Види, и јас се имам качено со поднапиен возач зашто сум си рекла во моментот 'ајде близу е или ајде ништо нема да се деси'. И јас сум возела со 2-3 пијачки. Сега не ми паѓа на памет. И искрено, мислам дека треба да се крева фама околу секое вакво убиство. Ако немаат пари за билборди да се организира да се донира, новинарите да притискаат, луѓето да протестираат. Толеранцијата за алкохол во крвта да биде 0.0, а казните не 230евра туку 2300евра. Чичко ми во Германија го фатија со кола (ептен малку имаше пиено), го привеле во станица и му го земале возилото привремено. Пријател направи сообраќајка во пијана состојба во Италија, огромни казни плати, возилото трајно одземено, возачката одземена и мораше да посетува терапевт на психијатрија неколку месеци. Мора да се сменат законите, мора.
Озбилна си со коментаров за нечија туѓа смрт? https://burevesnik.net/index.php/ek...j7Zv9l8PHTw1O09BQ-RkQW4kiBQMOgp8jYKF11t82Fb6A
Точно сама,но девојката била жива ама родителите на возачот и сопатничката не повикале брза помош веднаш, туку си ги одвеле децата на чистење, па средиле работа и после тоа повикале брза помош кога девојката веќе искрварила и починала. За ова треба да има одговорност.
Знам ситуација, пријатели на моите родители, братот пијан излета од пат и за жал малолетната сестричка почина, родителите не поднесоа тужба ама сепак беше во затвор, направил прекршок и мора да одговара. Така да и за овој случај, одговорност мора да си поднесат, без разлика кој се и чии се..
И тоа среќа што се родителите екстремно богати па можат да си дозволат за адвокати и странски експерти инаку се би се заташкало.
Не гледам никаде да се води истрага за девојката од Струмица чии родители патем ги донираа органите, а за девојчето од Крива Паланка возачот го осудија нешто минимално неколку години. Пишува дека возачот бил на интензивна нега во Скопје, а другата сопатничка скршена карлица така да тешко дека не викнале брза помош.
Не се води истрага бидејќи се донесе пресуда за возачот во затвор е, не прашувај на колку е осуден, бедно е ама тоа е. Семејството на девојката мислам дека доби социјален стан и вработување добија.
https://kurir.mk/makedonija/hronika...edno-teshko-povredeno-otkako-izletale-od-pat/ Во ден на жалост пак жалост. Аман бее, млади души. Сувишно е се. Нека почиваат во мир сите.
Секундарно ме обзеде бес и овие ќе јадат и пијат во затвор 3пати на ден 10год на сметка на државата! А што ќе се случи со децата не сакам ни да помислам. Не дека сега сонце ќе ги огрее. https://sdk.mk/index.php/makedonija...UjpX3ZtJ0wMecOc9NKvxEZ_J-2Cuc9TGhbxuGbXLeawKE
Како може да постојат вакви родители, не можам да ги разберам. Се надевам дека ќе добијат казна каква што заслужуваат, а не да им намалат.
24 годишна девојка смртно прегазена на пешачки премин кај Сити Мол... Другиот тешко повреден исто 24 години. Алоо луѓее имате бе осет?
Страшно е ова веќе, ни на пешачки не застануваат, е како да поминеме ние да прелетаме. Секогаш морам да застанам пред пешачкиот затоа што никој не застанува, срамота. Жално за девојчето, несовесни возачи има и ќе има засекогаш.
Бог да ја прости... Душиче... Поминав пред еден саат едвај од кај Сити Мол, видов куп полиција и болничко комбе, баш си кажав дека белким нема ништо сериозно. Ова веќе е хаос низ Скопје! Секакви возат и добиваат возачки. Претекувал на пешачки друга кола која застанала. Каде ќе му оди душата незнам јас
Значи, многу сум гневна, пред неполн месец на татко ми му се случи слично и едвај преживеа, а ене го ѓубрето дома седи крсти нозе!!! Значи, им се може никој не ги казнува па лудуваат по улици, нема казни ниту закони во оваа напатена земја, ете затоа им се може да возат лудо на никакви казни!!!!!!!!!! Човечкиот живот изгледа не вреди.
Не е само во Ск секаде е, ние сме мал град па и кај нас се случува, несовесни се возачите, тешко им е да застанат на пешачки, летаат со тоа колите.
и тоа возачот е роден 1999 година, дете којзнае колку има возено за да оставиш некого на лице место. Жално немаме никаков кодекс на однесување, ниту почитување на правила. само ние на балканот се однесуваме како неадерталци, во град ти да возиш над 100 е лудост