Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.112
    Допаѓања:
    7.435
    Tragedija. Mora da se stavi kraj na diveenjeto po ulicite. Unisteni semejstva. Ako treba policaec na sekoj peshachki premin, golemi kazni I odzemanje na dozvoli I koli koj vozi brzo. Ne znam, nemam zborovi.

На mrsfreak и franca им се допаѓа ова.
  2. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Имало 22 метри траги на кочење до ударот. 22 метри траги на кочење и не успеал да закочи за да не ја удри. Се укажува на преголема брзина.

На bertold, Harper, nena2010 и 9 други им се допаѓа ова.
  3. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    148
    22м кочел? Па немало ниту снег ниту мраз на патот за да не може да закочи. Застанал дури на другиот пешачки премин каде што било исфрлено телота на Вики. Да ги видел ќе закочел на време. Толку бил залетан што
    ниту тој ги видел ниту тие него го виделе.

На bertold, Feminka22, Tinka2304 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.172
    Не можел ниту да ги види, ниту да закочи затоа што не возел, туку летал.

На bertold, Harper, manako1 и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Кај се сега тие што го бранеа ѓубрево?Овој мора да лежи затвор..22 метри да не можеш да закочиш..Он летал.Може да проба сеа од затвор од спрат да лета

На Oneo, christinnn, nena2010 и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    5.903
    Допаѓања:
    23.691
    Не можеш "ненамерно" да возиш брзо кога свесно ја контролираш ногата на гаста.
    Не можеш и ненамерно да заобиколиш пред пешачки кога ти гледаш со твои очи и го вртиш воланот.
    "Не е крив" ќе речам ако пред хауба му излегол некој или пешакот стоел во слепо поле.
    Случајов што го дискутиравме не вклучува фрлање пред хауба, ниту слепо поле.

На bertold, mrsfreak, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.
  7. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.260
    Допаѓања:
    67.820
    @emigrant е баниран привремено од темава, мислењата му се избришани и тие што се надоврзуваа.
    Ве молам само пријавете пост без притоа да одговарате зашто секако ќе биде избришано.

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  8. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.297
    Допаѓања:
    124.907
    Во моментот се возам во такси на партизанска во Скопје. Млада девојка/жена во најголема гужва во Мазда вози и пишува на мобилен.. Ама онака лангзам, како да е на отворен полигон. И после несреќи.. е несреќи.

На buba4e89, mira.mira, bertold и 4 други им се допаѓа ова.
  9. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.172
    Еве сега на вести гледам и се чудам. Велешанката што си го убила мажот полицаец во самоодбрана, пијаница, со кривични дела во минатото (згазил деца, возел пијан, ја тепал сестра му), ја судат за убиство во миг, од една до пет години затвор. Значи дури и во самоодбрана некого ако убијам, ќе го лежам. А исто така не сум сакал, само сум се бранела.

На mira.mira, bertold, MeowMeow и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Се зачлени на:
    23 август 2010
    Пораки:
    3.912
    Допаѓања:
    31.672
    Ама различно е убиство на миг и нужна одбрана. Овде обвинителот бара да ја гонат за убиство на миг, затоа и казната е од 1 до 5 години затвор. Кај нужна одбрана може и да се ослободи од казна. Затоа е многу битна правната квалификација на делото. Ако го квалификуваат како убиство на миг, ќе оди во затвор, а ако го квалификуваат со нужна одбрана може и да се ослободи од казна. Исто и кај сообраќајките. Ако правната квалификација е со умисла, минимумот е 4 години затвор, а ако го квалификуваат од небрежност може да помине и условно.

На Dust, bertold, cresa-jagoda и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.524
    Допаѓања:
    8.023
    За девојчето што си го уби својот насилен партнер не треба никаква казна.
    Баш треба да биде за пример како се борат жените и дека не треба никоја да трпи насилство.

На MeowMeow, staycalm, Dust и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.172
    Тоа е и замката мислам, или проблемот со квалификацијата. Тој што "треба" да се ослободи од казна за стореното дело, се извлекува на квалификација на истото. А како е овој случај убиство во миг, а не е нужна самоодбрана, не сум правник, ама стварно мислам дека е крајно педерски, не знам како поинаку да се изразам. Еден човек сто души ќе малтретира и никој ништо не му може. Само гласно размислувам.

На MeowMeow, cresa-jagoda и Billy Idol им се допаѓа ова.
  13. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.172
    Затоа и пишав, мош сум оффтопик, ама се запрепастив. Па треба награда да ѝ дадат и да се испита работата на институциите, а особено МВР да се преиспита на каков човек му дава оружје во рака.

На MeowMeow, Feminka22, cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.
  14. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.297
    Допаѓања:
    124.907
    Кај нас пријавуваш дека те малтретира ама немаш видливи докази рани, модрици, ти викаат немаме доказ. И после имаш апсурд- жена утепана од мажот кој ја малтретирал со години.

На prashinka му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    3.635
    Допаѓања:
    9.172
    Па имал веќе две условни казни за тешки дела, само останал да работи во МВР зашто биле условни казните. Велес не е Њујорк, сѐ се знае и дознава, и да сакаш и да не сакаш. Не ја малтретирал само неа, шест деца собрал на тротоар возејќи пијан и со сестра си се пресметувал за наследство. Сега да објаснат институциите зошто условни казни за таков насилник, а затвор за жена што се борела за својот живот.

На prashinka, bertold, MeowMeow и 5 други им се допаѓа ова.
  16. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.297
    Допаѓања:
    124.907
    Кои институции? Истите тие што му дале условна сакаш да ја бранат жената? Оффф.. Банана држава. За еден мајка за друг макеа.

На bertold, Feminka22, manako1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.396
    Пострашно е што обвинителката праела реконструкција и ги соочила оштетената и болниот..
    Ја не знам..жими се се молам да смислат онакви топки као што има на надувување и можеш да влезеш?Не знам како се викаа.Епа такви од тешка арматура и со нив надвор кој пешачи.

убаво му направила, јас да ја видам силно ќе ја гушнам и рацете би ги ѝ бацила, спаси држава од такво ѓубре.Бар едно ѓубре помалце
    Мора да превземеме нешто

На mira.mira, Tinka2304 и MeowMeow им се допаѓа ова.
  18. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.334
    Допаѓања:
    19.762
    Удриле дете во Аеродром...што се случува во последно време страшно...

На LiliBoz му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Поминував баш од таму прееска. И уште не ми е јасно кој талент треба да има некој? На таа раскрсница што е таков чвор да стално е закочена, некој успеал да вози толку брзо за да удри дете? (facepalm)

20. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.308
    Вчера за малку ќе бев удрена од возило раководено од една жена со околу 50тина години, светла зелена боја е возилото, на улица Аминта трети (Мислам дека така се викаше), баш кога излегуваш на главната, пред парк.
    Другото возило од едната страна беше застанато, а оваа беше зад него и го претица да излезе, во последен момент закочи иначе немаше тука да го пишувам ова.
    Ахх камо лесно да можев да паметам таблици..
    Се повеќе и повеќе мислам дека намерно го прават ова од кеиф и оти им се може, а казните знаеме како стојат во МК.