1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Za odbrana na licen zivot e edno
    Ovde stanuva zbor za ubistvo so umisla shto e grozomorno.Okej moze ste imale loso iskustvo no kako ke ziveete posle toj cin? Lesno e da kazes: Bi go ubil odi stori go toa da te vidam.
    Ustvari vo nashava drzava posledniov period i nevozmoznoto stana vozmozno.Zagreota

На kjukli, *Amethyst*, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Vitaly

Vitaly Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2016
    Пораки:
    2.593
    Допаѓања:
    4.649
    Па прашав прво дали бил нападнат, после прочитав дека не бил нападнат и го убил, не ми беше јасно. Во вакви случаи не оправдувам ни јас.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.806
    Да, претпоставив дека му е страв ради секирата ама можеа да викнат полиција зошто, ете не само ради кучето, што ако му текнеше да продолжи по луѓето (зошто го снимале)? И ако дојдеше можи после да беше однесено на ветеринар. Како и да е, реков, сфаќам зошто никој не се обиде да реагира и не ги осудувам, само се обидувам да разберам зошто јас би се фатила за телефон прво да пријавам, а не да снимам. А можеби пријавиле, не знам. Како и да е барем се надевам ќе биди осуден поради ова. Еве врапчиња над прозорецот ме разбудија и ги слушам и по негова логика да земам пушката, јбг што се оди по земјава. :shake:

На PaLaVa му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.272
    Дечки, не е леснo дa гледaш сo секирa кaкo некoј удирa пo глaвaтa нa кучетo и тoa не еднaш, туку двaпaти. Ризик е нa тaкoв чoвек дa му се дoближиш и дa гo сoпреш. Мoжеле дoдекa гo мaвaл сo шипкaтa дa гo спречaт, aмa ете, стрес е и мoрбиднo е дa гледaш тaквo нештo. Ги рaзбирaм.
    А, зa кучетo не верувaм декa би се спaсилo дури и дa викнaле ветеринaр. Сепaк исеченo е пo врaтoт и искрвaвилo сигурнo дo смрт. Жaл ми е штo се измaчи кучетo пред дa умре. Деген, идиoт. Зa леб дa мoли дa дaде Гoспoд.

На joy1, PaLaVa, LadyC и 10 други им се допаѓа ова.
  5. Yipman2

Yipman2 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2010
    Пораки:
    4.029
    Допаѓања:
    25.023
    Да бил нападнат од кучето па да го убие во самоодбрана да разберам некако.
    Ама да убиеш животно само затоа што ти сметало тоа што лае или што и да правело, е психопатско.
    Денеска му сметало куче , утре ќе му смета човек, и него ли со секира ќе го нападне.
    И во последно време психопативе и болеснициве се охрабрија нешто па мислат дека се над законот и можат да прават што сакаат.
    За овој монструм се надевам освен кривични , притисок и доживотно облежување за болесник , ќе го начекаат и ќе го скршат од ќотек да наредни 2 месеца од цевче пие супичка.

И се разбира , полицијата на одма собрана таму со панцири да го бранат , повеќе ги имаше тука него пред собрание , не дека некогаш народот ќе го бранат , секогаш штитат болесници , криминалци и психопати.

Црна дупка Македонија.

На joy1, PaLaVa, BoaVista и 8 други им се допаѓа ова.
  6. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    Стариве во државава од толку бенефити изгледаа се мрдаа.
    Кубат,маваат,колат ...

На BoaVista, christinnn, *Amethyst* и 6 други им се допаѓа ова.
  7. LadyC

LadyC Форумски идол

Се зачлени на:
    7 март 2016
    Пораки:
    12.250
    Допаѓања:
    148.760
    Куче НЕ напаѓа освен ако не осети претња и ако не е така тренирано од СВОЈОТ СОПСТВЕНИК .Никогаш ниедно улично куче не ме нападнало, нити ми наштетило, а секогаш сум пазела кај движам да не има на некоја куќа предупредување "пази куче" .
    Животните осеќаат кој е лош кој е добар, и ДУРИ ДА НАПАДНЕ има установа кај се пријавува тоа куче. Не оправдувам НИКАКОВ ЧИН И НЕМА НИКАКВО ОПРАВДУВАЊЕ за убиство на животно.
    Тој што посега по живот на куче (или било какво животно) е тој истиот кој без око да му трепне посега и по живот човечки.

На Daydream, PaLaVa, Mishela и 10 други им се допаѓа ова.
  8. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.462
    Допаѓања:
    183.596
    Во ред е. Сите не потресе монструозното убиство на кучето.
    Сигурна сум дека уште поголем шок и траума е да го сведочиш истото во живо. Но вие што така лесно колнете, па уште ги колнете потомците на убиецот, во која категорија да ве пишеме?

За да излезеш надвор сред бел ден и ладнокрвно да одземеш нечиј живот, за што год да се работи, човек или животно, треба нешто сериозно да ти фали во црпката. Никако не оправдувам, но мора да се има во предвид дека нормален и психички стабилен човек никогаш не би посегнал по нечиј живот.

Мене еднакво одвратно, како свирепото убиство, ми се и примитивните колнења по членови од фамилијата на убиецот кои немаат врска со настанот. При тоа не мислам исклучиво на конкретниов случај, туку генерално. Ме вознемирува фактот што колнењево кај нас во 21-ви век, преминува во патологија.

