Црна хроника

Дискусија во 'Политика и настани' започната од Ицолгудбејбе, 31 март 2017.

1. Doc

Doc Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2021
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    200
    Правилна пресуда за жената , такви ѓубриња џандари има цел куп кај нас , а овој бил со сите нишани лудак , пијаница и силеџија. Убивството се случило во само одбрана и има цел куп докази дека полицаецот бил насилен со години , и не може да биде гонета за тоа, само се надевам дека покрај ослободителна пресуда , барем една година женава треба да биде обврзана да посетува психијатар ,за некој работи мора стручна помош за жената да може да се ре-интегрира во опшеството

На CameliaMiller, Peanut Butter, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  2. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    9.680
    Допаѓања:
    14.145
    Никој никаде не рече дека сме некои си „богињи на паметот“. Што мораш да навредуваш? Не пушташ секого во својот круг и толку, спасен живот и мирен сон. И не знам што толку и се напнавте на @dejziii; девојчето не кажа ништо погрешно, само посочи дека нема што да имаш верба во некој кој веќе имал три брака и е 17 години постар од тебе и на крај да се доведеш во ситуација тој некој да го убиеш од мака. Ако малолетно дете ти отиде да се мажи со некого ( случај кој го знам, девојче од 17 години своеволно се мажи за 20 годишен дечко, родителите пријавуваат во полиција и полицијата ја враќа дома, малолетна е). Мојата емпатија или твојата нема ништо да и помогне. Имаше среќа и доби ослободителна, еве @Cka објасни и таа си е правник, и тоа е ок, но допрва Пале ја чека голгота. Имала закани од колегата на мажот. Каква фамилија има тој манијакот? Што ако има мајка, татко, брат кои би ја малтретирал сега? Ич да не е тоа, ќе биде обележана како убиец до крајот на животот, и прашање е дали сега некој ќе и даде работа и ќе ја вработи во Велес кој и онака е отепан економски. И како што спомнаа погоре, нејзе сега и треба психолошка помош, прашање е дали психички ќе биде ок да си продолжи со животот. Koj во иднина би бил во брак со жена убиец? И не се работи за никаква лошотија, јас не реков да ја стрпаме во затвор доживотно, или не знам што.

Немав амбиција да се мажам на 16 години, ми беше срамно тоа и глупаво. Јас кога бев малолетна не мислев ни на дечковци, не па да се мажам со постар кој може да ми биде татко, а и да не сум мислела така, имав мајка како џандар, така да тоа сценарио далеку ми било. Еднаш една сосетка мажот ја скапа од ќотек, а беше пијаница со долга историја и таа си го знаеше, и мајка ми вели „леле татко и молчи, кука сирот, оти е мирен, а татко ти да е, до сега ќе го лежеше“.

ПС Сам човек што ќе си направи, никој не може.

Последна измена: 16 февруари 2022
    На dejziii му/ѝ се допаѓа ова.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.018
    Допаѓања:
    130.807
    @dejziii , @Tanjamm Колку пати треба да ви се каже дека била изманипулирана од него за да ви влезе во главата? :^)

На CameliaMiller, MeowMeow, Ani93 и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Abracadaver

Abracadaver Истакнат член

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    Најголема илузија што се продава на луѓето е дека учиме од сопствените грешки. Не, луѓето учат од сопствените успеси, а не грешки.

Да бидеш со некој на кој 3 жени му избегале претходно не е знак на наивност, туку глупавост. Извинете, но така е.

На Tanjamm и dejziii им се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.018
    Допаѓања:
    130.807
    Наивност е.
    Забораваш дека не сме сите карактерно исти.
    Веројатно ја лажел, ѝ зборувал дека ќе се смени.

На Bezimenka90 и Just.do.it им се допаѓа ова.
  6. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    3 жени пребегани од него поради насилство, а да веруваш дека баш поради тебе ќе стане медено срце, не е знак на наивност, туку глупавост. Веројатно типката патела од синдромот да биде со “bad boy“.

На Tanjamm и dejziii им се допаѓа ова.
  7. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    36.972
    И?
    Која ти е поентата? Пошо е "глупава" ако и е? Нема право да се брани, или... ???

