Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    17.644
    Ако на пешачкиот им било црвено неможе само кај возачот да е вината.

2. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.528
    Допаѓања:
    8.035
    Кажаа дека не работеле семафорите. Значи возачот задолжително мораше да ги пушти да преминат улица.

На Oneo, noteforself, Harper и 8 други им се допаѓа ова.
  3. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.764
    Допаѓања:
    40.234
    Виновен е што возел толку бргу во населено место.
    Аман, не го правдајте

На Oneo, noteforself, Harper и 14 други им се допаѓа ова.
  4. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    17.644
    Епа ете многу фактори придонесуваат.Само жално е што поука од се ова нема да има.Отидоа толку луѓе никакви казни.

5. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    17.644
    Аман неможеме да кажеме мислење?Дали мене не ми е жал за девојчето,дали реков дека е ок што возел брзо?Ама кажав и ако они поминале на црвено не е ок.Се повеќе и пешаците се замислени со мобилни во раце.Сите придонесуваме да биде општ хаос.

На cutieee123 и Cyclop им се допаѓа ова.
  6. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.764
    Допаѓања:
    40.234
    A кој кажа дека не смееш да пишеш мислење? Многу нежни бе

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Sakura

Sakura Активен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2021
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    77
    Кога се вози покрај пешачки се успорува и кога ти е зелено ради не дај Боже. Па и на толку раздвижена улица. Девојката е усмртена и исфрлена неколку метри, сигурно не возел по прописи. И да поминала на црвено, имало пред него кола застанато најлогично е да помислиш дека има пешак, зошто претицувал? Не е работата после кој ќе биде крив кој прав, колку и да си у право успори подобро отколку нечиј живот на душа да носиш.

Се согласувам со некои од вас дека е греота за сите учесници. Греота е и за шоферот, ама сепак кога си зел возачка и си седнал зад волан носиш одговорност и за другите околу тебе. Не може тоа дека сите правиме прекршоци да биде оправдување за вакво нешто. Како и за секоја одлука која ја носиме во животот исто и ова има последици. Сигурно не тргнал од дома со намера да убие некој, ама го занемарил фактот дека тоа може да се случи во моментот кога нагазил на гаста на пешачки.

На noteforself, Harper, Indiegurl и 9 други им се допаѓа ова.
  8. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    17.644
    I ti mnogu napeta

9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.960
    Јас за да одам дома поминвам преку обиколница. И често има вакви инциденти кај шо еден те остава НА ПЕШАЧКИ да поминиш, другиот зад него претицва. Вчера ме остај камион абе страв в коски оти немам увид шо се случва зад него. До пола, ѕиркаш дека никој не претицва. Поминваш. Истиот ден, мајка ми кола ја остај да помини, камион и кола после камион претицват. Баш вечерта си разменвавме искуства од ко видовме веста пошто вакво возење тука е реалност. Некогаш се думам шо се врти низ гла на вакви дегени. И нема и нема логичен одговор за ова. И жално шо мојот страв на некој му стана црна реалност. Државата не превзема многу. Кај нас пример оти имат исто вака чоек соберено и остаено на лице место, иди полиција два пати неделно, по 1 сат ко демек гледат шо се случва. И толку. Абе клај камери. Абе казнувај. Земај возачки. Нека преполагат копилињата ако не знат да возат и ако му се повтори ич нека не возат ебате ропаци. Сега ради некој ропак живот згасна.

А сите вие со судење дека можи убиецот не убил - преиспитајте се. И да убиец. Чим свесно претицва на пешачки убиец е. Не е сообраќајка. Не е несреќа. Убиство е. Оти на та брзина ни можи да застани, ни чоек можи да преживеј. А чим друг застанал на пешачки. чунки пешак врви.

На Oneo, sweet-cherry, Annath и 14 други им се допаѓа ова.
  10. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.528
    Допаѓања:
    8.035
    Виновен е возачот. Со толкава брзина не се вози низ населено место.

