Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. Mantub

Mantub Форумски идол

Девојчево вели со Пепи раскрстив, живееме блиску нема смисла да се караме.
    Како бе вака, нема смисла да се карате. Жал ми е што немаат жртвите храброст

2. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Ондак не требаше да рипаш у другана тема.

Он топик, какви врски зборите погледнете ги какви клошарчиња се, и свети началник нека им е пријател, ништо нема да ги извади од живиот песок во кој почнаа да пропаѓаат.
    Пријатен престој у затвор, гордо модриците да си ги носите.

3. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

И погоре реков. Мислам дека ќе и се закануваат и сигурно и се закануваат па таа вака го брани. Едниот го напаѓа другиот го брани а и двајцата ја тепаат. Чудно па и човек од фамилија да ми е да ми го направи ова има да си ја плати казната

4. Kataklinkers

Kataklinkers Популарен член

Или Кукузел ќе објави нешто.

Има и друга страна приказната, но овде треба да се суди за тепањето. Таа може да се ебе со цел град, може и да уценува, но не смеат да ја тепаат.
    Ми изгледа без заштита и родителска љубов, нема поддршка и којзнае кој и е татко и каков е.

Amelia and wendy2 like this.
  5. Demiii

Demiii Истакнат член

Мене ми е чуднo oвa зимaње изјaви, не е ни време ни местo, жaлнo е штo девoјчевo гo брaни едниoт ;(

lonely222 and candy.cane like this.
  6. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Ќе го брани уште,проста. Нека иде нека раскаже се не ми е јасно зашто луѓево можат да преќутат вакво нешто??????

Feminka22 and candy.cane like this.
  7. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

Кукузел објавува само тоа што ќе му го испратат, јас не верувам во него.
    И јас се согласувам со тебе дека има нешто зад ова но сепак говедата треба да се казнат.
    Незнам дали смеам да споделудаам информации за нејзе лично затоа тоа што е општо го кажувам. Родители има да но не баш грижливи

8. Kataklinkers

Да сега ми пратија нејзин фб профил и видов која е има и детенце големко. Греота за неа, ама тоа е последица од живот во такви фамилии. Ќе бидат незаштитени и кој што сака ќе им прави. Ќе нема кој да ги исправи на прав пат и да ги научи да се почитуваат себе.

Татко и ми изгледа на така повозрасен и плашлив лик. Има ставено слика со него, а мајка не видов.

wendy2 and candy.cane like this.
  9. Bridget

Bridget Форумски идол

Не, кажа доволно. Дека немала докази како сега снимани со тел за да докажи друг напад, штета. Да не беше видеото може ќе збореше ти по форуми како лаже и дека е тепана оти штознам од каква фамилија доаѓа па кој ги слуша воопшто таквите, така? Срам да ви е.

LivingGlam, wendy2 and JuLleE like this.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

И тука ќе пишам,нема оправдание за насилство!

11. Macito007

Macito007 Популарен член

Колку треба да си исфрустриран и несреќен во животот за да тепаш женско и па да објавиш подоцна снимка? Зар и да ги оценувала, јаките мажи вака се справуваат со жените? "БРАВОС"
    Кај нас се знае колкава казна ќе добијат, месец два и после слободни се .
    Што и да направила никој ама баш никој не заслужува вакво нешто. Се сѐ решава на културен начин доколу се сака. Но, културата пред се од дома иди! Уште едно "БРАВОС" за мама и тато!!! Се гледа девојчето дека уште е уплашено и којзнае какви трауми има ( штом вика со едниот дека не сака да се кара)
    Сепак ќе кажам дека оваа имала "среќа" ( да не бидам погрешно сватена сега) што била снимана па сега ќе добие колку толку мизерна правда, а замислете само колку *не се снимани *....

boomsleng, pdb123, wendy2 and 2 others like this.
  12. Kataklinkers

А кој оправдува?
    На девојчето ако не му помогнат адвокати и и го истераат случајот не верувам сама да има храброст. Штета што нема поддршка од фамилија, нели татко и ја видел претепана. Да е на некој друг леле овие гадови што ќе ги снајдеше, а сега може и без казна да поминат.
    Поминато е повеќе време, нема повреди зараснале.

