Се согласувам ама сепак мислам дека доколку се вози бавно и внимателно може да се избегне (било каква) незгода. Не зборувам конкретно за оваа сообраќајка туку општо. Не знам ни кај поминувал човекот нити за која улица станува збор. Поентата ми беше друго. Дека не сме културни од било кој аспект не сме, ама дека треба и возачите да внимаваме на све и свашта и тоа е така.
Пак ли ќе се навраќаме на истиот муабет со колнењата. Колнете ако тоа ве храни, што да ви кажам. Ваш грев е крај краеви.
Не може да биде одговорна за убиство, мислам дека и претходно имам пишувано зошто. Но оваа има далеку по олеснителни околности од Јордан.
Не се моите такви веруј.Моиве мислат дека кај нас правдата е као што треба. Јас во станица кога бев, мислев татко ми дека ќе ме натепа таму, место да ме брани. А јас би го рекла да, само ја, да знам дека ми го убил детето, ја со свои раце ќе го убијам.Не преку трети, затоа важи тоа ,,нека не ти го знае никој следниот чекор" А сеа..и Јелене во гроб, и Никола убиецот во затвор, и татко и` во притвор @Компир Манџа а ако не прошол на пешачки, треба да умре? Заслужено починал сакаш да каеш? Несреќата е МАЛЦЕ после пешачки. А ПРЕД пешачки се намалува брзината така? Да возела уште после пешачкиот со 20 може и ќе закочела или ќе бил поблаг ударот.Ама кога возиш Бембара, која успат има брзо забрзување...
Епа кој да одговара? Чавката што стоела на мостот? Како и да е, нема да одговара ниту таа, како и Јордан што нема да одговара.
Ќе одговора но ќе помине со условна каде реков дека нема да одговара. @WildMk на пример што дедото не бил на пешачки, и просечен адвокат ќе и извлечи условна.
А нели е исто да нарачаш убиство и ти да го убиеш лично со свои раце? Ок, да на суд не е исто. Повеќе луѓе ќе се виновни. Изворот е ист. така да меѓу тебе и татко и на јелена само начинот е различен.
Не сакам да каШам дека заслужено умрел, туку дека не се поминува булевар/улица каде што нема пешачки премин. Таа се залетала уште пред кривината, а и кривината сигурбо ја фатила брзо и затоа го усмртила. Греота како и да е. Не посакувам смрт на никого. Но сакам правда да има, а моментално нема никаде во Македонија. Гордана треба да се казни.
Пешачкиот премин на овој булевар и тој што е пред МАНУ се многу опасни! Возилата буквално летаат, не поминувам често тука ама коски ми се тресат кога треба да преминам. Според мене супер решение би било да постават семафори кои ќе имаат опција за активирање на зелено светло од пешаците со притискање/допир на копче, како што има на Гологанов, ако ги има уште.
Да ве прашам нешто. Влајко мостот? Зошто е поставен? Заради несовесни шофери и несовесни пешаци, нели? Онда зашто ако пешаците ги прајме толку совесни, сеуште претрчуваат место да се движат по Влајко каде би биле безбедни!? Асуц подвозникот исто! Дете од средното школо ЦИСТЕРНА го собра пред мои очи. Извинете без да ми извините. Тие што претрчуваат не ги жалам ни грам! Да нагласам пред да проба некој да ми де нафрли. Не зборам за случаи ко Викторија, Јелена (која во сасим друг вид сообраќајка почина) и слични на нив .