На Oneo, noteforself, Harper и 15 други им се допаѓа ова.
  11. simona_baby

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.644
    Допаѓања:
    17.644
    Епа виновен е де.Не работеле семафори,морало да даде предност.Возел брзо ги собрал,крив е.

12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.764
    Допаѓања:
    40.234
    Како нема да бидам. Невина девојка ја УБИЈА. Да, ја убија. Убиство е ова, не несреќа. Да возеш во населено место и да не кочеш пред пешачки, а да претицуваш кола која застанала за да препуште пешаци на пешачки е убиство.
    Свесно да дивееш во населено место е обид за убиство. Толку

На Oneo, Konfetka, noteforself и 11 други им се допаѓа ова.
  13. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    2.892
    Кога татко ми го лупна дебил како овој ѓубре, судијата на судење рече, во ред се несреќите, зашто луѓето толку се вознемируваат кога ако сме реални никој не ја посакува таа несреќа, е до толку сме, ова е тоа нашето ете зашто сме таму кај што сме!!!!!!!!

14. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.918
    Допаѓања:
    23.849
    Мммм...можеби.
    Ама еве лично за мене ќе кажам.
    Не сум уште искусен возач, возам само со придружба и ми е страв да кренам над 50 и таму каде смеам, не па на прометни улици.
    Си терам средна брзина константно. И празно да е пред мене, не фурам ко луда. Или ако видам некој застанат, автоматски ми доаѓа да удрам кочница, не да забрзам уште толку.

На Tinka2304, Cosmic Girl и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  15. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.918
    Допаѓања:
    23.849
    Возел со факинг 70...на Партизанска...на најпрометниот булевар во Скопје.
    А и да преминале на црвено, кога возиш и видиш пред тебе застанато возило, а пред него пешачки, првата помисла не треба да ти е да забрзаш и поминеш, туку да испиташ ситуација пред да продолжиш.
    Секој асален возач знае дека и кога правилата нему му даваат предност, пак пази наоколу.

Последна измена: 21 јануари 2022
    На VDT2906 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. benzema

benzema Активен член

Се зачлени на:
    29 ноември 2021
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    107
    da se kladime deka kopileto nema da lezi v zatvor ;/;(

17. нина122

нина122 Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2018
    Пораки:
    4.747
    Допаѓања:
    13.638
    Тоа се знае, не работеле семафорите, немало собраќаец за да регулира значи олеснителни околности, најмногу што може е условна да добие..

18. boo3

boo3 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јули 2015
    Пораки:
    1.580
    Допаѓања:
    5.736
    Баш ако не работат семафори треба да застане на пешачки, притоа друго возило има застанато пред него. Ова со семафорите не би требало да е олеснителна околност ама чудесна Македонија...

На cresa-jagoda и Bezimenka90 им се допаѓа ова.
  19. Munchmallow20

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.918
    Допаѓања:
    23.849
    Ако бил ваков случај, тогаш Е крив до максимум.
    Во случај кога и пешак и возило можат да поминат, пешак има предност. При дополнително зелено, при трепкаво жолто, кога не работат, и кога воопшто ги нема семафорите.

ПС
    А од такви што не те чекаат, дури ти свират кога за нив е дополнително кошмари си имам. У маало на две раскрсници имам така и рееетко некој да ми дал предност во таков случај.

На cresa-jagoda, Feminka22 и boo3 им се допаѓа ова.
  20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Види ти си во право ама прашање на свест е. Плус Партизанска е улица на смртта. Долга е и привлечна за тркање, таму треба легнати полицајци да има, затоа е зададена брзина од 30км/ч не 60 или 70. Ама таму знае да се вози и до 90.
    Свест е дека сите три ленти, од кои едната е за автобус и треба да е само за автобус пешачкиот ги покрива сите три ленти и факт е дека ако некој застанал на првата лента не значи дека ќе застане на средната,а најчесто на средната не ни застануваат. И тоа е грешка, што од школата, што од самиот возач. Не од сите школи ги учат да застануваат на пешачки, некои не ни полагаат со повеќе пари добиваат зелено светло.

На senjorita-v, ElenaOfRivendell, Feminka22 и 2 други им се допаѓа ова.