Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Јавно бесење,ваков не треба да го дише и троши воздухот.
    Screenshot_2020-05-27-00-54-58-109_com.facebook.katana.jpg

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  2. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    На ЕденЧлен му/ѝ се допаѓа ова.
  3. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Абе да, но од друга страна таа пишува дека не живее со нив (како била таму) и го објавува ова. 4DF39A41-62F5-4346-A9D1-E2D2711181E2.jpeg
    Не оправдувам насилство, но не оправдувам ни мајката да си ја нарекуваш курва без разлика каква е.
    Ваквите приказни во семесјтва со зависници од алкохол и психотропни супстнации секогаш имаат две страни.
    Ако не те прифаќаат дома, терај си по свој пат. Ете се прикажува како бог знае колку да е интелегентна и образована. Парталите и живеј сама. Не враќај се кај шо не си сакана. Снајди се. Немај комуникација со родители. Но, судејки по нејзиниот твитер профил, се гледа како се “снаоѓа”. И тоа е ок, многу го бираат полесниот пат. Но, што бара пак кај родителите?!
    Затоа и не ми е многу за верување приказнава.
    Девојка, така крвнички претепана од татко, прво што и текнало е да се слика за фб?! Ок!

На LadyC, Abeja, christinnn и 3 други им се допаѓа ова.
  4. LovelyGirl3

LovelyGirl3 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2013
    Пораки:
    1.375
    Допаѓања:
    10.527
    Се гледа дека не се најокеј семејство... Немам ништо против начинот на живот на Конопова, се гледа дека е малце контроверзна ама според мене и храбра.

Со ваков бекраунд на семејството до некаде сфаќам зошто некои личности го одбрале ваквиот тек на живот да речам.

Но! Никогаш нема да оправдам семејно насилство, никогаш нема да оправдам мајка да застане на страна на татко што и го пукнал носот на ќерката! Тоа е ненормално, колку и да грешела (ако грешела).

Мајка ми ми рекла дека што и да се случи дури и најголемата глупост д а ја направам она секогаш ќе ме поддржува во секој чекор. Мене и брат ми.
    Знам како се борела за мене и кога сум била за некои ситници како дете крива и ме бранела пред сите, а карала и поучувала дома. Истото е и со татко ми.

Луѓето во несреќни семејства ретко кога излегуваат без последици врз карактерот и начинот на живот.
    Не ја осудувам, а за вакви родители само заслуженото им го посакувам!

Љубовта на родителите е најважно нешто кај детето, на било која бозраст, и на три и на триесет.

На dayla, Nausicaa, lovestoneddd и 10 други им се допаѓа ова.
  5. tijanana

tijanana Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    681
    Допаѓања:
    3.642
  6. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Не верувам дека размислувала што да направи попрво, во такви ситуации ретко кој пази на изразување. Не е оправдано тоа што го напишала за мајка и, не знаеме каква е таа, ниту нивниот однос. Лесно е да се каже да не оди кај родителите само заради едниот од нив. Мајка и најверојатно се плаши од него и нема храброст да се спротивстави, можеби не се разделила поради озборувања од комшиите.
    Нема доволна причина за некој така да си го претепа детето. Ама на пијан човек не му треба никаква причина.

На *Amethyst*, Angie1432, ЕденЧлен и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Гледам не си упатена многу многу со девојкава,па ајде да ти кажам зашто ја нарекува својата Мајка курва.Мајката нејзина на секој пост,каде што постои од Моника и пишува,дека е срам за семејството,дека требала да ја абортира,и какви све не грди зборови,па што очекуваш од таква Мајка,како да ја нарекува,цвеќе?љубов?живот?Извини ама и јас да сум на нејзино место,да ме демнеат секаде,да не ме оставаат да живеам како што ја сакам,да пишуваат секаде дека сум ваква,таква,и најлоша,нема ни ја добро да зборам за нив.Иначе она не живее колку што знам со нејзините,него си живее сама,а Таткото нејзин дошол на гости,јас вака ја знам причава,може грешам незнам.Факт е дека со Алкохоличар не се живее,се знае колку и да е добар,дека еден Алкохолот ке си го земе данокот,и ке направиме хаос па дури и жртва да има како во ситуацијава,каква и да е Моника нејзин избор на живот,и најмногу ГО ОСУДУВАМ НАСИЛСТВОТО,СМРТНА КАЗНА за таквите како нејзиниот Родител.

