Татко ѝ на погребот рекол.Ако не ги казните сам ќе ги казнам.И сеа он е у затвор да не го свирне некој малиов А знам дека татко ѝ имал фрки. Не реков дека е влијателен, реков дека е пун пари.Чоекот е криминалец не е поп
Кога полагав за возачка ме бутнаа зошто не сум стопирала кога човек преминувал улица без разлика што не бил на пешачки, бил во близина на возилото. Секогаш тие што се зад воланот ја имаат моќта да одземат живот, другата страна е практично безопасна (освен за себе).
Зошто постои закон и казна за непоминување на пешачки? За буџетот да се полни или да се свесат дека и шоферот е човек!? Тоа што го рекле, да така е. Со право те бутнале. Ама ако не ти излегол изненадно, тргни си ја таа ТОЧКАТА што си ја пишала. Од 18 возам. Доволно срања имам и видено и слушнато. Помладите не мислат кога возат-точно. Постарите не размислуваат каде истрчуваат-точно.
А ако човек му излезе од жардињера на сред улица? Овде е и темно под мостот, па наеднаш доаѓа и светлина. Не дека ја бранам жената, ама според ситуацијата, може да не го видела, а и да го видела ќе било касно ако и излегол на патот. Друга е ситуацијата со Јордан. Тука на оваа улица нема ни тротоари до улицата, ако сакаш пешки да одиш треба горе да се качиш (ако сте поминувале со кола и пешки од таму, ќе ме сфатите).
За каква карма правиме муабет? Ќерка и е убиена. Не знаев дека и покрај тоа да ти го убијат најблиското, кармата ќе направи ти да убиеш некој, зошто карма. Мислам WTF...
Па таткото на Јелена најмил луѓе да го убијат оној кој ја предизвикал сообраќајката на ќерка му. А сега неговата сопруга усмрти човек. И сега што треба семејството да дедото да направи?
Колега на маж ми бил очевидец на сообраќајката кај " Гоце Делчев", вика колата летала можеби со 100 км. Летнал преку хауба буквално го собрала без да закочи.
Крвна освета е, не е карма. А со крвна освета, може сите со сите да се убиеме. ти моето, јас твоето, па ти моето, па па јас твоето... и така додека не се истребиме сите
А да ги благословуват ли? Штета што на крај се останува само на клетви, такви сме никакви јаки само пред тастатура.