Не претицувал туку заобиколувал возило што стоело да ја пропушти сега починатата и нејзиниот дечко, теоретски гледано можел да вози и 40 во таква ситуација но моментот што има жртва доволно кажува дека тоа не е точно.
Ми се гади и од новивинарите. Секакви срања за несреќата изнапишаа а дури Буревесник не објави кој е возачот, они ништо. И секако дека не возел 40 или 45. Ми се има случено 10 м после пешачки ми излезе човек полуслеп и глув. Возев 40 максимум, а човекот се удри на задна страна од колата, значи тој не ја ни видел а излезе на улица. Застанав, му понудив да го однесам во болница, не му беше ама баш ништо. Живеел таму, соседите дури и му викаа што не пази, заради него ќе заврши некој во затвор. На колата немав штета. Сестра ми ја удри комбе што возело 80, па кочело, и во времето на ударот било 40-50. Имаше само потрес на мозокот, на комбето никаква штета. Вината беше на Македонија Пат, па се договорија со шоферот никој никого да не тужи. Другар во Автокоманда го удри кола на пешачки со околу 80, излетал неколку метри и едвај остана жив. На крај ни оштета доби, ни ништо, џабе даваше пари по адвокати Детево под 70 не возело, како и многу други на таа улица. Колата е лом, девојчето излетало неколку метри. И со вакви лаги дека возел 40- 45 уште толку ќе се иритира семејството и јавноста. Тоа што мене ме чуди, зошто на сред бел ден, не работеле семафорите?
Па не е исто? Дали го заобиколил или го претицал.Пак од позади него се избацил. Шо и да праел не е битно.Требал и морал да застане. Нека му е на совест сега Оваа случка уште еднаш покажува каков нервен и нептрпелив народ сме Сите брзаат негде сите свират сите пцујат.Искачаат 5-10мин порано а им требаат повеќе да стигнат, и прават срање.По мене треба одзимање возачка Детево не знае да проценува и е ризичен А само Бог знае уште колку вакви ги има ко него @kikikikirika несреќата се случи малку пред 20ч
Ти кажав. Насочи ја енергијата кон нешто полезно и функционално. Медиумите не се оние што згаснаа нечив живот, така да не ја барај одговорноста од нив. Во случајов, може само да бидат од помош и да се врши притисок.
И со 50 може да се закочи, можеш и рачна да дигнеш, но проблемот е што типот веројатно дал гас непосредно пред пешачкиот и возел над дозволеното.
Претицување е кога и двете возила се во движење а заобиколување е кога едното возило не е во движење.
Очигледно некој има премногу време во животот. Зошто до толку не се замарате што цело Скопје ќе се грее на мазут цела грејна сезона? Знаете какво загадување е тоа? Ќе се задавиме. Наместо на гас. За такви круцијални работи толку да се замарате можеби и ќе ни тргне работата.
Не го правдам воопшто, незнам каде гледаш правдање од моја страна, само ги гледам сите олеснителни и отежителни околности.
Го гледав сега видеото кај што го носат детево во притвор и ми падна жал искрено и за него и за семејството. Езива сцена, еден татко испраќа дете во затвор, друг во гроб. Не сум правник, ама зошто е во притвор? Нели во притвор се луѓе што се опасни за околината и што можеби ќе избегаат? Јас не мислам дека овој млад човек би излегол од дома овој месец.
Vo ovaa nasa zemja nikoj ne dobiba kazna ko sto treba, toa e fakt, unazad godini isto zgazeni deca ,vozacite nikoj ne e osuden. Od druga strana pak se preteruva so mesanje na se i sesto, sto e bitno majka mu sto bila premazena, pa se napomenuva bogat starec, pa sestra mu stan imala, ako ne aj i za tretata bratucedka da najdeme sto pravela. Toj si e vinoven i treba da si odgovara, a privatniot zivot na negovoto semejstvo ne ne zanima, pa uste tuka se naogaat nekoi sitaci odma kazuvaat sto kako pravele, samo za na fb ne biva nas. Zalno upropasteni mladi zivoti i na devojceto i na deckovo , so vakov tovar ke zivee cel zivot.
Демек постои сомнеж за можно бегство.Сега јасно ви е колку се моќни медиумите?Да не се разбеснеше народот и да не објавуваше секој медиум што постои дечкото ќе го пратеа дома.Ова е тој притисок од јавност што некогаш е добар.
Овој прегази двајца и уби едно лице од тие двајца.Опасен е за околина. И да го пуштеа,можеби ќе избегаше.
Доволно е да му одредат домашен притвор, јасно е дека е тој сторителот, го има признаено делото, сведоците се испрашани не може да влијае врз нив. проверени безбедносни камери. Ова е заради притисокот на општеството и тоа што не е дете на некој голем. Тој ќе биде осуден на најголемата можна казна народот ќе аплаудира и ќе вика има правда. Во притвор е бидејќи не е дете на некој голем да беше на голем ќе се спогодеше со ОЈО до сега и ќе беше на условна. Се изживуваат врз обичниот народ
Го гледав сега и јас видеото, дечки овој не личи воопшто на некој багабонт, а и овој е најверојатно татко му, обични луѓе се, какви богаташи какви глупости. Се расплакав кога го видов колку е невино детево, излеа стварно е од оние случки кој на секого можат да му се случат, и не е поради глумење фраерлук.. Не знаев дека се такви возилата на полицијата за носење во затвор, со решетки, тоа ми беше уште еден шок..
Да, ама децава на „неимотните„ родители знаат дека немаат грб позади, па повеќе внимаваат, додека децата на „син на мама и тато„ се курчат пошо знаат дека тука е мама и тато, ќе средат работа И ова не е малограѓански муабет, туку е црна статистика која се почесто се повторува во државава. И да, треба да се дискутира за истово
Ne bi rekla, tuku ne e dete na nekoj golem. Sto se sluci so onoj sto go pregaze Ivan Bilinski deckoto si e vo Avstrija, a roditeli ostanaa bez sinot edinec, sto se sluci so Verica Belcevska na kolku go osudija na 15 meseci ako ne gresam? I ne go ni zatvorija odma ko sto znam, a uste kolku vakvi primeri ima niz godinive nikoj ne odgovarase. Sto da kazam ne znam, za mene i deckovo e dete spores godinite i vidov na videoto deka e preplasen, cel zivot ke si ima vina, nikoj ne sakal da ubie covek, abe mace ke ti pretrca pred kola pa sum vrtela naglo da ne go zgazam ne pa covek, nikoj ne posakuva vakvo nesto
Ама дечково не е од тие богаташките деца Ана. Погрешно медиумите пренеле. Кој јак грб со татко му надничар од Гевгелија,тој на снимката.