Момче од Америка, доби 24 години затвор, за усмртување на жена и дете на пешачки премин. И овде пишува, дека ги убил, а не дека е несреќен случај! Ама тоа е Америка.. Каде што се знаат законите и нема да излезат убијците за година-две.
Зашто гаден народ? Што изразуваат револт? Што бараат да му се суди онака како што вистински е? Ја нигде не видов дека ќе го бесат и дерат на плоштад, истото што се пишува у темава го пишува и у постот.
Доколку се работеше за нивна драга особа ќе видиме дали ќе го оправдуваат убиецот. Жално за фамилијата, со убиството не е уништен еден живот туку многу повеќе...
Strasno, jas se sfakam ama ovie kolnenja nikad, a tie istite sto kolnat se so sliki na profilni od Bogorodica
Никој не оправдува убиец, ама овој не е убиец.. Направил грешка и ќе си ги сноси последиците, веќе ги сноси, ај сега ако не па да земеме сите да споделуваме слики од него, од татко му, од мајка му, и да ги колнеме, не бива, секој човек си има достоинство, што ако некој од неговите не може да го издржи притисокот од јавноста и се самоубие, полесно ќе ви биде? Мислете пред да споделувате вакво нешто во кое освен омраза нема ништо друго.
Pa ne bas taka, vikaat da crkne , da umre, se i sesto procitav denovive, a majkata na drugiot decko mesto da se posveti na zakrepnibanje na sinot i instituciite da si ja vrsat rabotata pisuva na fb da mu gori dusata vo pekolot, ako ova e ok za vas za mene i mnogu drugi ne e. Jas ne go kolnam ni najgolemiot dusman a vie kako sakate.
Жално е и за дечкото но многу пожално е за изгубениот живот и нејзините блиски што ќе ја носат таа болка уште долго, животот бил пред неа, на 24 години да настрада поради нечија несовесност не може да помине неказнето, во Америка на вакви не им бега најмалку 15 год затвор но тука очигледно помалку се цени животот.
@нина122 Колнењата на социјалните мрежи и пишувањето на новинарот за мајката на типот се гадни претерувања,ама ова напишаново не е гадост,туку искажување револт и барање правда. @butterflysk Не мешај. Бел ден да не види се користи во смисла да не види арно во животот,го кажале во смисла да го затворат. Да ве потсетам,овој не ги почитуваше сообраќајните правила и уби нечие дете и повреди нечие дете! Тој што одзема живот е убиец!
Ama jas ne zboram za bel den, zboram za drugi kolnenja i kletvi, da ti gori dusata vo pekolot sto e kazi mi? A istive ovie sto kolnat utre den ke odat vo crkva so zejtin i peskir i ke se pravat vernici.
Навистина претеруваат. Возачот е крив и мора да си одлежи ,разбирливи се вакви коментари но од најблиските,но тие сигурно од болка и тага не седнале да пишуваат по нет,сите други се само сеирџии кои го подгреваат уште толку револтот,демек се стаават на местото на семејството на жртвата.Но животот е непредвидлив,секој од нас може да биде и од семејството на возачот,верувам тешко им е на нив.
И во Германија истото. Два пати по три месеци сум била, ниту еднаш не ми се случи да не ме пропуштат на пешачки. И да не сум била во план да преминам улица, откако ќе застанат не ти е пријатно да не поминиш. А тука кај нас ко ретардирани. То зелено светло на пешачки да е не те пропуштаат, ти сечат пат, а не па на пешачки без семафор да те пуштат. Така мене еден џип вчера ме пресече, зелено беше за пешаци а братот лабаво си помина, збрчи пред мене, свеста ми ја зеде. Толку сочно му опцув, ми олесна на душата колку толку. Не не бива и не не бива. Само казни високи му е мајката. Ама шо фајде и од нив, пак на селективна основа ќе се казнува.
И мене тоа ми падна во очи ама ај си викам што ќе го коментирам, бес, револт, тага, се измешано ама како и таткото на дечкото што се спасил мислам дека целта им е да ја потсетуваат јавноста за сето ова и да е на нивна страна, дека ова било битка на јавноста и до некаде е сите не засега безбедно да можеме да поминеме на пешачки. Ама сега кога е во притвор што според мене е дискутабилен треба институциите да ги преземат работите во свои раце. На што личи тоа да цркне, ај да го каменуваме и глава да му отсечеме во јавност, каде тоа? Јас никаде не го оправдувам, нема не ги видел пешаците, има почитување на правила во сообраќај, не ти е добро не влегувај во кола зад волан. Не може ќе војваме по улици како на трки и да чекаме ништо нема да се случи. А сето ова и сите овие црни точки на патот мора да не научат сите нешто. Еве како што спомнува членката погоре требаше тогаш сите да излеземе на протест и до некаде добро е што ставија железни огради на тоа место, ама пак семафорите не се добро координирани кога е зелен едниот брзо станува црвен другиот и чекориш што е можно побрзо за да поминеш. Друго во земјите од ЕУ секаде каде што сум живеела и престојувала, Германија спомнала погоре членка, да особено таму, па муабет нема колку строго пазат, а те видат се усмеруваш кон пешачки иако нога не си ставила над преминот одма, ама одма застануваат, кај нас гледа побрзо да прошиша. Многу лоша сообраќајна култура имаме, сите кога полагаат почитуваат правила колку да положат, а потоа како да забораваат што ги учеле, дека пешаците се најранливи на асфалтот и имаат предност, а на пешачки се сам Господ, мора, ама мора да им се застане и даде предност.