На Daydream, darcy, LivingGlam и 29 други им се допаѓа ова.
  9. anaja1

anaja1 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2013
    Пораки:
    2.744
    Допаѓања:
    7.557
    Вчера во Центар е убиено куче со секира:x(facepalm):tmi:
    Уште што ли не чека да видиме:envy:

На biGirl и N.2106 им се допаѓа ова.
  10. JuLleE

JuLleE Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2010
    Пораки:
    19.305
    Допаѓања:
    259.405
    Ми се згади и мене за кучево, ама да се дига толку фама заради убиство на куче, до степен на протести, линчување. И јас сакам животни, син ми и месо не јаде, ама никогаш човечкиот живот нема да ми биде зад нив. Некни тепаа луѓе во Собрание, им отиде ли некој дома на напаѓачите, а сега истите тие бунтуваат заради кучето.
    Друго, некој треба да ја среди ситуацијата со скитниците. Абе ми е страв некогаш да поминам низ улица од таквите кучиња. Пред еден месец дете почина. Еден куп оправдувања најдоа. Лицемерие само.

На nena2010, joy1, darcy и 12 други им се допаѓа ова.
  11. Be-yO-nCe

Be-yO-nCe Популарен член

Се зачлени на:
    6 март 2013
    Пораки:
    1.430
    Допаѓања:
    6.954
    Има некое инфо околу ова?Кога ќе го средат гадов?

12. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.977
    Допаѓања:
    45.680
    @JuLleE луѓето свесно размислуваат и свесно напаѓале некого, нивните тепачки и дивеења се нивна лична одговорност и се испровоцирани од функционирањето на државата. Кај кого дома да отидеме и за што кога луѓето се толку изреволтирани што не згазија што бесето веќе не може да се собира.
    А кучето што свесно правело за да му пресуди овој?
    Не ве разбирам зар вам не ви е страв за децата ако во зграда ви живее еден ваков психопат? Има начини да се спречи напаѓањето и да се пријави напад од куче, може кај нас нема соодветни институции ама колењето со секира пред толку народ никако не е начинот. А ете детето твое не јаде месо и толку сака животни замисли мало е и во моментот го види настанот таму, како ќе му објасниш како таа слика ќе му ја тргнеш од очи? Јас да сум била на лице место мислам дека во моментот да сум имала пиштол ќе го пукав и ич око немаше да ми трепне па ако треба и затвор ќе го лежев, па вие што сакате мислете за мене. И да колнењето, од ткави родители излегуваат такви деца, што мислиш потомството дека ќе му биде китка за мирисање, нема. Нека ги казни Господ ако друг не може им пресуди.

На PaLaVa, LollySky, senza.parole и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Не оправдувам ни јас ваков чин , одвратно е ,грозно е треба да се казни. Се согласувам.
    Ама дека куче НЕ напаѓа да ми простиш. 2 пати ме имаат нападнато улични кучиња од кој што првиот пат буквално малце фалеше ногата да ми ја одгриза. И не не беше испровоцирано од мене, впрочем не го ни видов до мене а тоа ми се пушти. Имав среќа што не бев сама.
    Во ред е да ги браните кучињата, јас лично не ги сакам па сметам дека чинот со секирата е одвратен и не е хуман, но ме вадите од такт со тоа како ги ставате кучињата пред човечки живот.
    Уличните кучиња ТРЕБА да бидат тргнати од улица, дефинитивно НЕ со секира, но верувам има начини.
    Бесни се, гладни, здивени и напаѓаат и може до утре да ги сакате ама таа е реалноста.

На okcenzi, Doozy, Abeja и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Temperance

Temperance Нов член

Се зачлени на:
    29 април 2017
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    29
    У сред бел ден,му текнало дека ке го реши на лице место, и сега ке има последици епа ке има. Жално е и за фамилијата негова што ке минува низ ова, ама што му требало такво нешто да направи.
    Нема да го сфати никој и не треба, тој кренал рака без совест без да размисли, на куче ке дојде ред и во друга ситуација нема да се исконтролира што прави.
    Каде со тој менталитет...

На LadyC и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  15. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    А што прават твоите родители, или тие се млади???

На Abeja му/ѝ се допаѓа ова.
  16. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Јас нема шанси да гледам такво нешто. Боже,нечовек:@:puke:.

На Mr. Right му/ѝ се допаѓа ова.
  17. biGirl

biGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.118
    Допаѓања:
    2.918
    не се пензионери не се стари и не тепаат кубат и колат ако тоа прашуваш :)

На crimson, *Amethyst* и Mr. Right им се допаѓа ова.
  18. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.608
    Имаат и рогови и ако те набодат одма умираш.(facepalm)
    Реално повеќе сакам животни ете и кучиња од некои луѓе. Животните се единствена категорија што не се убиваат меѓу себе од незнам какви,разумно неподржани причини. Не за џабе е речено кучето е најверен пријател на човекот:toivo:.

На PaLaVa, Stories, LadyC и 2 други им се допаѓа ова.
  19. Dennings

Dennings Популарен член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    613
    Допаѓања:
    4.583
    Баш си вицкаста.

20. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    Ама зошто дискутирате за напаѓање од страна на кучиња општо?
    Темата сега е конкретно за ова што се случи вчера. А од многу извори се потврди дека тоа куче НЕ го нападнало психопатов, ниту некој негов близок, ниту пак во Центар имало немили случаи со уличните кучиња.
    Едноставно из чиста мира оти му сметало дека лаело, го заклал со секира (со која си шетал на сред бел ден) пред полн кафич со вознемирени луѓе.
    Зарем и тука има место за поделби на ставови?

На Daydream, PaLaVa, Lella и 16 други им се допаѓа ова.