Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.680
    Допаѓања:
    14.145
    Тие што се насилници по природа, верувај дека штом не ги плаши полиција, не ги плаши ни оваа пресуда во корист на Пале. Во иднина некој за нечие убиство може да се повика на случајот со Пале и ослободителната пресуда.

На dejziii му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.775
    Допаѓања:
    141.882
    Девојчето нема родители, срам да ви е. Барала заштита, добила насилник. И уште крива да биде, срам да ви е! И уште има закани по живот од полицајци колеги на тепачот.

На mira.mira, CameliaMiller, Waverly Raven и 43 други им се допаѓа ова.
  3. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.680
    Допаѓања:
    14.145
    Не не карај @Cka. Ете значи сепак имала причина зошто западнала со таква врска. Нема каде да оди, не знаела што со себе веројатно. Ти како правник како ја толкуваш пресудава? И јас во прв миг си реков во себе „браво“, ама па следна мисла ми беше „на што велам браво бе, без разлика на околностите, девојчето е убиец“.

На dejziii му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Bezimenka90

Bezimenka90 Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2016
    Пораки:
    2.845
    Допаѓања:
    17.743
    А како замислувате вие дека запаѓаат?? Одат на прв состанок, им маваат шамар и девојките се ко "ооо прекрасно, морам да го имам овој примерок".

Насилниците генерално се фини додека залажат некоја жртва, која можат да ја манипулираат полесно и нема многу опции да избега.

На mira.mira, CameliaMiller, Idedemja и 21 други им се допаѓа ова.
  5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.853
    Допаѓања:
    41.145
    А што е битно за народот да знае зошто започнала врска кога има мал милион потенцијални причини? За трачарење?
    Две работи се битни - била жртва на насилство и убила во самоодбрана. Толку. Друго нека си решаваат правниците.

На CameliaMiller, Idedemja, cresa-jagoda и 20 други им се допаѓа ова.
  6. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.264
    Допаѓања:
    124.684
    И овде приказната "сама си го барала"? Сериозни сте? Знаете колку фини на изглед всушност се монструми? Не дај боже да осетите. Ни дали била сирак, ни дали барала заштита, а бре девојки и жени од семејства на интелектуалци трпат насилство. Поплукајте се во пазува вам или на вашите ќерки да не ве западне ваква судбина, па после да ве читам овде " Зашто не го оставила".

На CameliaMiller, Idedemja, cresa-jagoda и 22 други им се допаѓа ова.
  7. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    4.684
    Македонче повторно со предрасуди, зошто со постар, зошто со помлад, зошто со ,,Германец,Англичанец,, и се така до недоглед.
    Секој има право на избор на партнер, како што ние сме со нашиот партнер од х причини така и девојката била со тој што била. Излезете од времето на 19ти век, луѓето на Месечината се качија ние уште дебатираме зошто со постар.
    Разликата во годините овде не е фактор што тој бил насилник, овде најбитниот фактор е што најголемата вина што дошло до смрт се институциите. Жртвата во Мк никогаш не е заштитена. Кој роднина ќе го ризикува мирот на своето семејство и ќе оди против насилник што е способен на се ?
    Кој комшија ќе ја прими во својот дом на одреден период додека институциите се глуви, во овој случај и слепи пошто типот е полицаец ?
    Извинете ама во Македонија живееме каде што на улица да ти се слоши нема кој да ти помогне, ке те гледат само и ќе поминат од кај тебе.
    Кога се околу тебе е глуво и слепо и се бориш за сопствениот живот секој ден не е за прашување шо барала со постар.
    Инаку девојката повикала брза помош и пробувала да го спаси додека дојде брзата помош.

На CameliaMiller, Idedemja, Waverly Raven и 23 други им се допаѓа ова.
  8. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.477
    Кога партнерот нешто ќе ни згреши не на фаќа за врат.
    Пуст народ одма да трачари каква била, не била нормална. Добро бе се читате шо пишувате?
    Девојката малтретирана, тепана, за малку ќе ја убиел психопатот, па и полицаец бил, колегите го штителе, па девојката не била нормална :puke:

Не можат сите да одат во друг град, ајде пиши и држава, можи ова филм е некој и така е тоа лесно.

Не ми се верува шо прочитав на форум :drunk:

На CameliaMiller, Idedemja, Waverly Raven и 17 други им се допаѓа ова.
  9. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.680
    Допаѓања:
    14.145
    Баш дека сме 21 век, треба да имаме здрави критериуми за избор на партнер, и по можност да бегаме од психопати. Meне ми падна во очи кога кажаа дека „со години трпела насилство“, а таа има само 23 години. Не е работата за предрасуди, глупости, и што народ ќе каже, туку не е здраво во никој случај девојче малолетно да живее со човек кој е постар од неа 17 години, да и биде партнер, и тоа ќе го мислам и за Македонка, Французина, Германка. Дете не може да процени, оти е дете. Таа веројатно од дете живее со него. Девојчето се спаси, имаше среќа, и вакви пресуди ретко се случуваат во Македонија. Досега ми е ова прв пат да чујам вакво нешто за убиство, без разлика во кои околности се случило.

