Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Е тоа е комплексот на скапите коли.Мисли ќе седне во Бембара или мочконо од вчера со Аудито и дека нивно е Скопје.
    И сеа? Ќе пушти некој динар и чао??
    Дајте бе пак фама да се крене ало луѓе шо ви е бе
    Не сфаќам као сте ноншалантни.Само викате дека не чини, а нишо не праите.Затоа сме на ова дереџе, пошо не ви се замара

На Billy Idol, prashinka, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  2. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.175
    Не зборуваме за тебе, зборуваме за случајот и инволвираните страни.
    И да, од призма на енергетска медицина на пример, прави разлика дали траумата е наследена од генетскиот биопотенцијал или е стекната во актуелно време. Затоа постојат различни методи за третирање, онаа свесната и онаа потсвесната.

Последна измена: 26 јануари 2022
  3. Компир Манџа

Компир Манџа Популарен член

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.395
    Мене дури ме чуди фактот како оваа информација се нашла по медиумите. Сител дебело ќе го окркаат за ова што го објавиле. Со оглед на тоа каде се случил овој настан, мислам дека бабата треба да плати оштета на на тој што му ја удрила колата. ;(
    Барем според законите таму. :@

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Затоа ја се расправам по улици.Ее колку пати ми свират, па ќе ми застанат на сред улица муабет ми праи, демек ја у кола ќе му влезам и ќе ми легне
    Мрш пизда ти материна
    Еден со мечка така ми се врати
    Му викам ај искочи жити се, ако возиш мечка не си ништо посебно од обичен чоек.Ајде искочи ќе се разбереме
    Ама у сред Дебар Маало им фуфкс

На Cosmic Girl му/ѝ се допаѓа ова.
  5. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.951
    Допаѓања:
    31.487
    Ете пак прегазен човек со џип и усмртен. Пред некој ден 18годишно машко со Ауди мавна жена.
    Значи можат слободно да дивеат по улици, пијани, дрогирани и слично, да маваат луѓе и никој ништо не му можи.

Да му е страв на човек да излези надвор, од дивеење по улица и од манијаци.
    Дивина.

На ilenaki, prashinka и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.730
    Допаѓања:
    77.020
    Луѓево наместо да пазат, бетер и бетер стана деновиве!
    Ова девојкава кај Ина Многуфина на пост денешен го има пишано, ама неможам да најдам по нет.. И ова ли е од денес?!

Едит: Го избришала и девојката коментарот :?:
    Screenshot_20220126_125134.jpg

Последна измена: 26 јануари 2022
  7. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.175
    Твојот проблем е што ги гледаш само двете крајности. Не можеш мене да ме цитираш мислејќи притоа на сѐ она гнасно што си го прочитал на интернет за дечкото. Јас никаде не сум кажала и секако не сум помислила ниту да го убиеме ниту да го обесиме. Не ги користи како аргумент тие коментари, затоа што постојат ненормални луѓе. Многу филозофски пристап, ама одговорноста не е на државата, туку на луѓето кои живеат во неа. Системот е изграден од ЛУЃЕ. Сите сме ние системот. Трулиот систем е поради сите нас.
    Зошто е Скопје џунгла? Зошто се правите сите наудрени? Скопје не е градено за милион жители. Скопје нема инфраструктура за да биде милионски град. И не може ни да ја има. Битно сите возат по две коли, имаат по три гаражи и по пет стана и после ојлелеле државата е крива. Секој мисли дека некој друг треба да дојде и да му ги реши проблемите.
    пс. Дечкото не мислел ниту на својата младост, ниту на своето неискуство, тоа го покажува со фактот дека ѝ покрај неискуството, прекршувал прописи и возел брзо. Значи ич не му било гајле за сопственото неискуство. Значи не му било гајле за луѓето околу себе.

На black-angel, prashinka, nextredstyle и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.395
    Не треба така нервозно. Тие што се со мечки и слонови знаат да искочат од кола и да се тепаат. Таква случка имаше пред месец/месец и пол во сред центар кога таксист му излезе на еден човек и почна да го удира. А човеков со мало дете во кола. Имаше и видео на фб.
    И за тоа знаеш кој одговараше? -никој.

Веќе не гледаат ни машко ни женско дали е, само да излезат фраери. Си имаат таквите јак грб од полиција, мама/тате, партија и џабе ќе се расправаш кога ништо не му можеш, а и ништо нема да сфати што ќе му кажеш, а ќе предизвикаш поголем револт. Подобро снимај ги со телефон како возат брзо и направи ги славни на фб.

Мене ми текна една идеја, но не знам дали ја има во некој друг град во светот: да се стават табли (како тие сообраќајните) на секој дел од градот каде што има загинато човек од удар од кола. Барем така мислам колку толку дека ќе се врати свеста. Значи табли со име и кој/кога е починат на тоа место.

Ете им добра идеја на тие некои ако некогаш протестираат некаде.

9. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.997
    Допаѓања:
    4.219
    A koj e kriv sto Skopje e milionsko? Lugeto od drugite gradovi od azgan dosle vo Skopje ili po rabota? Drzavata e kriva sto propagaat drugite gradovi i se se vrti vo glavniot grad, drzavata e taa sto dava dozvoli i se gradi na sekoj cekor, ako ne gresam, vo Ljubljana primer e zatvoren grad ne moze novi doseluvanja, sto ne go napravija i Sk taka, a ne sega da kukame i da se gusime od beton i zagaden vozduh.

На prashinka и desperate15 им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Нека ме удри бе.Слободно.Знам и ја да удрам.А знае и некој за мене да тепа ако ме чепне.
    Ја не се силам за џабе.И ја не глеам машко, женско, Македонец, Босанец, шиптар, Арап.Сите се исти у моите очи.Нека има кај сака врски.Тоа е поентата, да не им се ќути на таквите.И сам ги спомињаш врските.Еве ја неам па пак се силам.А дали му можам или не, ќе видиме, до жута минута да ми дојде.
    Јас се шетам со нож у мене надвор,бидејќи имам трауми.Мислиш дека ако почне да ме тепа и шутира, дека нема да го употребам?Абе ич око не ми трепнува.
    И онака после на суд ќе речат ,,абее млада е"

На Losha_devojka_ му/ѝ се допаѓа ова.
  11. JoyJoy

JoyJoy Форумски идол

Се зачлени на:
    30 март 2017
    Пораки:
    5.284
    Допаѓања:
    35.396
    Може ли некој да доброи колку луѓе настраа во сообраќај деновиве. Денес само има две вакви вести.

Маж кај мостот Гоце Делчев: Прегазен пешак кај мостот „Гоце Делчев“ во Скопје (360stepeni.mk)
    Татко загинат, ќерка тешко повредено во судир во Ново Лисиче: Ново Лисиче: Загина маж, неговата петнаесетгодишна ќерка тешко повредена - детали за сообраќајката (centar.mk)

На prashinka и Feminka22 им се допаѓа ова.
  12. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.962
    Допаѓања:
    37.025
    Аха... а државата кој ја прави?

На prashinka, nextredstyle и Feminka22 им се допаѓа ова.
  13. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.395
    Колку што дозволила/направила власта, толку е виновен е и народот. Штом никој не се буни и не протестира, тоа е знак дека на сите им одговара.

На Feminka22 и prashinka им се допаѓа ова.
  14. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    А ја што зборам бе?
    Доста е куцање по Фемина и Фб
    ама ве мрзи бе, и на вас ви фуфка, или сте песимисти као ,,ништо нема да се смени"
    У Казахстан ВЛАДАТА им ја ЗАПАЛИЈА.
    А ние овде меѓусебно се караме, затоа не` дупчат
    Раздели па владеј.

На prashinka, Tinkerbell11, Caramell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Cosmic Girl

Cosmic Girl Популарен член

Се зачлени на:
    20 јануари 2020
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.388
    Оффф, овде пред две години, пред мои очи една жена се спаси за влакно. На истиов пешачки, и ова е ужас точка што мора да ја регулираат со семафор барем. Залетани од семафор до семафор под стоковна Мост, а измеѓу има пешачки премин пред автобуска која е фреквентна и кој не е со семафори регулиран. Пола возачи не го есапат, возат како на рели.
    Жената за малку ќе ја покосеше еден во трета лента што возеше. Тие од прва и втора лента застанаа да пропуштат пешаци, тројца бевме, двајца од десно, една жена од лево. Во фаца го гледав кога тргнав од првата лента да преоѓам. Го видов дека тој ги виде коливе десно дека стојат, погледна сврте глава кон десно да види до кај сме, оцени дека сме далеку а од лево на пешачкиот не погледна и не ја виде жената ич. Почна да кочи, немаше време да ја избегне. Ја чукна по нозете ама не падна. Жената беше преплашена во шок викаше. Знаете што и рече? Што не гледаш каде одиш! Тој на неа, на пешачки и рече каде одиш?! Искулиран, израз на фаца еден имаше синќир карен некоја е и му губи време.

На Idedemja, poi, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.187
    А за што да протестираме оти некој дошол парче леб да вади во Скопје? Да ги избркаме сите што дошле? Касно е веќе, штетата е веќе направена и Ск е една џунгла од невидени размери

17. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.905
    Допаѓања:
    23.712
    Епа тоа "немал намера" можеме за скоро сите дела да го кажеме.
    И за луѓево што живи изгореа во модуларнава, нели немал намера Филипче да ги убие, ете згрешил чоекот со документи.
    И за несреќава со автобусот, немал никој намера да ги убие патниците.
    И тако даље.
    Можда немале намера директно, ама такви работи се случуваат кога не почитуваш правила мислејќи дека не е ништо страшно. Значи не е од нигде никаде несреќата туку лично твоја постапка довела до тоа.
    А чим не почитуваш правила а притоа ги знаеш последиците од тоа непочитување, крив си.

18. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.395
    За жал тие со врски поминуваат. Сум пишал и претходно во темава за судството наше. Во право си што ќе бидеш револтирана од таквиот настан и ќе му викаш. Но во оваа држава, за жал, на друг начин се решаваат таквите работи. Ете има камери на сите раскрсници и семафори. Но тие не служат на граѓаните што се оштетени.

И јас сум таков што не ќутам на никого и не се плашам. Ама гледајќи ја како функционира државава, џабе се такви нервози кога сите знаеме каков ќе биде крајниот епилог.

19. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Ко Јордан исто, БЕЗ МОЗОК.

@Компир Манџа не е џабе, боље у затвор да лежам, него у гроб.Точка.
    Мене стварно не ми е јасно, кој им дава возачка.
    Од сеа да се напраи, на две години повторна психичка проценка.
    Ама не таква со кругови шо праевме, ко за мали деца.
    Со прашања со не знам нешто.
    Пошо очигледно многу издувани мозоци имаат пристап до кола

20. Компир Манџа

Се зачлени на:
    12 ноември 2019
    Пораки:
    4.251
    Допаѓања:
    6.395
    Јас одма уште утре ќе излезам ако има протест. Но само ако е протест како што доликува. А на секој протест што го организираат граѓаните, се лепат осма партиите во позадина. Демек поддршка ова она и после протестирачите си се договараат со партиите, односно опозицијата за наредни протести. Не викам дека секој случај е таков, но повеќето, ако не и 90% се такви.

Ете виде шро се случи со протестот за ковид лани пред Влада....шро друго да ти кажам. Неорганизираност 0.

А ние рука пак ќе си останеме да си куцаме на фемина, бидејќи друго не знаеме. Немаме лидер/водач кој ќе биде независен од парриите и ќе не води и ќе превземе одговорност за било што. Во Казахстан имаа. Жолтите елеци имаа неколку водачи и сеуште не ги пронајдоа сите кои се. Бидејќи таму си се штитат, работат сплотено и братски. А тука ќе се изедат. Затоа и не искачаат луѓето на протести, бидејќи го знаат епилогот.