Се сликала за на Фб,Инстаграм,за да има докази,затоа што можел психопатот да и го земе моб,и да и го искрши,и после да биде дека некој сосема друг ја тепал,затоа све што е Онлајн си има база на податоци каде што останува,паметно направила за да видат СИТЕ каков родител има,и да се земат примери од ситуацијава.

Некој вака да те унакази НЕДАЈ БОЖЕ,сигурно нема да пишуваш срцка,фала што ми ја смени фацата,многу ме сакаш,те обожавам.Да не се правиме чукнати во глааа,најлесно е тука да мудруваме,како не требало.

Последна измена: 27 мај 2020
    На m.i.g, Nausicaa, lovestoneddd и 5 други им се допаѓа ова.
  8. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.606
    Допаѓања:
    63.329
    Мене навистина не ми се објаснува по 10000 пат зошто не треба никој да крене рака на жена. Зошто па родител не треба вака да си го осакати детето ич нема да зборам. Ван памети и лудило ми е сега овде да треба да се објаснувам зошто ќотек не е во ред.

Постов е за да видите од какви да бегате, затоа што утре ќе дигнат рака на вас и ќе ве прекршат од ќотек. Сосе име и презиме, ниту ќе им ги цензурирам ниту пак ќе ги кријам. Сами си ги пишуваат јавно статусиве, сами нека си сносат последици.

На RainbowButterfly, Ambitious, dayla и 6 други им се допаѓа ова.
  9. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Ете како поупатен кажи ми: штом такви се, ја демнат и сл. што бара во нивниот дом или што бара да ги прима во својот?
    А сега да ти одговорам на последното: ако мене ми се деси, ни на крај памет нема да ми биде дека се објавено на нет се зачувува во некоја база за да објавувам слики туку ќе трчам на болница дури ме држат нозе, а после и во полиција. И патем, на сликите не гледа дека баш таткото ја истепал, да тепана е и сето тоа, но не се доказ дека баш тој го сторил тоа. Има други начини тоа да се докаже.

10. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Бес ме фаќа, сакав да напишам долг пост на темава ама нема.

Сешто ќе кажам е дека сакам волов гулачански да скапе во затвор, телото да му труне во самица и душата да му биде заробена таму милион години.

Страшна работа е колку процентот на семејно вербално и физичко насилство се зголеми откако останавме во карантин...

На Ambitious, Nausicaa, 1209 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Уште по страшно е што е нормално за голема маса на народ.Што сакаш повеќе од коментарите на постовите,малце и било,па што барала кај татко и,ма како не ја утепал и какви све не гнасни коментари.

На RainbowButterfly, dayla, Nausicaa и 7 други им се допаѓа ова.
  12. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Луѓе, се згрозив од коментарите под објавата на СИТЕЛТВ на фејсбук. Еден коментар ако имаше нормален. И мажи и жени, не знам како им се пишува зборот АМА во ваква ситуација, како не е за оправдување АМА *причини и изговори*
    Не знам ни кои зборови и навреди да ги употребам за овие нелуѓе.

На RainbowButterfly, Nausicaa, Feminka22 и 5 други им се допаѓа ова.
  13. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.909
    Допаѓања:
    25.611
    Сега баш ја посетив објавата на профилот на девојката , и можам да кажам дека сум ЗГРОЗЕНА од фактот што многу луѓе наместо да пружат поддршка за девојката и осуда кон татко и , тие го оправдуваат она што го сторил тој НЕЧОВЕК . Можеби се срами од ќерка му , ама ваков чин е поголем срам од тоа што таа го правела . Постои РАЗГОВОР , ИНСТИТУЦИИ за лекување од зависности ( и на таа АМЕБА ОД ЧОВЕК и треба институција за лекување од алкохолизам пред се ! ) , ако толку е засрамен од постапките на Моника , тогаш нека седне на маса и нека ја поучи , нека и пружи поддршка и помош , разбирање .. дури и може заедно да одат на лекување од зависности , секој со својата , но заедно да се борат со тоа . За мајката , немам коментар ! Абе ова да му го направи некој на моето дете , има со голи раце да го задавам ! Не татко , светец нека е ! Секогаш постои мирен начин за решавање на ваквите проблеми , насилство не е решение !

На dayla, tijanana, ЕденЧлен и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  14. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    За тоа што се измлатија пролупаниве наркоси и алкоси од село Свето Митрани цел свет се испоизангажира да врти по 911. На кутрана Атиџе пред некој ден и кошарчиња и уништија и пчели и покрадоа, скромно си преќуте и она, но и правдољупците од социјалните мрежи. Тоа што пред немилата случка на скромната и чесна Атиџе која се занимава со една од најблагородните работи, а воедно и најзаслужна што последниве години и се случи нешто добро на нацијата, предност има семеен окрш во Геге помеѓу лица кое од кое помрднато, кажува кај тераме како народ.

