Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    2.875
    Баш од таа причина за жал и да имаш регистрација нема да може ништо да направиш, човек ако воошто личи да кажам човек 4 пати прави сообраќајка по негова вина, ене го уште си вози никој не му зима ниту возачка ниту ништо.

2. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    па шо не и влезе чим закочила?

На prashinka му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.308
    Во рок од неколку секунди се деси. Ама најлесно е тоа да се каже, да

4. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.289
    Допаѓања:
    124.846
    Koj znae kolku si bila uplasena..

На Pixi5 и Indiegurl им се допаѓа ова.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    добро, секој различно реагира...

6. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.308
    Исус го видов:rofl:

Ама најчудното од се беше тоа како воопшто не изреагира она, немаше никаква експресија на лицето.
    Само поминав и она повторно нагло избрза.

7. mrsfreak

mrsfreak Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јуни 2018
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    148
    https://m.facebook.com/100002533004040/
    Повторно е активиран неговиот профил..Дали е ослободен од притвор или таму имаат телефони?

8. desperate15

desperate15 Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2014
    Пораки:
    648
    Допаѓања:
    1.186
    Во идризово имаат телефони не па тука :) а дали е дозволено не знам

На buba4e89 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  9. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.282
    Допаѓања:
    226.789
    Денес беше осуден професорот што нападна ученик со боксирач кој "случајно завршил во неговата глава" на 4 месеци затвор во кои и притворот ќе му се израчуна.

Па добро... ја би барем 6 и никад веќе да не може да предава.
    Со самиот факт дека носи боксирач во школо се гледа за каков лик станува збор..

На Zavisnaodblago му/ѝ се допаѓа ова.
  10. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Борење против насилство со убиство?
    Ако не како жени, кога партнерот ќе ни згреши на било кој начин, да си дадеме за право да го убиеме во самоодбрана.
    Тоа ли сакаш да го кажеш?
    Не сум Бог да судам, но имам познаници што ја знаат и нејзе и рекоа дека и она не била баш нормална.
    А и по тоа што таа кога почнала со него знаела дека тој е 20 години постар и дека имал 3 брака пред нејзе што бара млада (нормална) девојка со таков човек?
    А и веќе ако некој те малтретира и го пријавуваш не превземаат ништо, нели може да побара помош од некој пријател, роднина да и помогне да замине макар во некој друг град на некој период да се одалечи од него.

На Tanjamm му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.021
    Каде реков дека против насилство треба да се убива?
    Дали ја знаеш ситуацијата или само така збориш?
    Девојкава била нападната од идиот, и ако таа не го убиеше сега таа ќе беше мртва.
    Во случајот, треба да биде ослободена и пример за сите дебили кои напаѓаат жена.
    Пак женското виновно??
    Знаеш дека во Македонија имаат врски и многу лесно се решава кога некој ќе пријави насилство?
    И да, убиство во самоодбрана не треба да биде казниво.

На CameliaMiller, cresa-jagoda, MeowMeow и 13 други им се допаѓа ова.
  12. Meckicja

Meckicja Форумски идол

Се зачлени на:
    25 јуни 2017
    Пораки:
    6.664
    Допаѓања:
    8.205
    Да те даве и да те гуше некој за вратот да видам дали ти нема да се браниш друго е некој да ти згреши нешто а друго е некој да сака да те убие а за роднините и пријателите сите знаеме какви се само од корист

На cresa-jagoda, Just.do.it, Angel06 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. Dejanaaaa

Dejanaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    22 септември 2021
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    355
    Девојката била давена за врат и многу пати малтретирана, сепак насилство е во прашање од негова страна (ако не си видела со свои очи или почувствувала на своја кожа како е сето тоа и како очајно се би направила во тој момент за да се спасиш од тоа, немој вака)... Нели се било во самоодбрана... Има многу жени, девојки што се жртви на насилство а сепак имаат доза на страв да го признаат сето тоа...

На cresa-jagoda, WildMk, Feminka22 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Vanilla15

Vanilla15 Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2019
    Пораки:
    1.129
    Допаѓања:
    3.272
    Нема да коментирам зошто била со него, нејзини причини, постар ова она.

Девојката до сега го имала пријавено и сите пријави биле избришани бидејќи бил полицаец, да се постапило по нив, ни тој мртов ни таа на судење за убиство.

Не дај боже да бидеш некогаш жртва на насилство, јас сум била.
    Па да видам како е лесно или тешко да оставиш таков човек.
    Прво не можеш да излезеш од тој круг, бидејќи се манипулатори.
    Второ, поради заканите за тебе и твои блиски. За тебе нема да ти е толку, ама кога знаеш дека брат ти помал излегува на истите места кај што и дечко ти насилник, а он ти се заканува преку него, срцето ќе те стега. Ко лешник ќе ти биде. Ќе го чекаш секоја вечер да се врати ако не си излезена и ти.
    Или ако си излезена, дали ќе си поминеш на раат или желудникот ќе ти се превртува цела вечер од немир и страв за брат, за другарки, за блиски.
    Трето, не, нема да го пријавиш поради недоверба во системот и поради страв што ќе се случи кога ќе го пријавиш, бидејќи ти не си 24/7 со блиски, туку они идат и сами и живеат живот.

