Црна хроника

Discussion in 'Политика и настани' started by Ицолгудбејбе, Mar 31, 2017.

1. Cosmi

Cosmi Форумски идол

Лани во јуни.
    Маж и со бебенце ја чекале од другата страна,почина во болница.
    Возачот со мерцедесот никој не го разбра кој е, а бебето без мајка остана.
    https://skopjeinfo.mk/zhena-pregazena-kaj-josip-broz-prenesena-vo-klinichki-so-teshki-povredi

Angie1432 likes this.
  2. Legally_Blonde

Legally_Blonde Активен член

Каква човечност? Како шо дошло времето човек крив ќе е ако помини на пешачки.. И да умре пак е пешакот виновен а не размазаните мамини синчиња. Срамотно и жално!!!

3. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Јас колку што знам во притвор е моментално.Значи допрва тек ќе му се суди, моментално ништо друго не ни може да се направи(еве објаснија и правници колку што видов тука).
    Да, коментари за смртни казни и бесење на плоштад се непотребни и никако не придонесуваат за добивање некаква правда.

И не сфаќам што некои сте се фатиле за адвокатот, кога буквално работа на адвокатот е да го брани клиентот, па макар тој да извршил убиство, силување или запалил живи луѓе. Не знам што мислевте до сега, дека адвокатот излегува и вика "аа да мојот клиент е крив, нека оди во затвор хахах, готово тоа е"?

WildMk, Oneo, Idedemja and 4 others like this.
  4. BoaVista

BoaVista Форумски идол

За кривично дело за кое се определува мерка притвор, мора да има адвокат. Притвор не смее и не може да се определи ако лицето нема адвокат. Ако нема средства само да плати, судот му назначува адвокат по случаен избор од адвокатскиот именик. Ама определување притвор без адвокат е незаконски. Притворот не е воопшто наивна мерка како што повеќето мислат, и тој сам по себе повлекува многу правни последици. Ова е кривично дело кое се гони по службена должност, така да обвинението ќе го застапува јавен обвинител. Адвокатот по закон е должен да го брани клиентот и сосема е логично дека ќе бара начин да ги побие сите факти во обвинението. Семејството на жртвата исто така ќе има адвокат. Мада јавниот обвинител како државан орган ќе одигра најголема улога за жртвата, зашто он по закон мора да го оправда обвинението, а со тоа и притворот. На крај ќе одлучи судот. Во теорија, кога од старт е определен притвор, кога е подигнат обвинителен акт, скоро и невозможно е да се помине со лесна казна. Мада ова Македонија е, па ќе остане да видиме како ќе се одвиват работите.

Harper, WildMk, cresa-jagoda and 14 others like this.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Да,ама има фалинки.А,Македонецот не се бори да смени нешто кај себе,ни да ги убеди другите дека и во меѓународните кругови е потребна промена.Ќути-трпи нација сме и од тоа си патиме.
    Јавноста притискала,каков виц...
    Да се одредуваше притвор стварно под притисок на јавноста,државава ќе беше побезбедна.
    Зошто ви смета револт?
    Подобро е да се бараат промени отколку да се бара емпатија за и да се правда убиец ко што прават некои тука(што е забегано).
    Луѓе умираат на улиците.
    Овој не е единствен кој убил човек со кола.Треба да се направи нешто за да не се случуваат вакви случаи повеќе.
    @JuLleE

6. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

И, што напраивте откако напишавте 100 страни бош муабети?
    Колку други сообраќајки се случија во овие 5 дена?
    И ова меѓу другото денес
    https://www.slobodenpecat.mk/avtomobil-i-kombe-na-brza-pomosh-se-sudrija-vo-centarot-na-skopje/

И се кладам, оние со коментарите од фб од погоре, се по правила возат, никого не пцујат и душа луѓе се. Богдачува|(
    Не е ќути трпи, ама ај сега да го обесиме, па све ќе биде супер.

Oneo, Cosmic Girl, JuLleE and 6 others like this.
  7. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Вчера имаше вест и за прегазено 17 годишно момче во Тетово, возачот избегал ама никому ништо за тоа.
    https://a1on.mk/macedonia/17-godishno-momche-pregazeno-vo-tetovo-vozachot-izbegal/

Billy Idol, Oneo, LiliBoz and 8 others like this.
  8. Nane2356

Nane2356 Популарен член

А што е со момчето кое имало мозочна смрт наводно поради сообраќајка? И семејството ги донирало органите, од Прилеп било. Има нешто информации за тоа? Јас ништо не сум прочитала.

cresa-jagoda, LiliBoz and prashinka like this.
  9. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

https://24.mk/details/donirani-orga...rt-podaren-zhivot-za-najmalku-trojca-pacienti

Snowflake97, Nane2356 and Milobebence like this.
  10. x-MajaEsposito-x

x-MajaEsposito-x Популарен член

Жално е што вакви вести се препокриени од црна хроника.
    Што народ ќе бевме бе, да се храниме со несреќите на другите.
    Новинарите место да дадат пример за совесна, хумана постапка на родителите на детенцето, со денови ја вратат веста за сообраќајкава. Не се тие криви кажав, ние му носиме трафик на вакви вести, тие то пласираат.

