https://shilomagazine.com.au/2022/01/26/foyoo-pesak/ Добро бе, зошто вакви слики објавуваат по порталите? Страшно
https://lm.facebook.com/l.php?u=htt...CXR6xhKiY3nGHlFxNFli2YshtR68etHU-Iz84kJlWN-jw Пак криви пешациве, од пуста љубомора што има нерегистрирана кола...
Колку се болни Господ да ги казни!! Супер, се надеавам моето внимание ќе вроди со плод Не само да се чкрапаат
Старецот и искочил од жбунот оди закочи се гелда кај искочил и ќе го видиш и он плус у зелено облечен..
Човекот си одел на пешачки исфрлен е од ударот. Тешко него и на фамилијата. А за женава не знам што да кажам, ама ако и прогледаат низ прсти.. Гарант има на телефон зборено или нешто друго не внимавала а овде возат како луди.
На кого му кажуваш, ко да не знам шо праат. Ама у темава имаш поише пешаци па затоа се јадат бубрези, дур нив не им скокне некој на хауба... ама не може, не возат нели...
Кај зелено пазарче најмногу се растрчуваат пензионерите, се сеќавам пред мн години еден дедо со се торби кога го мавнаа, среќа добар беше. @Feminka22 може е нз јас велам да беа толку влијателни возачот што ја предизвика несреќата ќе беше во затвор а они по билборди бараа правда..
Зошто да ѝ прогледаат? Зашто ќерка ѝ умрела исто?! Епа дур се пригледува низ прсти ќе умираат така. Шо има врска колку години имала жртвата? Ај сите стари ако не нека ги испочукаат коли.
Кармата е кучка,не за џабе велат. Ај сега да има правда и за дедово што го згазила мајката на Јелена.
Ако навистина излегол од кај жардињерите, може да не го видела зошто жардињерите се баш директно на улица, нема тротоар тука ич... Мој близок роднина удри во човек пред некоја година (кој навистина му се фрли од жардињера, намерно), но добар беше човекот, а шофершајбната ја искрши. Јас работев пред 10тина год во еден кафич на главна улица во Аеродром и газдарицата ми кажуваше дека имало намерно што се фрлаат пред коли за пари да земат од осигурување... Има различни случаи, неможе да се споредува.
Возачот е секогаш крив и точка!! Не е битно толку дали преминувал улица на пешачки или не, битен е исходот. И пак, да се возело со нормална брзина и голема внимателност, немаше да пишуваме денес по стоти пат исти реферати. Ни фали секаква култура не само сообраќајна, очигледно. Не знам што друго да кажам. Пешачки или нагазна мина, исто ти се фаќа изгледа.