PS Во нашево општество штом некој прави нешто неморално, лошо, веднаш се правда со зборот дека тој другиот имал предрасуди. Во Македонија фактите се релативизираат со зборот предрасуди. Демек во случајов предрасуди имаме што дете живеело во вонбрачна заедница со возрасен маж. Значи тоа е ок, само што нас тоа ни падна во очи не сме ние ок, ние имаме предрасуди?

Последна измена: 15 февруари 2022
  10. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.680
    Допаѓања:
    14.145
    Тоа да, а дете лесно е да го изманипулираш.

11. Peanut Butter

Peanut Butter Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    1.930
    Допаѓања:
    17.505
    Луди ли сте бе луѓе, како може да осудувате вакво нешто! Тешко на девојчево, толку само имам да кажам. Браво за пресудата! На тој идиот малку му е!

На CameliaMiller, Idedemja, cresa-jagoda и 14 други им се допаѓа ова.
  12. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.718
    Допаѓања:
    40.098
    Ама да не бил виновен тој, односно да не ја малтретирал и тепал, немало да дојде до ова. Кој си го убива партнерот из чиста мира? Како и да вртеш, не можеш да ја обвинеш неа која само сакала да си го спаси животот. Ти што би направила на нејзино место? Ќе оставиш да те убие, само за да не си ти таа што извршува убиство?

На CameliaMiller, cresa-jagoda, MeowMeow и 11 други им се допаѓа ова.
  13. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.638
    Ама нели разбра,она немала ни да биде со таков човек,она немала ни да дозволи да дојде до тоа.

На WildMk и forumce им се допаѓа ова.
  14. Lotus Girl

Lotus Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2021
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    4.684
    А кој се здрави критериуми за избор на партнер ?
    Сведок сум на идеалниот дечко шо дури се срамеше муабет да прави со луѓе, од тивок по тивок, од културен по културен и на крај со свои очи ја видов девојка му претепана од него . Никој не и веруваше дека тој е способен за вакво нешто.

А кој е виновен во случајот кога дете живее со возрасен маж ? Тој шо е полнолетен или малолетен ?
    Законот мн добро се има изјаснето за лица од +18 години - права, должности, казни и одговорности .

На Idedemja, cresa-jagoda, MeowMeow и 8 други им се допаѓа ова.
  15. Leucadia

Leucadia Истакнат член

Се зачлени на:
    3 февруари 2022
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    520
    Го отепала, се спасила. За такви насилници и манипуланти ако ви се залепат на кожа, нема спас. Поготово полицаец да се погоди, па и системот да потфли, се ќе се забатали, никој не можи да ти помогни , ни блиските, ќе те начека ќе те претепа, цел живот ќе бидеш во страв шо се вика да излезеш од дома. Подршка за жртвите шо живеат во семејно насилство. И ако има такви барајте спас, не чекајте да се влошат работите, од блиски, од полиција или како во случајов ако ништо не се смени правдата земете ја во свои раце. Вашиот живот и среќа се најбитни од се.

На CameliaMiller, cresa-jagoda, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.775
    Допаѓања:
    141.882
    Нужна одбрана. Судијата одлично образложи
    Гледала да се спаси во моментот, и подобро што го убила оти ќе била она мртва.
    Убиениот има ЗГАЗЕНО 4 ДЕЦА НА ТРОТОАР. Цели искршени у болница, оти возел брзо у град. Лудак бил.

На CameliaMiller, Waverly Raven, cresa-jagoda и 18 други им се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    За бившиот ме прашуваа: “Зошто се скаравте? Многу фино, културно дете е.“
    Да... ептен... посебно ко ќе те кутни на земја, ко ќе ти акни некоја, ко ќе те фати за врат.

На mira.mira, CameliaMiller, cresa-jagoda и 9 други им се допаѓа ова.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.590
    Допаѓања:
    63.025
    Извинете вие богињи на паметот што сте најпаметни и најпрепички па вас манијаци не ви се лепат. Ние останатите од село што сме биле глупи на 18-19-20 години лајна да јадеме.

Сте имале среќа што не ве подвел никој како млади, сте имале среќа што не сте биле таргет на некој манијак и лудак. Сте имале среќа што грешките у животот сте ги правеле со мирни луѓе, а не вакви забеготини. 0 емпатија, 0 човечност во вас.

На CameliaMiller, Hecate, Idedemja и 27 други им се допаѓа ова.
  19. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    19.264
    Допаѓања:
    124.684
    @KateKane на фб прашуваат какви врски фатила за пресудата.. Какви се бљувотини се изначитав.. Гнасен народ. И тоа од жени!!!

На CameliaMiller, Hecate, cresa-jagoda и 8 други им се допаѓа ова.
  20. Kimberly11

Kimberly11 Форумски идол

Се зачлени на:
    27 септември 2015
    Пораки:
    6.685
    Допаѓања:
    25.260
    Сакам не само сега, туку секогаш да донесуваат вакви одлуки кога станува збор за самоодбрана. Правилно. Жената е невина.

На Idedemja, cresa-jagoda, MeowMeow и 2 други им се допаѓа ова.