Не бидете такви гомна према жртвите на насилство, не знаете низ што поминуваат.

И простете на речникот ама ова ми е еднакво со: ,,сама си го барала" .

Браво за судијката за ослободителната пресуда за Пале.
    Конечно нешто фино да се случи и кај нас.

На CameliaMiller, Meckicja, cresa-jagoda и 20 други им се допаѓа ова.
  15. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Кога почнуваме врска со некој вајда му знаеме дел од минатото. И според тоа се знае каква иднина не чека.
    А и тој имал бурно минато и пак ќе се вратам на тоа- што бара нормално девојче 98год со возрасен човек кој што може татко да и биде?
    “Не сме гомна према жртви на насилство” како шо се изрази ти,не сум тука да навредувам како тебе било кој затоа ќе си преќутам. А за тоа шо рече за манипулации, ако било кој си има работа со манипулатор вајда на моменти е сведен за тоа и чим се пуштил во врска сигурно е доволно возрасен и слушнал за психолог. Или пак срамота е според тебе да побараш помош од психолог и подобро е да му го збуцаш ножот на некој и толку. Срамота!!! Не сум на ничија страна, да се разбереме. Но секогаш може да се спречи нешто на време, еве самата кажа дека си имала слична врска со некој партнер. Како што си можела да се отргнеш ти од таков човек а и други личности што ги познавам така можела и она тоа да го направи на време.

16. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.523
    Допаѓања:
    8.021
    Знаеш дека може човек да излаже за своето минато и да ти претстави слика многу поразлична од тоа што навистина е?
    Кога ќе престанеш да ја бараш вината само во девојките?
    Зашто не прашаш како може возрасен маж да биде толку нестабилен и ваков идиот, кога од него се очекува созреаност и стабилност? И што бара тој со девојче што може да и биде татко? Зашто вака не се гледаат работите? Секогаш девојката е виновна. Глупости.
    И ако ти си немала врска со манипулатор подобро не збори. Некогаш жртвите толку се изманипулирани што мислат дека однесувањето на нивниот партнер е во ред и дури полошо, дека тие се виновни за насилството од страна на партнерот. Жртвите не се секогаш свесни дека се жртви.

На CameliaMiller, Meckicja, cresa-jagoda и 15 други им се допаѓа ова.
  17. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.744
    Прашањето е што бара возрасен човек со девојче на кој може татко да и биде?

На CameliaMiller, cresa-jagoda, MeowMeow и 12 други им се допаѓа ова.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    63.029
    Има многу мислења глупи на форумов, ова е едно од така поглупите.

Девојчето не дремело, пријавила у полиција сто пати, барала помош од институции, секаде бакнувала врата. Сама, оставена на милост и немилост на човек кој секој ден ја кршел од ќотек. Ја читаше уопште пресудата, виде во вештачењето што пишува? Дека под ноктите имала негови клетки, цело тело и било со модрици затоа што ја искршил од ќотек пред да го прободи. И не му било прв пат.

Тебе да те тепа некој со цел да те убие ќе дремеш? Ќе дозволиш да си уште една статистика за фемициди? Не, ако некој сака да ме убие ќе се бранам.

Срам и брука е што толку ќотек изела а никој не и помогнал. И срамота е за секоја девојка која е како неа и е заглавена у дупкава и нема кај да се обрати за помош.

На CameliaMiller, buba4e89, Idedemja и 29 други им се допаѓа ова.
  19. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Сум имала врска со манипулатор, но сум побарала помош кај психолог! И ја гледам вината во нејзе бидејки и јас сум девојче постара сум од нејзе само неколку години, но знам што треба да направам и како, но и кога до каде треба да ми се границите!
    Да излаже за неговто минато, ок може. Но Велес колку што знам не е метропола како Истанбул за да не можеш да се распрашаш и сама и да дознаеш кој каков е, колку врски или бракови имал пред тебе и зошто се завршувале, ако грешам поправи ме. А и полицаецов сите го знаеле дека не е нормален бил проблематичен не можеш да ме убедиш дека била од ист град и не била запознаена со сетоа тоа!

20. dejziii

dejziii Истакнат член

Се зачлени на:
    17 август 2012
    Пораки:
    229
    Допаѓања:
    119
    Била способна можела да избега сигурно и можеле да и помогнат и да ја заштитат пријатели или роднини, а не покрај се тоа да останува пак со него!! И вие ја гледате само едната страна. Јас човекот не го оправдувам ич! но искрено и нејзината постапка ми се гади кога ќе видам дека некој како вас ја оправдува.