13. Justicija

Justicija Форумски идол

И да ги ослободат за нив живот веќе нема! Ќе бидат плукани и тепани од кој ќе стигне ,тие се веќе осудени и животот веќе им е пекол !
    Девојката :( не ме сфаќате погрешно но мислам дека како да го сфаќа за нормално тоа и како да не знае дека е многу сериозна ситуацијата ,и се гледа дека некој и се заканувал и кажал што да збори пред камера ..

14. WildMk

WildMk Форумски идол

Ваша должност е да пријавите.
    На жртвата е одговорноста, дали ќе го заштити насилникот, или не.

15. wendy2

wendy2 Популарен член

Стомакот ми се згрчи од болка додека го гледав видеото.
    Нема оправдување за насилство. Особено кога гледам како физички немоќна личност се згрчува под раката на посилниот, без шанса ни да пружи отпор.
    Плус двајца беа.

Го видов и видеото со девојчето, се гледа дека потекнува од семејство без заштита. Којзнае како е воспитана, штом тепањето си го смета за нешто опростливо. Татко и, ја видел каква дошла тогаш, претепана и не пријавил...? Бог да чува од такви родители, неандреталци. Мене еднаш ми удри шамар едно комшиско дете и со плачење си отидов дома, а татко ми не чекаше ни 5минути веднаш отиде и пријави на неговите и пред нив му се караше. Отогаш никој ме нема закачнато.
    Неможам да замислам каков е тој живот да не немаш грб, заштита од најблиските...:(

Се надевам ќе добијат казна затвор. Може нема лекарско уверение, ама има видео со звук и слика, поголем доказ од тоа дали има...

16. elenaxbbg

elenaxbbg Истакнат член

Само да те надополнам.. За ,,маживе" немам што да кажам,секој коментар е сувишен.Само знајте што ми е криво..Колку што треба да се подигне свеста на мажите за да изостават коментари од типот ,,сама си го барала,"треба да се подигне свеста и на жените.Што читав коментари под статијата.. Од жени ова- ,, па и женскиве денешни си се криви,легнуваат со кој ќе стигнат и после друг им е крив".
    Жена бе.ЖЕНА. Прво јас стварно не сфаќам од кај заклучила по видеоно дека девојчено легнало со кој ќе стигнело.Второ и со 100 души да легнала то си е нејзина работа.
    Некојпат стварно ми е срам што сум женско,од вакви ко оваа што го брукаат цел женски род.Бљак:puke:

Angie1432, hellocity, wendy2 and 2 others like this.
  17. 96kiko96

96kiko96 Истакнат член

Камо на мене да ми се како би ги тепал и двајцата има мајчино млеко да си повратат па да видиме тогаш кој е маж... Клошарана глупа да им еб*ам све што си имаат

buba4e89 likes this.
  18. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Ако е од пред 3 месеци до сега требало да има пријава. Не ми е јасно зошто родителите не пријавиле кога девојката дошла дома претепана. Дали е и во овој случај жртвата осудена од домашните кои сакаат заради комшилук да го сокријат насилството?

@lovestoneddd жити се смени го аватарот, ми правиш психчко насилство :!:

boomsleng, wendy2, Feminka22 and 3 others like this.
  19. Kataklinkers

По сликите гледам само слика со татко. А и изјавува татко и ја видел претепана. После кога го видел видеото не можел да спиел цела ноќ.

Не ми е јасна со изјавата. Којзнае што има изјавено и во полиција, може едниот го брани сега дека си живее со него и се знаат од мали.

wendy2 likes this.
  20. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Значи татко и знаел за тоа и ништо не превземаа ниту пријавил во полиција , каков родител е тој бе ??
    Не би сакала да судам ама девојкава ми изгледа ко насилство да и е секојдневие .. Па уште го брани тој Пепи ,си живееле?? Мислам дека девојката е многу исплашена и дека нема никаква заштита ниту поддршка.