Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.938
    На ivi1987, forumce, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    На SV1911, buba4e89, YoungandBeautiful и 8 други им се допаѓа ова.
  3. supergirlmb

supergirlmb Популарен член

Се зачлени на:
    6 април 2017
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    7.838
    Претажно.
    Борба за дете. И на крај дете без мајка. Можеби судбина,можеби лекарска грешка најверојатно никогаш нема да се дознае. Жената била од лекарска фамилија. Жално за детето кое ќе расте без мајка си доколку преживее а се надевам ќе успее.
    Инаку,мое мислење за царските и анестезиите,навистина се претерува,дали од страна на пациентите дали од докторите за пари којзнае.
    Имам читано дека организмот да се прочисти од анестезијата му требаат седум месеци.Отрови се тоа.
    Родив две деца природно,едно одвај со вакум и компликации,имав и спонтани и за второто кога дојде ред му рековна докторот јас сакам царски од тие и тие причини. Ок, ми рече ама дојди да поразговараме, седнавме, вика ако сакаш јас одма ќе те породам, но треба да знаеш некои работи. Ми ги кажа сите компликации, пред,за време и после операција. Значи потенцира,тоа е операција,за која ако нема соодветна причина нема ни потреба од тоа.Многу размислував и решив за природно. И уште десет да ги родам , пак природно ќе раѓам иако е преболно. Мислам,треба да се зголеми свеста за потенцијалните ризици од овие анестезии.
    И да, и јас верувам дека жената со една нога е в гроб кога раѓа, се може да се искомплицира.
    Прежалосно и претажно е ова.

Да се редактирам,поентата ми беше докториве треба да информираат за се, можеше и овој да ми рече дај 100 еу одма царски,( како што сум слушала дека прават)и јас охо супер ни болки ни ништо. Значи нивна задача е да ти објаснат се ама баш се.
    Истиов доктор ми имаше и правено киретажа кога отидов најадена и со триста предумувања и консултации со анестезиологот ми ставија локална затоа што крварев, инаку не сакаше да чуе за анестезија,но се плашеше да ме остави така со крварење.
    Зборам за джавна болница во помал град.

Последна измена: 24 јануари 2018
    На Asistentkа, PaLaVa, Rebecca_R и 7 други им се допаѓа ова.
  4. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    Koga zenata vekje ja nema , dzabe e da gi kaznuvaat onie . Greota za maloto bebence koe kje raste bez majka si .. I opsto za najbliskite na zenata . Na vakvi kliniki ko ovaa Sante , treba pacient da ne im stapne tamu ,a ne site trcaj vo Sante , Sistina i ne znam koja druga . I se soglasuvam so clenkite pogore, ako se ima izbor , da se odi na prirodno poroduvanje . Bolkite i ne se taka ogromni ko sto se predstavuvaat . Da , boli , nekoj povekje nekoj pomalku , ama pominuva koga ke si go zemete deteto vo race i ke vidite so svoi oci deka e se vo red .

На Asistentkа, PaLaVa, shz и 4 други им се допаѓа ова.
  5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.667
    Допаѓања:
    38.264
    А од таму тврдат дека имало анестезиолог од Карил. Безобразни.

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. lost123

lost123 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2017
    Пораки:
    2.880
    Допаѓања:
    59.272
    Каде со тоа размислување, кога веќе ја нема џабе ќе ги казнуваат?

На Asistentkа, SV1911, PaLaVa и 13 други им се допаѓа ова.
  7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738

Не се пораѓаат царски поради страв од болки сигурно. А и царскиот еден безболен пораѓај што е па.

Санте и Систина според се што имам читано од жени што се пораѓале, не може да се стави во иста реченица.
    Ако требало да се случи ќе се случело и на Државна, ама во Санте одамна нешто не штима. И треба да се казнат секако.

На Asistentkа, PaLaVa, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  8. ladymici

ladymici Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јануари 2010
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    808
    CrazyGirl15 Koga zenata vekje ja nema , dzabe e da gi kaznuvaat onie .

Како бе да не се казнуваат.... па да продолжат со башибозукот што го прават.
    Да не биде залудна жртвата на Дебора , да не се заборави и долго да се коментира, мора да има одговорност, а и ќе има познаваќи ја ситуацијава ќе одговара санте плус и тоа дебело[/QUOTE]

На Asistentkа, PaLaVa, YoungandBeautiful и 9 други им се допаѓа ова.
  9. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    Јас сум со царски породена не дека јас сакав ни на крај памет не ми текна дека така ќе испадне,јас немав болки,поминат термин тонови паѓаат и како ќе ми го извадат бебето,кога мора царски.Па за жива среќа се помина во најдобар ред,да со мене со бебе не.И што кажа членката погоре и царскиот не е побезболен од природниот.

На Asistentkа му/ѝ се допаѓа ова.
  10. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.938
    Не е џабе. Ако не се преземе ништо, следен пак пак истото ќе биде.

