Е замисли, последно ко поднесував пријава во станица, 3 саати седев и чекав за инает... оти знаев дека сакат да ме фатат на кондиција и да се откажам
Па ја шо зборам. Еве ќе пријавиш...и? Луѓе што продавале јаболчиња и марули на тезга или украле храна построги казни добиваат него идиотиве. И тука не ни мора да биле поткупени, судство само по себе не функционира асално. А судство и полиција не се рандом обични граѓани, од оние "повисоките" се.
Katastrofalna soobrakjjna kultura. Do koga ke stradaat nevini dusi?b Taznnoi zalno. Podito da se zglokemat kaznite za vakvi banditi. Civ saka sin neka e day se KAZI javno koj e I da si odlezi vo zatvor.;mora da ima sankcioniranjezavakvo vozenje. Policija da patrilira povekje a najvekje kaj bulevarite.j
Не знам, кога се вработувале што мислеле. Кога мислеле дека ќе работат како полицајци, нели си замислувале дека ќе се занимаваат со криминал? Дргарка ми пред некој ден биле на ушно со упат, за воспалени уши. Уште ќотек што не јале и од доктори и од сестри, оти отишле на преглед. И викам шо не им рече, добро бе, кога учевте за доктори што си замислувавте? Нели си замислуваш дека работата ќе ти биде преглед на пациенти, на полицаец би му била работа со криминалци, на пожарникар гаснење на пожари, итн да не бројам. Како се е ко од небо паднато, како да ти прават услуга, а не да си ја работат работата за која земаат плата? Уште да не треба да се извинам ако одам во станица да пријавам? Што не и се извинат тие што и го реметат раетот на продавачката во маркет?
Се согласувам. И? Чаре? Еве, ти си правник колку шо знам. Дај предлог шо мојме и како мојме да смениме.
петиција бе! протест, бунт нешто мора уште колку животи ќе отидат. ете пишувате у темана, на едно место да е се` и да договориме нешто „Беше на маса ставена и темата да се амнестираат тој што украде 150 ќебапи во Велес и дедото што продаваше марули без фискална, но сепак решивме таквите криминалци да ги држиме зад решетки затоа што може да се опасност за државата и општественото уредување“ стои во соопштението на собранието ејј ало, украл ќебапи да се нарани, криминалец бил.А Мијалков, Грујо, Камчев, Јанакиески шо се бе? ТРИ ГОДИНИ ЗА ЌЕБАПИ. некој за сообраќајка кај што УСМРТИЛ ЛИЦЕ 15 месеци ти ебам државата ти ебам не се палам до вечер овде пошто зоврев. Чувајте се и отварајте 10 очи
Е де, ама кој? Кој кур протестира кај нас, ако партија или невладина не ги собери? Јас не сум видела самоиницијативен протест во Македонија.
Еве ние од фемина, ќе шераме постови.Се` само да договориме прво што сакаме да се смени и ШТО мора ама и до менталитетот е бе луѓе. Сите се као ,,е ја иам чоек ваму онаму што ќе се замарам"
Аха Знајш колку мајтап си играле членовите кога сум се обидувала да се организираме за нешто? И после престанав да се обидувам да ги соберам, па почнаа да ме дупчат оти “само сум зборала, ништо не сум праела“ Пробај, ако сакаш, ќе видиш како изгледа
Само со бесплатни сендвичи и сокчиња можеш да ги натераш да искачат на протест, ама за тоа треба пари...
2ца без 3ца ќе искочат. Џабе е трудот. Глуп е народот. Важно за митинг 100.000 ќе искочат и око нема да им трепне.
Да ми си здрава и жива. Ситни души сме. Зато и државата ни е ваква... Промената почнува од себеси, ама за напредок на општество, треба и вистинска грижа за заедницата околу тебе. А не само за газот да си мислиш.
Itno da se promenat nekoi raboti ili narodot na protest. Da pocnat da se postavuvaat kameri koj zgresi da si plati. NEMA vrski NEMA nisto.Si napravi belja kesi Plato's. Za vakviincidenti Zimanje vozacka I zatvor.civ saka sin neka e.
Ае преку кур више од муабетов. Да, ќе си правиме муабет за тоа на Фемина, издувен вентил ни е на многу души, исто како и фб, инстаграм, твитер и други медиуми. Еден муабет да помине нема а да не кажеш одма дека само си збориме тука и ништо не праиме. Знам дека ништо не правам Вајлд, у реду е, остави ги луѓето да се истишат и не им набивај вина оти се пасивни и ништо не прават. Ексик више, аман.
Денеска мислам на дечкото шо настрадата заедно со девојката. Само едвај можам да замислам како тој се чувствува, траума за цел живот. Се надевам дека е добро и му посакувам брзо физичко и психичко опоравување.
Вајлд кога ќе пишеш Уште повеќе ги трауматизирате семејствата, без збор останувам. Сите сме гневни, на нивна страна, сакаме правда, како ги трауматизираме ние кажи ми. Ако се организира протест ќе излезам. Јас да организирам не можам. И нема зошто да се објаснувам зошто не можам. Да ти набројам колку трагедии се случија во последниве месеци и никому ништо. Зошто дише на ВРСКИ оваа држава и ризикуваш штета на себе си ако се понашаш ко никој ништо да не ти може и ќе тераш правда на слепо. Ако некој е спремен браво. Јас не сум спремна пошто ми се има докажано сто пати она - кај што има сила нема правда. Некои се убедени дека во ред е да се остане во државава и ќе ме убедуваат дека треба да се прават промени, чиниш 300 години ќе живееме. Ова дојде до степен надвор од дома да ти е страв да излезеш, а го правите ко да гласаме дали во некој парк да се засади елка или смрека.
Па да еве Нешковски кога го претепаа, новинари, полиција не смееја да зуцнат. Сигурно пошто мислеле на блиските да не се трауматизираат нели... И да не се дигнеа на социјални мрежи, немаше да го дознаеме ни името на детево ни дека бил убиен. Ама важи, подобро било очигледно да се ќути како со Мартин, полесно за фамилиите.