Новинарите да престанат да известуваат дека е незгода. Ова е убиство. Девојчето е убиено од несовесен возач, кој вози со два пати поголема брзина од препишаното. Жално, утре може да биде секој од нас.
Никаков за жал, не вреди животот изгледа. Тешко на родителите на блиските слично преживеав, да не даде господ на никој
Ниту идиотите што ги убија Фросина, Гоце, Иван и Милан, Иван кај Католичка не добија некои си казни. Веќе не очекувам дека вакви случаи се казнуваат асално воопшто. Девојката нека почива во мир
Значи пешаците никако не се заштитени! Ниту на пешачки, ниту на тротоар! Страшно е со колкава брзина се вози на партизанска и колку не се почитуваат останатите правила. Многу, многу ми е жал за настраданите. За жал, како и секогаш ќе се заташка работата особено возачот ако е млад, никаква казна ќе добие. Истата приказна како со хирургот Јота.
Пред некое време пред мои очи, дечко на тротоар ќе го акнеше еден со кола што се имаше качено и возеше таму.
Голема трагедија, немам зборови!!! Како не се доизмангупија веќе еднаш, све да им …. Лута сум, особено дека знам дека нема ни казна да добие дегенот убиец.
Нормално дека од куропецање е случено нештово, ќе претекнувал некој кој застанал на пешачки, како така фраерот да застане на сељаци кои одлучиле да преминат улица и да не ги почекаат недоносениве да се изнакурчат. Со нозе би го изгазила сељакот, нажалост нема да ја врати девојката. И него и сите кои мислат дека господ за јајца го фатиле оти влегле во кола. Мрш.
Нека се обесат на плоштад неколку такви татини синови па после ќе ги гледаме богаташчињата како возат велосипеди. Премногу сум гневна. На пешачки ејјј, на пешачки!!!!! Барам крв!
На пешачки бе, на пешачки!!!!! Не знам дали има нешто да се каже за вакво убиство. Живеам на Партизанска и баш прееска шетајќи, џандарите си свиркаа на подзастанати коли, кое е секојдневие овде, додека јаките фаци буквално им прелетуваат пред очи. Еден не е застанат заради брзо возење. На тапет им се обични коли, нив и ќе ги тресат и проверуваат по 3 саати. Ама буџетарите, е тие со крената рака ќе проаѓаат. Ама нека се кара уште народот кој бил помало зло, додека по улица ни гинат деца.
Чекајте ако дознаеме кој е ќе е премија, во вукојебинава се кријаат ваквите и шанси нема идентитет да му се каже. Ние загрев за казни сонуваме, чекајте ако го кажат кој е премија е.
Мене на тротоар ми е страв да не ме утепа некој со точак од позади, а не па на пешачки. Страшно е, немам зборови више...
Уште колку луѓе и деца треба да бидат убиени за на некого да му светне дека треба промени? Сум била сведок мноооогу пати кога полицијата се прави на Тошо додека некое куртонче се курчи со колата на татко му. @Компир Манџа пф, пази да не кажат. Ги штитат
Нема да се дознае. Ќе го штитат како бела мечка и ќе си помине со опомена и препорака за нареден пат да биде повеќе внимателен.
Џабе е само да се знае кој е кога казните ги знаеме какви се! Се е веќе видено и слушнато, акутен стрес, ама фино е детето на мравка нема згазнато, абе какпа алкохол нема пробано итн итн... Многу се изнервирав,многу!!!! Цел ден ми свират на уши со тоа колите, обезбедувајќи ги главните ни фаци. Не дај боже да им се најдеш на пат ако некој проаѓа, абе и на тараса да не смееш да излезеш јер си опасност за јаките политички ѓубриња, ама овие што се убијци, никому ништо, затоа што тие што загинаа не се деца на познато име!!!! Уффф....
Ќе кажев да го мачи убиството до крај на живот. Мирен сон да нема веќе. Ама па тој да имал совест немало да прелетува на пешачки. Бар името да се дознае, да знаат луѓето околу него дека се дружат со убиец, без трошка грижа на совест.