WildMk, Billy Idol, Oneo and 6 others like this.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Е ова никад нема да го сфатам.Гледаш дека е со ротациони, пушти го бре, се бори некој за живот внатре..
    Колку пати сум глеала, абе урла сиренава, не бе не мрдаат.Гајле им е бе.А ја а видам брза помош поготово со сирени, се ежам до даска..
    А овие мудоњиве, шо ќе удрат некој, и ќе избегаат, ако не ги фати МВР, Господ дај Боже некад да ги казни на најлош начин, горе или доле.Пошо немаат ГРАМ СОВЕСТ.
    Ај шо си го повредил, ај шо си крив, ај шо не си пружил помош, викни Брза Помош, полиција, ако е помала повредата однеси го во болница, уше и бега
    Па не дај Боже, на тоа дете да му се деси нешо, и да го најдат.Бетер ќе помине.Не размислуваат за тоа?
    Башка каква совест е бе тоа?Да удрам некој и да си отидам?јас лично бар ќе се изедам.
    Ја у саботата пред маркет чекав со едно куче, шо ми личеше напуштено, да видам да не го остаил некој, не па вака.
    А и мене нешо слично ми се има десено, персоната што беше крива фати џомка, среќа негова шо не можев да одам и бев у шок, па не можев никако да изреагирам.И тоа чоек у години, не да каеш детиште ко мене некое зелено, возрасен чоек шо моеше татко да ми биде, ако не и дедо.
    алал да им е
    Да им се измочам на душата скапана

Дајте бе нешо да напраиме.Активирајте се у темана шо ја отворив.Добри предлози има.Доста е жалопојки и кукумјавки по форуми и Фб статуси

ДЕЛ ОД КОМЕНТАРИТЕ НА ФБ:
    Semaforot ne vazi za Brza pomos. Pozarna. Policija so pusteni rotacioni svetla I sirena. Vo Germanija nedaj boze da ne mu se trgnis I napravis pat. Ostana bez vozacka a I debela kazna ke platis. A za vakov slucaj tesko vozacot sto ne go propustil bolnickoto vozilo.
    е ова е држава бе!
    Badijala mu e rotacija,ako mu bilo crveno go ebal ezoy,roto ne vazi na raskrsnica koga rabotata semafori,nekoj treba da im kaze na vozacite na brza pomos i pozarna,policajcite go naucija toa ,si plakava kazni . имаме и вакви персони...
    среќа па има јаки држави: Ja sum vo London I ne kazuva pravila ovde ako ne propushtish vozila so rotacia si go naebali segde vo svetot vazi toa pravilo na vozila so rotacia imaat prednost bez razlika dali se na semafori ili raskrsnica
    значи ако негде има пожар, кражба/убиство, или некој умира во БП треба да чекаме 2 минути да се пушти зелено, па ако е гужва уште минута да се расчисти.
    некогаш тие три минути коштаат ЖИВОТ.
    Убаво му го плеснал некој: Ne se krivi lugeto tolku i dokacuva pameto praksata kriva e nasata ulava drzava dava vozacki na koravo, sakato i retardirano site imaat vozacki
    друг: ti izgleda vozačka si zemal vo CrnaGora kaj što ima eden semafor

....трагедија сме

Last edited: Jan 24, 2022
  12. monibejbi

monibejbi Популарен член

Jas mislam so ogled na toa deka deloto e fakticki posledici toj treba da bide realno vo zatvor.
    A toa Dali ke izbega od drzavata ili ke vlijae na svedoci e drugs rabota.
    Sovakviposledici treba najstroga kazna.m

13. perlaa1

perlaa1 Популарен член

Се секавате на Верица во Струмица шо ја згазија патем и органите и ги донираа. Е убиецот за Верица доби условна епа и за овој од Скопје нема да е нешто поразлично

14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

А да се опнуваат ригорозни казни МОЖДА и подругачије ќе е
    али глеј, некои луѓе стварно не треба да возат.Као на пример батето прееска што влезе во Брза помош со кола.Ја не сфаќам, кој им дава возачка на тие луѓе?Мозок колку гулаб има, срамота гулабот шо го вреѓам, и он фатил кола да вози.Господ напомош..
    Некад џабе и казни си викам.Ја сум за ригорозни казни, за овие шо се курчала, и што сакаат да се покажат као еве кој сум.Ама има луѓе со ѕид во мозокот..тогаш џабе казните кога они имаат проблем со органот за размислување.Он не размислува.
    Исто ко Јордан..
    непресметливи особи

cresa-jagoda likes this.
  15. monibejbi

monibejbi Популарен член

Ne moze mora da se smenat nekoi raboti kogs ke bidat pogolemi kaznite za vakvi Dela NEMA da ima vakvi divjastva po ulickte.mora Da ima postrogi lazni.do koga ke se toliraat vakvi raboti?nekoi raboti mora da sesmenat vo drzabsva.
    I itno da se stavat kameri po bulebarite I kazni da stigsst na domasna address.samo kaxniza Nas Kako narod.b

16. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

17. nena2010

nena2010 Форумски идол

cresa-jagoda likes this.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Памет не им доаѓа.
    А,ви сметаат револт и барања за промени. |(

cresa-jagoda likes this.
  19. An-na

An-na Форумски идол

Абе несреќа е па и вие па! :!: На секого може да му се случи |(

20. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Не бе, не им иде памет. Среќа овде не пишува некој да загинал. Сигурно 72 годишната претрчувала улица. :?: