Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    По снимката што ја дадоа на тв јасно се гледа дека возела брзо, телото е многу позади автомобилот. Откако го удрила почнала да кочи, а возела доста брзо...е сега госпоЖава е парајлија па може ќе се извлече.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Traveler91

Traveler91 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2019
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    918
    Ако не го поткупат и вештото лице… сите се поврзани, во Вукојебина нема правда

На ilenaki му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.117
    Неповрзано за починатиот од денес, не знам како било и не коментирам.
    Јас еве возач сум. Јас не возам ни брзо ни споро, нормално.
    Знаеш ли колку пати ми истрчале пред кола? Не на пешачки секако. Па уште и лути ако им речеш нешто или свирнеш. Или ќе се заака по автобус од контра страна, па трча преку булевар, не гледа ништо околу себе.
    Или на пешачки на црвено, па као крева рака за извини.
    На маж ми му има истрчано еден пред кола, вика се збунил во моментот.
    Има и пешаци идиоти, не пазат, мислат улиците се нивни.
    Па со точаци коа ќе ми се натртат пред кола, а имаат СЛОБОДНА велосипедска патека ама не било кејфот така, прдалото да му го гледаш.
    Немаме никаква култура, а грешки се прават од сите трани, не само возачи.

На Harper, raww, lovestoneddd и 17 други им се допаѓа ова.
  4. темјанушка

темјанушка Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2015
    Пораки:
    1.021
    Допаѓања:
    4.641
    Нема да навлегувам во деталите,незнам колку си запознаена.
    Не е темата за тоа.
    Инаку призна вина за експресно да се затвори случајот(утре сигурно ќе му ја намалат казната и ќе излезе порано) , со што немаа можност да ги изнесат доказите за сомнежите и пропустите.
    И не беше напразно се она што објавуваше, виде целата јавност. Ако толку беше без сомнежи процесот нее за џабе потоа следеа серија случки.
    Не би повеќе да навлегувам. Да не отидеме off. :)

На violetblue му/ѝ се допаѓа ова.
  5. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    Колку пати возач не застанал на пешачки, колку пати едно возило застанало да пропушти пешак, а тоа во другата лента не застанало, колку пати возач забрзал за да не му се изгаси зеленото светло па да чека, колку пати возач се паркирал на велосипедска или тротоар, колку возачи возат и пишуваат на телефон, снимаат за на стори, зборуваат, седнуваат зад волан пијани, пушат цигара итн. Да не набројувам…
    Сите грешиме да.

На Luna91, Amellie13, Bezimenka90 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Emotional123

Emotional123 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 јули 2011
    Пораки:
    8.625
    Допаѓања:
    40.117
    Тоа и ми беше поената.
    Не се грешки, тоа се прекршоци. Таа грешка чини живот.
    Ако претрчам пред кола на црвено, со ставам живот на ризик и мој и на другите учесници во сообраќај. Или ако поминам на црвено со кола.
    Немаме сообраќајна култура никаква.

На Harper, Glowy, Billy Idol и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.742
    Да точно и тоа доста олеснителна околност како што напоменав и во претходниве неколку дена.

8. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.175
    Во случајов брзината е клучна. Телото само се одбило, затоа предниот дел е сплескан. Според фотографиите.

9. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.725
    Допаѓања:
    40.110
    Точно. И на темата се кажуваат дури дека намерно се влечкат на пешачки

10. Pea

Pea Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јануари 2019
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    666
    Апсолутно си во право, и пешак и возач сум. Некогаш нема простор за реакција ама муабетот ми е ако е помала брзината полесно може да се помине..

11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Најубо ќе биди, никој да не прекршува сообраќајни правила.
    Ни возачи, ни пешаци.
    Ама за то, ќе почекаме малку...

На noteforself, Glowy, Luna91 и 6 други им се допаѓа ова.
  12. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.175
    Чекајте малце, многу спротиставени мислења читам, за двата случаи, Викторија и дедото. Значи дедото не поминал на пешачки, но возачот е сепак одговорен, а ваму пешакот поминал на пешачки, ама леле греота детето сигурно не мислело да ја удри. Некако двојни аршини.

На Harper, lovestoneddd, Oneo и 6 други им се допаѓа ова.
  13. Losha_devojka_

Losha_devojka_ Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2021
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    64
    Сега прочитав, остануе у притвор...
    А после 30 ден којзнае што ќе се случува..

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    63.034
    Некако имам чувство дека сите сакаат дома од удобно столче да пишуваат, да колнат, да се туфкаат, да лелекаат како ништо не функционира и не може да се промени, а кога ќе се организира нешто нигде ги нема.

Недела било, ладно било, корона било (од иста личност што од кафана не е искочена секој викенд), курсетресе во ладна вода било.

Очекуваат други да се борат, а не се свесни дека утре секој од нас може на асфалт да се најде.

Никој нема право да се жали и туфка ако не дојде у Недела. Мирен, непартиски, и те како потребен протест.

На noteforself, Ugly Duckling, Oneo и 9 други им се допаѓа ова.
  15. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.319
    Допаѓања:
    124.992
    Не се спротивставени туку реални мислења. Факт е дека адвокатот од петни жили ќе се бори да добие најмала казна дечкото што може. Тоа му е работа. Е сега, зашто е во притвор (ваљда има причина) не знам.

16. manako1

manako1 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јули 2016
    Пораки:
    3.473
    Допаѓања:
    67.048
    Vo Bitola kaj gornoto Vero, najpregleden e pesackiot, tamu najmnogu letaat posebno imam zaprimeteno zeni vozaci. Jas so dete vo kolicka mi zastanuva kola, fraer detiste vo skap dzip milimetar pominuva pokraj kolickata, kako nosev vo drugata raka metalna kolicka igracka i ja frliv vo dzipot. Togas fraerot pozastana da ne mu ja skrsam kolata, se podzavrte slusna kolku vikam i zamina. Eden dedo vide i rece a taka vnuceto ke mi go zgazea pa rece go pretepav pred publika koga pozastana, nitu rece nesto nitu me prijavi. Kolku poveke pocituvas pravila i propisi ke naleta nekoj fraer.

17. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
  18. JustBeautiful

JustBeautiful Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2011
    Пораки:
    666
    Допаѓања:
    1.296
    Законски следува 30 дена притвор колку што знам, па после се суди дали е виновен или не. Ова би било кога би бил законот за сите ист, а не во претходните случаеви кога се заташкувало се.

Јас ги гледам и двете страни, огромна трагедија е, доволна е секунда да се случи нешто вакво и жално е и за починатата и за детето што ќе има грижа на совест цел живот. Од коментари од типот убиство, доживотна казна, бесилка ми се лоши, зошто никој намерно не сака да одземе нечиј живот. И зошто никој толку не крена узбуна претходно кога беа вклучени деца на богаташи, туку сега?! Сите се јачат на фејсбук и осудуваат. Само ќе кажам не дај Боже никој да не се најде во ваква ситуација. Знам какви дивјаци има низ Партизанска и Скопјево што летаат, ама проблемот е што судството ни е такво какво што ни е и тоа ствара револт. Ама пишувањето заканувачки коментари на фејсбук кон детето нема да го смени тоа.
    (Извини не се однесува ова на твоето мислење туку продолжив после коментарот за да не пишувам ново) :)

19. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.175
    Зошто ме цитираш кога коментарот нема врска со тоа што сум го напишала. Прашав зошто двојни аршини за двата случаја?
    Дедото не поминувал на пешачки (треба да се утврди), жената го удрила = уа, оваа сеа да го лежи, карма е кучка, ете како ја стигна казната, муж ѝ лихварот....
    Викторија поминува на пешачки, Јордан ја гази = абе греота детето, се гледа дека му е криво, зашо го колнете, каква врска има фамилијата...
    Ќе нацртам ако не се доволно јасни двојните аршини.

На Harper и prashinka им се допаѓа ова.
  20. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.023
    На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.