ај бе не го тупи, играј дота ако ти е досадно. од "јордан" до "гордана" има разлика. и доста им се обраќаш ко братучеди да ти се. ти па се знаеш како се десило.
Значи пишав и поназад, џабе е се, и џандари на 5 метри растојание да стојат ако не се казнува, а не се казнува. И ме може некој шо возел 55(50 дозволено) да плати исто казна како оној кој возел 80,100,120... Различно е. Но казна мора да има. И баш затоа летаат. Значи на црвено апла поминуваат, значи не ни гледа у семафор, на партизанска. Не велам дека нема такви пешаци, кои не се исти како и шофериве, без да размислат за последиците. Ама ако некој возел над дозволеното и усмртил некој, значи нема тука олеснителни околности.
Условно треба да е за послаби дела. Ова веќе е убиство од небрежност. Ако не ти е тешко, ќе може законот да го поставиш овде каде што пишува дека можно е и да се добие условна за ваков вид на убиство?
Ни сум колнала ни па тука видов некој да колни. Ако ти го сфаќаш под колење барањето одговорност и зборовите "да одат убијците во затвор " имаме проблем. Од такви "згазил човек ништо не е, на секој може да му се случи" сме тука кај што сме. Треба протести, и барање одговорност и од виновниците и од институциите.
Не треба да се споредува тој случај со овој. И не е во ред за секој што усмртил лице да викате дека го убил и дека е убиец. Го усмртил да, но не е тоа убиство.
Изгледа на тебе ти е досадно. Може и ми се братучеди или ги знам лично. Што има ти да се мешаш како им се обраќам. Ама добро е што има опција ,,игнорирај" па нема да морам повеќе да те читам.
Да,кога ќе се разгледаат сите околности се доаѓа до заклучок дека многу фактори влијаеле возачот да биде доводен во заблуда.
Значи ако не поминал на пешачки треба да се гази? За човечки живот прајме муабет не за компири. Утре дете ќе истрча шо не ги ни знае ни разбира правилата во сообраќајот и пак пешакот ќе биде крив?
Па коа нема грам мозок у тоа тимбата. Убаво им пишав ја на МВР за тој мочкото шо го браниш. непресметлив.
Тоа што го кажуваш нема врска со реалноста. Не возеше според правилата, направи многу прекршоци. Тука нема фактор кој влијаел на него. Преголема брзина.
Мајката на детето ќе е крива што го оставила да истрча на сред улица. Боже дај размислете што пишувате
Положив, возам и ми има истрчано ама возам со пропишаната брзина (некогаш и помалце ако знам дека има поголема фрекфенција на луѓе или школо) па можам да закочам одма.