации се само, ама факт е дека за ова мора да се превземат санкции.
И каква казна даваат за ваква стока? Сериозно се плашам дека една вечер само ќе преспијат и ќе ги пуштат. Се надевам не.