На CameliaMiller, Idedemja, Waverly Raven и 11 други им се допаѓа ова.
  8. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.329
    Допаѓања:
    9.396
    Родителите и се починати, и девојчето било скроз само уште од тинејџерските години, па така овој и се нашол во животот, и нормално како дете што не размислува го има гледано како заштитник.
    Јас еднаш бев сведок како ја тепа на паркинг, тоа беше хорор, девојката е слаба и ситна, а овој беше како карпа огромен во споредба со нејзе и висок, кога ја акна ја залепи за земја.

На christinnn, Peanut Butter и Аргентина * им се допаѓа ова.
  9. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.807
    Уф и тука ситуацијата за ова:
    ofikg.jpg
    Жената е жртва. Жртва ви е жртва само ако ја убие и одма се вртат реторики "ах камо да се знаеше", "ах камо да побараше помош" ама ве нема ко ќе некој кажва и бара помош оти "си го бара" и "нивен брак не се мешам".

Следно, дали знајте како личи манипулација и геслајтинг? Дали знајте колку често сме жртви на "помали" насилства оти мислиме дека заслужваме или дека нема да добиеме подобро? Дали знајте дека и кога викаше за помош не ја добиваше? Женава немаше шанси и тажно е дека не можите то да го видите. Немаше кај да се жали. Ја враќаше кога бегаше. Криеја пријави кога се жалеше. Шо требаше да напрај? Да продолжи да ќути? Да чека да биди убиена? Се разбира дека не. И никој не треба да е казнет оти преживеа.

Не можи да барате грешка и "можеше да е вака" и да релативизирате ситуации зошто никој не е совршен. Ако вие сте безгрешни, први удрете со камен. Ама бидете безгрешни. Во спротивно ќутете и подајте рака на жртвата зошто сега е то - жртва. Пошто и јас и сите прајме "грешки". Само зошто некои се јавни не ни дава за право да фрламе камења по ... Пак ќе речам ... Ж Р Т В А. Кога има жртва и не ја браните туку ја осудвате, то ви е грешно насочена енергија и збора за вас, не за тие шо ја бранат жртвата ( посветено бестис, ко статус на фб од 2007).

П.С. дотичниот НАСИЛНИК ќе беше жив ако колегите негови не криеја пријави и не беа соучесници во то насилство. И тие треба да се соодветно казнети. А, особено треба да е казнет тој колега на НАСИЛНИКОТ, or dare I say, другиот НАСИЛНИК кој ѝ се заканува на жртвата. Еве, изрелативизирајте како и за ова е та крива. Can't wait besties.

На CameliaMiller, butterfly6223, Idedemja и 26 други им се допаѓа ова.
  10. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.718
    Допаѓања:
    40.098
    Сигурно добивала закани по живот и се плашела од него затоа и не го оставила. Сепак е полицаец, а згора на сѐ па и институциите ги немало никаде, полицијата го бранела насилникот, таа се осеќала немоќна, незаштитена и затоа не избегала. Вака од страна да зборуваш дека била глупава е многу лесно. Ама да бевте вие Пале не знам дали ќе бевте тоолку јаки како што сте на тастатура сега. Ова не е прв случај институциите да не ја заштитат жртвата на насилство, кога тие би си ја работеле работата како што треба нема да доаѓа ни до насилство ни до убиство

На CameliaMiller, cresa-jagoda, MeowMeow и 17 други им се допаѓа ова.
  11. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    Нормално дека има право да се брани. Затоа се вика самоодбрана. Не велам “ако и е“, туку ме интересира делот кога стапувала во врска со него што си мислела во глава. Плус, фактот што во Македонија добри 70% од џандарите се искомплексирани малоумници.

На Tanjamm, dejziii и Indiegurl им се допаѓа ова.
  12. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436
    Ми се гади какви све коментари прочитав, на ЖЕНСКИ форум, од ЖЕНИ!

Вие шо барате затвор, а после тоа у коментари пишувате дека и треба психолошка поддршка за да се реинтегрира во општеството, како би се извело тоа?
    Зимајќи ги во предвид условите у нашите затвори и нејзината цела животна приказна???
    Таа веќе има нарушено психичко здравје, затворот ќе и допомогне? Да одлежи, па да се реинтегрира?
    Ама да одлежи чисто пошо убила чоек, па ради јавното мислење? Све измеѓу е небитно? Неговата позадина е небитна? Ало!!!

Пу! Срам да ви е!