На Asistentkа, PaLaVa, YoungandBeautiful и 9 други им се допаѓа ова.
  11. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.969
    Допаѓања:
    13.700
    Има такви што закажуваат царски поради страв од болките од природен пораѓај. Една во фамилија ми е. Отиде на царски во Ремедика само од страв и дека на ГАК немаше врски за да и прават царски.

12. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.667
    Допаѓања:
    140.970
    Требаше некој да умре за конечно да ја затворат санте.

На Asistentkа, buba4e89, YoungandBeautiful и 5 други им се допаѓа ова.
  13. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.938
    И јас ќе бидам таква родилка. Мене од секогаш тоа ми било јасно. Буквално се онесвестив од страв на забар. Буквално. А тек да треба дете да родам.

Можеби ќе се окуражам за спонтано, а не царски, ама во секој случај со анестезија.
    Бидејќи без, најверојатно или јас без дете, или дете без мајка ќе биде.

И не зборам на памет. Најсериозно си имам дијагноза и најсериозно ни еден гинеколог не би ми препорачал природно, а па без анестезија па ич, ако позборува со мојот психијатар и мојот степен на паника.

Јас до сега не сум ни обрнала внимание на оваа болница. Што било до сега проблем таму?

На Asistentkа, YoungandBeautiful, Rebecca_R и 3 други им се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.524
    Допаѓања:
    38.738
    @Black girl има, не дека не, ама конкретно женава прашуваше за природен со епидурална. Не е фер да се зборува сега како било, што било, ама да беше нејзина одлука ќе прашуваше за искуства со царски. Затоа не ми се ставаат сите жени што се породиле со царски во ист кош, а еден куп такви коментари од мајки породени природно имам прочитано. Па и да ни изгледа нас од надвор дека од страв се пораѓаат царски, може друга е причината, и огромниот страв и несоработката е некогаш доволна индикација.

На Annath, fina erika, ivi1987 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Дали знае некој зашто се фрлила девојката од зграда денес во Скопје ....
    која е причината?

16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    Без разлика, која ќе стапне после ова во Санте или е луда или вишок живот има..

На fana, YoungandBeautiful, shz и 5 други им се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.821
    Допаѓања:
    274.938
    Настрана од овој случај, навистина ме интересира што било претходно проблем со Санте?
    Не ги следам трудничките теми, може сте дискутирале, ако не ви е тешко - во кратки црти :)

На Asistentkа, Rebecca_R, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  18. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.279
    Допаѓања:
    226.780
    од погрешни дијагнози до форсирање цезареа. никаква нега и сестри никад достапни постпородилно. У превод едно ветуваат друго прават.

На fana, CameliaMiller, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  19. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.902
    Допаѓања:
    25.542
    [/QUOTE]

Poentata ne mi bese bas takva deka e dzabe . Tuku sakav da kazam ne treba da se kazneti kako sto se kazneti , tuku najstrogo da se kaznat . T.e da im se odzeme licenca za rabota na odgovornite za celava situacija . Sante da se zatvori na 6 meseci mozebi , ili dodeka ne si sredat se sto treba . Ova sto gi kaznile e malku za niv Stom ne e prva rodilka sto imala komplikacii , stom nemalo soodveten tim od doktori i specijalisti , stom mrtva ja pratile zenava na KARIL .. Nemam zborovi bre . Okolu poroduvanjeto - carskiot e duri i pobolen od prirodniot poragjaj , zatoa velam , koga se ima izbor neka se odi na prirodno , bez razlika kolku da ve fakja panika , sekogas e podobro prirodno . Devojkata sto pocinala , mozebi ke pocinese i na drzavna i vo Sistina i bilo kade , ama sepak drugo e koga znaes deka okolu rodilkata se kup doktori i pravat se za da ispadne dobro , a ne ko ovie go zaboravile i bebeto celi 30 minuti vo teloto na majka si ... I javno da bidat kazani i kako doktori i kako klinika da znaat onie sto vo idnina treba da rodat , kaj kogo da NE odat .
    P . S . Koga go procitav tekstot sto bese postaven lnkot , jas koja vrska nemam od medicina vednas vidov deka nesto ne e ko so treba . ednas velat posle saat ipol obid za reanimiranje , a ponatamu velat posle polovina cas reanimiranje . Pa kako ja pratile so znaci na zivot , a od karil velat vekje bila mrtva ... Znaci .. Ne znam . A mozebi i doktorite ne se krivi , koj ja poseduva Sante ? Vrabotenite ako znaat deka nema soodvetni uslovi za rabota treba da si kazat ..

Последна измена: 24 јануари 2018
    На Asistentkа, Meckicja, fina erika и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. fina erika

fina erika Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2017
    Пораки:
    1.308
    Допаѓања:
    11.522
    По смрта на родилката болницата Санте Плус е затворена и да сака некоја да раѓа таму после сето тоа нема да може.И се надевам дека никогаш нема да се отвори повторно.

На Asistentkа, buba4e89, Skorpija25 и 5 други им се допаѓа ова.