На SummerGirl, orevokrsacka и Аргентина * им се допаѓа ова.
  15. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.042
    Допаѓања:
    9.865
    Шо се десило пак сега?

16. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Со вакви изјави си поголем хипокрит од 'правдољубците' кои премолчеле.

Семејно насилство споредено со кривично дело кражба од хуман и етичко - морален аспект добива повеќе предност.

Ама битна е скромноста нели... :)

Последна измена: 28 мај 2020
    На dayla, Nausicaa, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.941
    Допаѓања:
    164.041
    Семејството е дисфункционално.
    Језиви се сликите и никој не заслужува такво нешто. Личи на обид за убиство.
    Но стапот има два краја.
    Двајца порочни и жута минута, посилниот завршил работа...
    Страшно. И не, не е за поддршка што ја претепал, зошто уште еден удар крајот ќе бил кобен.
    Афект е страшна работа.
    Порано, имав прилика да работам со луѓе со проблеми. Обично насилникот е обвинет, ама развојот на афектот како таков...е страшен.
    У случајов не знам дали било така, но... не знаете какви страшни игри играат и "жртвите". Таложат гнев кај другиот, играат игра пред останатите и добиваат поддршка и...исходот е тој...физички напад и заклучокот е - што и да било, не заслужил ќотек. А ситуацијата субјективна до бескрај. Некогаш и жртвата е насилникот.
    Знаете дека мобинг најтешко се докажува?
    Исто така, можда не кај нас тука, ама генерално во светот неретко завршува со убиство на колега кој правел мобинг. А што е мобинг? Се што ја нарушува честа, интегритетот и угледот на вашиот колега. Па затоа, пред да отворите уста да алапачите, ставете прст на чело како ќе го презентирате тој човек таму некаде и дали можеби вие сте човекот со проблемот.
    Булингот исто така, еве знаеме за масовните пукања по Америчките школи.
    Се што создава долготраен гнев... за жал вака...
    Секако, има и други причини, те непричини, психички болести, алкохолизам, наркотици, нелечени трауми итн.

Но сепак, да се лиши некој од живот е пострашно од се друго. Но затоа, начулете уши за двете страни кога ви кажуваат "тажна и жртвена" прича. Некои луѓе сакаат да "навлекуваат" неправди на себе за театарот.

У случајов, не знам што е, ама што и да е за осуда е и едно е сигурно, дисфункционално семејство е во прашање.

Не ме занимаат овие празни и глупи муабети - ако и е, ги срамела, ова правела, она правела... тоа е малограѓанштина.

Последна измена: 28 мај 2020
    На m.i.g, Sejfullai, BlackNight и 9 други им се допаѓа ова.
  18. corto.maltese

corto.maltese Истакнат член

Се зачлени на:
    24 октомври 2013
    Пораки:
    475
    Допаѓања:
    1.030
    Да, погрижа ми е за секоја сплескана пчела работничка, за секоја една капка истурен мед, дури за секој утепан трут и за било каква најситна штета на Атиџините пчели настаната при крадењето. Погрижа ми е за болката на Атиџе, затекнатиот срушен свет кој единствено го има, за кој единствено знае и во кој, иако го помина цел свет, повторно се врати и остана своја. Погрижа ми е што украдените пчели можат догодина да ја чинат дури и копани(!) на празничната трпеза. И да, што се измлатиле пијаницата и бештијана ич не ми чуе.

19. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.525
    Допаѓања:
    38.738
    Ми се гади од коментарите, ми се гади!

@corto.maltese јас те разбирам што сакаш да кажиш, ама една со друга случка немаат врска. И двете се за осуда. Ама ова е страшно насилство.
    И не можам да разберам нормален човек да пишува како што пишуваат во коментари, се е по заслуга, го наместила човекот, срам за фамилијата и слично.

На Nausicaa, ЕденЧлен и *Amethyst* им се допаѓа ова.
  20. flawless_

flawless_ Истакнат член

Се зачлени на:
    14 февруари 2020
    Пораки:
    623
    Допаѓања:
    2.018
    Секоја чест што животот на некоја личност го споредуваш со сплескани пчели. Доколку нема пари ќе добие помош, а тој што го направил тоа ќе биде казнет. А сега просветли ме, зошто оправдуваш насилство?

На Alisa22 и tijanana им се допаѓа ова.