На cresa-jagoda, MeowMeow, Konfetka и 13 други им се допаѓа ова.
  13. forumce

forumce Форумски идол

Се зачлени на:
    22 февруари 2017
    Пораки:
    8.718
    Допаѓања:
    40.098
    Па уште и пишуваат дека никој немало да ја вработи оти била убиец. Ццц
    Ѝ ја скроија судбината на девојката

На cresa-jagoda, Konfetka, flawless. и 6 други им се допаѓа ова.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.195
    Допаѓања:
    175.807
    Мене ме интересира делот кај шо ја коментирате жртвата, а не моменталната опасност по нејзин живот, што си мислите во главите. Пошто колега-копиљ на копиљо ѝ прети сега. И нормално сега и него го игнорирате, ко шо сите игнорираа апелите за помош од дечко- копиљо.

На CameliaMiller, WildMk, cresa-jagoda и 13 други им се допаѓа ова.
  15. deskarada

deskarada Форумски идол

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    1.950
    Допаѓања:
    31.477
    И сега тоа е битно?
    Ако те интересира ете прашај ја.
    Прва и последна можи е шо била во врска со постар човек. Зошто била, па како била.
    Ете и кажаа дека девојчето било без родители, плус млада, сигурна мислела ќе најди заштита во него.
    А и тој од старт сигурно не си го покажал одма лицето.
    Според тоа каков бил, сигурно не можела да се раздели од него.
    Наместо да се запрашате зошто колегите го бранеле и покривале и какви полицајци имаме, како стари жени на чешма зошто била, како била.

Правилна пресуда во историјата на судството наше, како за чудо. Девојка малтретирана, тепана, ама не делот е битен како била таа со него кога тој постар години.
    Срамота.

На CameliaMiller, nena2010, cresa-jagoda и 14 други им се допаѓа ова.
  16. Indiegurl

Indiegurl Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2017
    Пораки:
    1.817
    Допаѓања:
    6.308
    Во случајов не се ни работи за феминизам, туку самозаштита.
    И маж да убиеше насилна жена во самоодбрана ќе поддржував да биде ослободен.
    Ама празна тиква не мисли :D

На nena2010, WildMk, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  17. Izaabella

Izaabella Популарен член

Се зачлени на:
    13 декември 2010
    Пораки:
    1.321
    Допаѓања:
    7.436
    Имам искуство со манијак-полицаец и тврдам дека нема нишо полошо у држава кај шо законите не функционираат. Сите вработени во МВР се заштитени ко бели мечки,
    испреплетени ко црева.
    А да не праам муабет шо имаат прелесен пристап до сите наши лични податоци.
    Бев тероризирана со години. Последната порака на мој нов мкд број, ја добив во понеделникот. Бројот го активирав во петокот кога се вратив овде.

На CameliaMiller, Idedemja, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Abracadaver

Се зачлени на:
    16 март 2020
    Пораки:
    1.368
    Допаѓања:
    3.453
    Во МВР се собрани најголемите искомплексирани идиоти што некогаш можете да ги сретнете во животот. Сите што на времето не ги пуштале во диско или последен пат што допреле женско со шестар во 6-то одделение, ќе ги сретнете во полиција. Комплексаши невидени. Една некултура, џган собра на едно место.

На Tanjamm и Indiegurl им се допаѓа ова.
  19. Mikha4

Mikha4 Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    1.899
    Допаѓања:
    6.268
    Зошто била со него, како била со него.... Тотално небитно, да не била она сега ќе млатеше некоја друга, Пале направи општествено добро со отстранување на ваков криминалец.

@Izaabella најверојатно типот го добива твојот број од некој вработен во операторот кој го користиш или твој близок, МВР немаат пристап до телефонските броеви. Инаку сега ти е вистински момент да го пријавиш на внатрешната контрола во МВР.

На CameliaMiller, Idedemja, cresa-jagoda и 6 други им се допаѓа ова.
  20. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.638
    Допаѓања:
    17.638
    Јас ги потикнувам на нож,а ти на што си потикнувам?Чим си глупа трпи си ќотек секој ден.

Згора на тоа живеел кај неа,неможела ни да го избрка.А неговите родители рекле дека како налага судството така нека биде.Ниту жалби ниту ништо,знаат они каков бил и со кој си имале работа цел живот.

На CameliaMiller, nena2010, cresa-jagoda и 3 други им се допаѓа ова.